تجهیز جنگنده‌های دولت علی‌‌اف به موشک‌های اسرائیلی

کد خبر: 1106869

پس از انتشار گزارش‌های متعدد درباره توسعه همکاری‌های نظامی باکو و تل‌آویو، منابع خبری به نقل از نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان گزارش دادند که این کشور از رژیم صهیونیستی موشک‌های جدیدی خریداری کرده است.

تجهیز جنگنده‌های دولت علی‌‌اف به موشک‌های اسرائیلی

نیروی هوایی جمهوری آذربایجان موشک‌های هوا به هوای اسرائیلی از نوع I-Derby ER خریداری کرد.

روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم»، امروز (سه‌‌شنبه)، به نقل از کانال تلگرامی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان خبر داد که موشک‌های I-Derby ER نسخه به‌روز‌شده موشک‌های «Derby» هستند که شرکت صهیونیستی «رافائل» آن را تولید می‌کند.

حداکثر بُرد این موشک‌ها به ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد و وزن سر جنگی آن ۲۳ کیلوگرم و مجهز به دو سیستم هدایت‌شونده است.

بنا بر این گزارش، از این موشک‌های اسرائیلی در جنگنده‌های میگ-۲۹ جمهوری آذربایجان استفاده خواهد شد.

پیش از این، روزنامه عبری‌زبان «اسرائیل هیوم» نیز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که جمهوری آذربایجان در حال بررسی خرید سامانه «حیتس-۳» (پیکان-۳) از رژیم صهیونیستی است.

 اسرائیل هیوم گزارش داده بود که اگر این معامله صورت بگیرد، سامانه حیتس-۳ به تجهیزات نظامی گوناگونی که باکو پیشتر از تل‌آویو خریداری کرده، اضافه خواهد شد؛ تجهیزاتی از جمله پهپادهای انتحاری «هاروپ» و موشک‌های «لورا».

این گزارش در حالی منتشر شد که «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان نیز پیشتر در گفت‌و‌گو با «نشریه دفاع ملی روسیه» گفته بود که این کشور به طور گسترده از تل‌آویو تجهیزات نظامی خریداری کرده است.

علی‌‌اف تصریح کرده بود که باکو از تل‌آویو، پهپادهای موسوم به «مهاجم آسمان» (Sky Striker) و هاروپ خریداری کرده و این موضوع دیگر بر کسی پوشیده نیست؛ پهپادهایی که هم برای شناسایی و هم نبرد کاربرد دارند./فارس

رشد صادرات سلاح از رژیم صهیونیستی

منابع رژیم صهیونیستی اعلام کردند که منبع سه درصد تجارت سلاح در جهان، اسرائیل است و میزان صادرات آن در پنج سال اخیر ۵۹ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، سایت روزنامه تایمز اسرائیل اعلام کرد، اسرائیل هشتمین منبع تامین سلاح در جهان است و بر اساس گزارشات نظارت بر تجارت سلاح سازمان Sipri، سه درصد از تجارت سلاح در جهان از اسرائیل صورت می‌گیرد و بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ صادرات از اسرائیل به میزان ۵۹ درصد در مقایسه با سال‌های بین ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ رشد داشته است.

این سایت اعلام کرد، براساس بیانیه صادره از بخش صادرات دفاعی در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی میزان صادرات نظامی از اسرائیل در سال ۲۰۲۰ به ۸.۳ میلیارد دلار رسید که افزایش ۱۵درصدی در حجم معاملات دفاعی در سرتاسر جهان داشته است. نظارت بر این معاملات دفاعی از سوی شعبه صادرات امنیتی در وزارت جنگ انجام می‌شود. ۴۴ درصد از مجموع صادرات دفاعی به کشورهای آسیا و اقیانوس آرام صورت گرفته است.

دابی لاوی، رئیس اداره نظارت بر صادرات امنیتی در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد، این رژیم سلاح را به کشورهای غیر دموکراتیک که معمولاً شاهد نقض حقوق بشر و کشتار نژادی هستند هم صادر می‌کند. این مسئول اسرائیلی در توجیه این امر به روزنامه هاآرتص گفت: تنها ما نیستیم که به کشورهای غیر دموکراتیک سلاح صادر می‌کنیم بلکه تمام جهان به این کشورها سلاح صادر می‌کنند. فکر نمی‌کنم که صادرات امنیتی تنها به کشورهای دموکراتیک صورت گیرد نه در اسرائیل و نه در هیچ کجای جهان.

وی گفت: ما برای ایجاد توازن بین نیاز اسرائیل به صنعت امنیتی قوی تلاش می‌کنیم تا ارتش سلاح و امکاناتی را که به آن نیاز دارد در دسترسش باشد. صادرات سلاح با مسئولیت پذیری و حفظ تعهدات بین‌المللی و منافع انجام می‌شود.

روزنامه هاآرتص اسرائیل فاش کرد که سلاح‌های ساخت اسرائیل به واسطه تجار سلاح اسرائیلی در کشورهایی که شاهد عملیات کشتار نژادی هستند فروخته می‌شود. ۱۷۶ شرکت اسرائیلی قانون نظارت بر صادرات امنیتی سال ۲۰۱۵ را نقض کرده‌اند، این در حالی است که این تعداد در سال ۲۰۱۴، ۱۶۶ مورد بود.

در این راستا یوسی میلمن، تحلیلگر امور استراتژیک گفت: هدف اسرائیل از فروختن سلاح به دست آوردن سود و روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان سوم است.

به گفته وی ۱۰ درصد از تجارت سلاح در جهان به وسیله اسرائیل انجام می‌شود. اسرائیل از طریق معاملات سلاح به سودهای کلانی دست می‌یابد اما در عین حال به دلیل فروختن سلاح و روابط با نظام‌هایی که به نقض حقوق بشر دست می‌زنند وجهه خود را مخدوش می‌کند و متحمل ضرر بزرگی می‌شود.

وی گفت، تل آویو بیشتر امضای معاملات فروش سلاح به کشورهایی در آفریقا و آمریکای لاتین به صورت غیر مستقیم و به واسطه شرکتهای خصوصی را ترجیح می‌دهد تا خود را از مسئولیت استفاده از این سلاح‌ها در جنایت‌های ضد بشری تبرئه کند.

از سوی دیگر اسور بلوتسکر، تحلیلگر روزنامه یدیعوت آحارونوت اعلام کرد، روابط قوی بین سیاست خارجه اسرائیل و فروش سلاح اسرائیل به کشورهای جهان وجود دارد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد