اقدام عجیب الهام علی‌اف

کد خبر: 1102157

یک مقام ارشد پارلمان جمهوری آذربایجان با اشاره به دستورات اخیر رئیس جمهور این کشور گفت، روز استقلال جمهوری آذربایجان تغییر یافته است.

اقدام عجیب  الهام علی‌اف

نایب رئیس اول پارلمان جمهوری آذربایجان روز دوشنبه گفت، برای اولین بار از سال 1991 به این سو، مردم جمهوری آذربایجان روز استقلال خود را به عنوان یک ملت پیروز، در روزی که تمامیت ارضی سرزمین خود را  مجددا احیا کردند، جشن خواهند گرفت.

به گزارش خبرگزاری «ترند نیوز» «علی حسینلی» نایب رئیس اول مجلس جمهموری آذربایجان یادآور شد که 18 اکتبر 2021 روز استقلال جمهوری آذربایجان است.

وی خاطرنشان کرد: «این لایحه که با امضای رئیس جمهور جمهوری آذربایجان به مجلس ارائه شد، در دور‌ه‌ای که سرزمین‌های ما از اشغال آزاد و تمامیت ارضی کشور به طور کامل احیا شد، از اهمیت سیاسی و تاریخی بالایی برخوردار است.»

نایب رئیس اول مجلس جمهوری آذربایجان افزود که این لایحه منعکس کننده روزهای تاریخی استقلال کشور است که برای تاریخ ما از اهمیت استثنایی برخوردار است. بر اساس این لایحه، جمهوری آذربایجان روز استقلال را در 28 مه و روز بازگشت استقلال را در 18 اکتبر جشن می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، شورای عالی جمهوری آذربایجان که در آن دوره به عنوان مجلس این کشور عمل می‌کرد، در 30 آگوست 1991 بیانیه‌ای مبنی بر استقلال این کشور را تصویب کرد. در تاریخ 18 اکتبر همان سال نیز «پیمان‌ قانون اساسی» مبنی بر استقلال حکومت جمهوری آذربایجان را با اکثریت آرا پذیرفته شد.

در این پیمان‌، شوروی سابق به عنوان کشور اشغالگر و حکومت جدید نیز وارث جمهوری آذربایجان که در سال 1918 بنیان نهاده شده بود، اعلام شد.

تقریبا همه مردم جمهوری آذربایجان در همه‌پرسی 29 دسامبر 1991 به نفع استقلال این کشور رای دادند. مردم جمهوری آذربایجان از سال 1992 بدین ‌سو روز 18 اکتبر را به عنوان عید ملی جشن می‌گیرند.

 الهام علی‌اف: هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی خود را خنثی می‌کنیم

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان با ادعای سیاست خارجی مستقل این کشور گفت، هرگونه تلاش مداخله جویانه خارجی شکست خواهد خورد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز دوشنبه در سخنرانی خود در نشست جنبش عدم تعهد گفت، جمهوری آذربایجان سیاست داخلی و خارجی کاملاً مستقل دارد و به طور موثر همه تلاش‌های مداخله جویانه خارجی در امور داخلی خود را خنثی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری «ترند نیوز» «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان  گفت: «باکو به منظور مشارکت بیشتر در تقویت صلح ، امنیت، حقوق بین‌الملل و عدالت در سال 2011 تصمیم گرفت به خانواده جنبش عدم تعهد بپیوندد .در مدت کوتاهی، جمهوری آذربایجان در بین کشورهای عضو جنبش اعتماد و احترام زیادی کسب کرد و با تصمیم وحدت رویه رهبران جنبش عدم تعهد در سال 2016، جمهوری آذربایجان به عنوان رئیس برای دوره 2019-2022 انتخاب شد.»

وی افزود: «در هجدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد  که در باکو در سال 2019 برگزار شد، تاکید کردم که جمهوری آذربایجان اولویت‌ها و فعالیت های خود را بر اساس اصول ایجاد  و قاطعانه از عدالت و هنجارهای حقوق بین‌الملل دفاع می کند.

 الهام علی اف گفت: «جمهوری آذربایجان سیاست داخلی و خارجی کاملاً مستقل را انجام می‌دهد و به طور موثر همه تلاش‌های مداخله خارجی در امور داخلی خود را خنثی می‌کند.»

 طی روزهای گذشته یک مقام حقوق بشر در ارمنستان گفت که رویکرد ضد ارمنستان یک ابزار سیاست داخلی و خارجی  و  منبع تغذیه مقام‌های جمهوری آذربایجان شده است.

 «آرمان تاتویان» شخصیت برجسته مدافع حقوق بشر در ارمنستان معتقد است این یک سیاست هدفمند از جانب باکو است که شهروندان خود را در هراس نگه دارد. تاتویان گفت: «وضعیت به حدی شدید است که کشتن یا شکنجه یک ارمنستانی توسط یک جمهوری آذربایجانی نه تنها یک پدیده عادی نیست، بلکه توسط سران  جمهوری آذربایجان پاداش می‌گیرد.»

وی در ادامه به ماجرای ستوان ارتش ارمنستان «گورگن مارگریان» اشاره کرد که در بوداپست مجارستان در 19 فوریه 2004 توسط «رامیل صفاروف»  ستوان ارتش جمهوری آذربایجان کشته شد. بلافاصله پس از استرداد به  جمهوری آذربایجان در سال 2012، صفاروف به درجه سرلشکری ​​رسید و از طرف دولت جمهوری آذربایجان به عنوان یک قهرمان شناخته شد.

وی در ادامه افزود، واضح است که همه آنچه رئیس جمهور جمهوری آذربایجان مردم ارمنستان را متهم می‌کند در واقع بخشی جدایی ناپذیر از سیاست دولتی وی است. او اعلام می‌کند که نفرت از جمهوری آذربایجان در ارمنستان یک ایدئولوژی رسمی شده، اما با افتخار می‌پذیرد که نسلی پر از نفرت از دشمن (ارمنستانی‌ها) در جمهوری آذربایجان پرورش یافته است. او بدون وقفه در مورد فاشیسم ارمنستان صحبت می‌کند، اما اظهارات او مملو از ایده‌های فاشیستی است، مانند ایده‌هایی درباره کفتار و سگ بودن ارمنستانی‌ها، آنها مغز ندارند، اخلاق ندارند یا ارمنستان یک کشور بی ارزش است.

ناتویان در خاتمه گفت، تمام حقیقت باید برای جهان آشکار شود. هیچ دولتی از جمهوری ارمنستان هرگز سیاست تحریک، نفرت یا دشمنی علیه مردم جمهوری آذربایجان را دنبال نکرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت