هفت میلیارد دلار پول بلوکهشده مردم ایران در سئول چند عدد ماسک شد؟ +عکس
اخیرا سفیر کره جنوبی اقدام به اهدای ۲ هزار ماسک به یکی از بیمارستانها در تهران کرد و در همین خصوص نیز خطیبزاده امروز بر بازگشت پولهای بلوکهشده ایران در سئول تأکید و این اقدام سفیر را در حد یک طنز خواند و گفت: هیچ ملتی برنمیتابد که دست ملت دیگری در جیبش باشد.
روز گذشته سفارت جمهوری کره (کره جنوبی) در توئیتر این سفارتخانه از اهدای ۲ هزار ماسک کیاف۹۴ به بیمارستانی در تهران خبر داد.
در این توئیت آمده بود: ۲۶ اکتبر ۲۰۲۱ در جریان دیدار از بیمارستان آتیه و برای کمک به مردم ایران برای غلبه بر کویید-۱۹، جناب سفیر یون، ۲ هزار عدد ماسک (کیاف۹۴) را به بیمارستان اهدا نمودند.
گفتنی است هر بسته یکصد عددی ماسک کیاف۹۴ (kf94) بین ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار وون کره یعنی ۱۰ الی ۱۳ دلار است که ۲ هزار ماسک حدود ۲۰۰ الی ۲۶۰ دلار میشود.
از سوی دیگر بیمارستان آتیه با این همه درآمد، نیازمند ۲۰۰ تا ۲۶۰ دلار است؟
به نظر میرسد هزینه پذیرایی از سفیر کره جنوبی بیش از این مبلغ شده باشد.
این اقدام سفیر کره جنوبی در حالی که هفت میلیارد دلار داراییهای ایران در بانکهای سئول بلوکه شده و امکان دسترسی ایران به این داراییها آن هم در شرایط شیوع ویروس کرونا فراهم نشده، واکنشهای کاربران در توئیتر را به همراه داشت و امروز نیز یکی از خبرنگاران در نشست هفتگی سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره سؤال کرد.
خطیبزاده در این باره گفت: این را فعلاً در حد طنز نگه میداریم. مردم کره جنوبی در جاهای مختلف نشان دادند با آنچه دولت کره در قبال ایران نشان داده، شاید به نوعی نارضایتی دارند و این را در موضوعات مختلف احساس میکنیم.
وی گفت: ما چند موضوع را از هم جدا میکنیم. موضوعاتی که مربوط به اقدامات و سیاستهای دولت کره در قبال پولهای بلوکهشده ایران در کره است، اینها را از برخی مسائل دیگر جدا میکنیم و تلاش کردیم کمترین تأثیر را بر روابط دوجانبه بگذارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: فکر میکنم هیچ ملتی برنتابد که دست ملت دیگری در جیبش باشد. پولهای جمهوری اسلامی ایران باید برگردد و اینها پولهای قطعی جمهوری اسلامی ایران است. تلاشهایی صورت گرفته، ولی به اندازه کافی نبوده است.
خطیبزاده ادامه داد: با هر دو طرف در ارتباط بودیم هم بانک مرکزی ایران و هم طرف کرهای، یک ارادهای وجود دارد، ولی محقق نشده است و باید سعی کنیم محقق شود.
بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریمهای آمریکا پرداخت نشده است. از آن زمان تاکنون سفرهایی بین مقامات دو کشور انجام و رایزنیهایی صورت گرفت که عملاً تاکنون تحولی در این زمینه رخ نداده است.
«علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اخیرا در توئیتی گفتوگویش با همتای کره جنوبی را تأیید کرد و نوشت: در تماس تلفنی آقای چوی جونگ کان، قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی، به وی خاطرنشان کردم تنها اقدام مؤثر و سریع در رفع محدودیت منابع ایران در کره جنوبی و جبران خسارات وارده است که میتواند نقش مؤثری در ترمیم وجهه آسیب دیده این کشور نزد مردم ایران داشته باشد.
گفتنی است، بنا به دستور رهبر معظم انقلاب در پی درخواست تولیدکنندگان از ایشان و ابلاغ آن به وزارتخانههای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت واردات لوازم خانگی از کره جنوبی ممنوع شده است.
چندی پیش هم رسانههای کره جنوبی به نقل از اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای این کشور، از ارسال یک میلیون دُز واکسن «کووید۱۹» ساخت شرکت آسترازنکا به ایران خبر دادند و خبرگزاری «یونهاپ» نیز نوشت، وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد سئول به زودی یک میلیون دز واکسن آسترازنکا را به دلایل بشردوستانه به ایران ارسال میکند تا به روند واکسیناسیون در این کشور کمک کند. /فارس
دیدگاه تان را بنویسید