تحلیلگر ایرانی: ترور دانشمندان هسته‌ای بی‌اعتمادی ایران را به آژانس افزایش داد

کد خبر: 1112338

چند قانونگذار و تحلیلگر ایرانی در مصاحبه با یک رسانه خارجی ضمن تاکید بر تداوم برنامه هسته‌ای ایران گفتند که تروردانشمندان ایرانی تنها بی‌اعتمادی تهران را به آژانس افزایش داده است.

تحلیلگر ایرانی: ترور دانشمندان هسته‌ای بی‌اعتمادی ایران را به آژانس افزایش داد

«محسن فخری زاده» دانشمند هسته‌ای ایران در ۷ آذر ۱۳۹۹ در منطقه «آبسرد» در دماوند در جریان یک عملیات تروریستی از قبل برنامه ریزی شده از سوی عوامل رژیم صهیونیستی ترور شد و به شهادت رسید.

«هادی گل محمدی»، تحلیلگر سیاسی و امنیتی در نخستین سالگرد شهادت فخری زاده به خبرگزاری «آناتولی» گفت این حادثه موجب اتخاذ «موضع قاطعانه‌تر» در برنامه هسته‌ای ایران شد.

او گفت، دولت اصلاحات «حسن روحانی» رئیس جمهور سابق که نگران تشدید تنش بود، صبر را انتخاب کرد، اما مجلس شورای اسلامی ایران در آن برهه تصمیم گرفت با تصویب لایحه‌ای تحت عنوان «برنامه اقدام راهبردی» برای مقابله با تحریم‌ها و حفظ حقوق مردم، اقدام عملی انجام دهد.

«ابوالفضل عمویی»، نماینده ارشد مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یک سال پس از ترور فخری زاده  گفت، ایران اینک بسیاری از قدرت هسته‌ای خود را بازیافته و این مسیر پاسخی به ادامه تحریم‌ها و فشارها بر مردم ایران است.

وی به خبرگزاری آناتولی گفت: «ترور محسن فخری زاده توسط رژیم صهیونیستی به ایران ثابت کرد که علیرغم پذیرش و اجرای محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای این کشور، خصومت‌ها با ایران کاهش نیافته است و دانشمندان ما همچنان آماج خباثت عوامل خارجی هستند.»

به گفته وی، ترور دانشمند ارشد هسته‌ای نقش مهمی در تسریع اقدام مجلس ایران برای تصویب قانون کاهش محدودیت‌های هسته‌ای داشت. این مقام مجلس ایران افزود که فخری‌زاده مستقیماً در برنامه هسته‌ای ایران دست نداشت، اما در فعالیت‌های تحقیقاتی مختلفی از جمله در زمینه دفاع زیستی و دفاع هسته ای مشغول بود.

«سیدحسین موسویان»، کارشناس امورهسته‌ای نیز در این زمینه گفت نفوذ جاسوسان اسرائیلی و آمریکایی یک احتمال است، اما بازرسان آژانس می‌توانند نقش جاسوس برای انتقال اطلاعات باشند. به گفته وی، تجارب گذشته ثابت می‌کند که گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران همیشه به رسانه‌ها درز کرده است. اگر می‌توانند آنها را به رسانه‌ها برسانند، چرا قادر نباشند آنها را به دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی برسانند.

«جواد حیرانی نیا»، تحلیلگر مسائل خارجی نیز معتقد است که ترور دانشمندان هسته‌ای بی‌اعتمادی ایران را به آژانس افزایش داد و افزود که اطلاعات هنوز از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسان آن به اسرائیل درز می‌کند.

او گفت که ترور فخری زاده، توسط «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر سابق رژیم اسرائیل در سال ۲۰۱۸ با هدف پس راندن برنامه هسته‌ای ایران بود.

وی گفت: «البته هرگونه اقدام خرابکارانه برنامه هسته‌ای را برای مدتی متوقف می‌کند، اما اگر هدف از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران بوده است، تاکنون موفق نشده است.»

«مهدی فخری‌زاده»، فرزند دانشمند شهید محسن فخری‌‌زاده، نیز طی سخنانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه پنجم آذر در تهران با اشاره به مجاهدت‌های علمی شهید فخری‌زاده گفت:« دشمنان،‌ شهید فخری‌زاده را بهتر می‌شناختند. او جهادگری بود که جان خود را در راه تلاش‌های بزرگ علمی‌اش تقدیم کرد و خدا مقام والای شهادت را پاداش او قرار داد.»

فخری زاده ادامه داد: «شهید فخری‌‌زاده بیش از ۴۰ سال جهاد علمی در عرصه‌های مختلف داشت و دست به کاری نمی‌زد مگر اینکه در سطح ایران یا جهان برای بار اول باشد. دشمنان، ترور این جهادگر علمی را با هدف توقف اندیشه انجام دادند. آن هم اندیشه‌ای که برهم زننده نظم نوین جهانی‌شان بود. اندیشه‌ای که رشد عملی کشور را به دنبال داشت و دستاورد آن خودکفایی کشور بود.»

فخری‌زاده تلاش دشمن برای جلوگیری از پیشرفت علمی ایران را مظلومیت کشور دانست و گفت، دشمن بداند که ما دانشمندان‌مان را که نعمت‌های بزرگ الهی هستند می‌شناسیم و راه آن‌ها را ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب دباره شهید فخری‌زاده گفت: «همانطور که رهبر معظّم انقلاب فرمودند مجازات عاملان و آمران این جنایت و پیگیری دستاوردهای شهید، باید از سوی مسئولان دنبال شود.»/فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت