دیپلمات روسیه: به دورنمای دوره بعدی مذاکرات وین محتاطانه خوشبین است
دیپلمات ارشد روسیه تصریح کرد که تمام مشارکتکنندگان در مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام، خواهان گفتوگوهای نتیجهمحور هستند.
دیپلمات ارشد روسیه تصریح کرد که تمام مشارکتکنندگان در مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام، خواهان گفتوگوهای نتیجهمحور هستند.
به گزارش ایرنا، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین که ریاست هیات روس در مذاکرات برجامی را برعهده دارد روز پنجشنبه در پیام توئیتری خاطر نشان کرد که رویکرد مشارکت کنندگان در نشستهای کمیسیون مشترک برجام در وین عملی است. وی بر این اساس عنوان کرد که نسبت به دورنمای دوره بعدی مذاکرات وین محتاطانه خوشبین است.
اتحادیه اروپا دیشب با صدور بیانیهای رسمی اعلام کرد که دور بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام هشتم آذر به صورت حضوری در وین از سر گرفته میشود و شرکت کنندگان قرار است به رایزنیها درباره اجرای کامل و موثر این توافق ادامه دهند.
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا منتشر شد، آمده است که این نشست در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزارتهای امور خارجه ایران و گروه چهار به علاوه یک، برگزار خواهد شد. بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا شرکت کنندگان قرار است به رایزنیها پیرامون بازگشت محتمل آمریکا به برجام و اطمینان از اجرای کامل و موثر این توافق ادامه دهند.
هم زمان علی باقریکنی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران هم در توئیتی نوشته بود که در تماس تلفنی با انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در مورد تاریخ برگزاری نشست وین به توافق رسیدهاند. وی هدف از این مذاکرات را لغو تحریمهای غیرقانونی و غیرانسانی. توصیف کرد.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان اعضای برجام برای رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد. او هفته پیش در بیانیه مشترک با رهبران انگلیس، آلمان و فرانسه بدون اشاره به خروج یکجانبه کاخ سفید از این توافق ادعا کرد مادامی که ایران به تعهداتش ذیل برجام پایبند باشد، واشنگتن هم متعهد میماند.
ایران و گروه ۱+۵ شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) به توافقی جامع دست یافتند که براساس آن ایران برخی از فعالیتهای هستهایش را محدود کرد و در مقابل تحریمهای هستهای علیه تهران تعلیق شد و چند ماه بعد شورای امنیت با تصویب قطعنامه اجماعی ۲۲۳۱ (۲۰۱۵ ) برجام را تایید کرد.
پس از پایان ریاست جمهوری باراک اوباما، دونالد ترامپ رئیس جمهوری تندروی آمریکا در ۸ مه ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت۱۳۹۷) فرمانی را امضا کرد که براساس آن آمریکا از توافق بین المللی و چندجانبه برجام بطور یکجانبه خارج و تحریمهای هستهای ایران که بر اساس برجام تعلیق شده بود، طی یک دوره زمانی بازگشت.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت میگرفت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دیشب (چهارشنبه) در واکنش به خبر از سرگیری مذاکرات وین مدعی شد چنانچه ایرانی ها جدی باشند می توانیم در مدت زمان کمی به توافق برسیم. ند پرایس در نشست خبری عنوان کرد؛ معتقدیم از طریق بستن مسایلی که در پایان دور ششم مذاکرات باقی ماند بود، امکان بازگشت به پایبندی مشترک به تعهدات برجامی و اجرایی کردن آنها امکان پذیر است.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریمهای آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز میگردد.
آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز در سخنانی تصریح کرد: مذاکره مدنظر ما، یک مذاکره نتیجهمحور است. همانطوری که گفتهایم میز مذاکره را ترک نمیکنیم اما در مقابل زیادهخواهیها هم ایستادگی میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید