دیدار نماینده ایران با شورای علمای شیعه افغانستان

کد خبر: 1110219

در نماینده ایران با شورای علمای شیعه افغانستان، موضوعات فرهنگی، امور مهاجران ساکن ایران و همکاری‌های ایران با مردم افغانستان مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

 نماینده جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان در جریان سفر خود به کابل با اعضای شورای علمای شیعه افغانستان دیدار کرد.

در این دیدار دو طرف درباره موضوعات فرهنگی، امور مهاجران ساکن ایران و همکاری‌های ایران با مردم افغانستان بحث و تبادل‌نظر کردند.

نماینده ایران که 24 آبان ماه برای سفری سه روزه وارد کابل شد، گفته بود که در دیدار با مقامات طالبان «آنچه در افغانستان گذشت را مرور خواهیم کرد تا چگونه می‌توان یک هماهنگی تازه میان کشورها در مورد افغانستان به میان آید».

وی اظهار داشت که برخی کشورها با نام مبارزه با تروریسم به دنبال آغاز جنگ نیابتی در افغانستان هستند.

کاظمی قمی در رابطه با موضع ایران درباره برسمیت شناختن دولت طالبان نیز تصریح کرد: ایران به خواسته‌های مردم افغانستان احترام می‌گذارد.

نماینده ویژه ایران طی روزهای گذشته با مقامات ارشد طالبان از جمله ملابرادر معاون نخست وزیر و وزیر خارجه طالبان دیدار و گفت‌وگو کرد.

پیش از این نیز، «عالمی بلخی» عضو ارشد شورای علمای شیعه افغانستان به خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم درباره تامین امنیت شیعیان گفته بود که طالبان بر اساس توافقاتی که شده است تمام تلاش خود برای تامین امنیت شیعیان به کار گرفته است.

وی تاکید کرده بود که تلاش‌های بسیار جدی برای تامین امنیت شیعیان در جریان است.

بلخی گفته بود که ناامنی در مراکز اهل تشیع ناکامی برای طالبان است و از طرفی تروریست‌های داعش نیز قصد دارد انتقام شکست خود در عراق و سوریه را از شیعیان افغانستان بگیرند با وجود این تهدیدها، طالبان تمام تلاش خود را خواهد کرد که جلوی حملات داعش را بگیرد.

 «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان در مراسم آغاز به کار کمیته‌های ۷ گانه مشترک ایران و افغانستان تأکید کرد که مصالح دو کشور به هم گره خورده است.

وی افزود: «امروز به دلیل مخالفت بیگانگان مشکلات زیادی برای مردم افغانستان پیش آمده و افغانستان دارای منابع زیادی است که دیگران اجازه نداده‌اند از این نعمت‌ها استفاده شود. ایران برای شکوفا کردن توانمندی‌های افغانستان در کنار مردم افغانستان خواهد ایستاد».

کاظمی قمی با اشاره به خروج نظامیان خارجی از افغانستان ادامه داد: اگر چه امروز اشغالگر از افغانستان فرار کرده است، اما شرارت او وجود دارد و ما نباید کاری کنیم که مردم افغانستان به دلیل مشکلات از کشور فرار کنند.

نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان تصریح کرد: برادرانه به هم اعتماد کنیم؛ کاغذ بازی‌ها را کنار بگذاریم و زمینه‌های همکاری را پیدا کنیم.

وی اظهار داشت که در کمیته‌ها در ابتدا باید ضرورت‌ها مطرح شود و سپس نقشه راه همکاری‌های مشترک را برای دو کشور پیدا کنیم و در چشم‌انداز ۵ تا ۱۰ ساله کار کنیم.

کاظمی قمی اضافه کرد: ما اینجا هستیم تا کمک کنیم اقتصاد افغانستان شکوفا و زمینه صادرات کالا‌های افغانستان فراهم شود. ما به دنبال تجارت صرف نیستیم بلکه می‌خواهیم در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز همکاری کنیم تا زمینه شکوفایی افغانستان فراهم شود.

در مراسم آغاز به کار کمیته‌های ۷ گانه مشترک ایران و افغانستان، سرپرستان وزارتخانه‌های کشاورزی، امور مهاجران، امور مرزی، اطلاعات و فرهنگ، اقتصاد و تجارت و صنعت طالبان نیز حضور داشتند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت