اسرائیل با کدام نبرد محو خواهد شد؟ +فیلم
محمود الزهار، عضو مطرح جنبش حماس، از نبرد بزرگی در آینده خبر داد که نبرد اخیر شمشیر قدس زمینهساز آن است و بر اساس آیات و روایات به حکومت ننگین اشغالگران قدس پایان خواهد داد و سرزمین فلسطین و قدس شریف از لوث غاصبان پاکسازی خواهد شد.
«محمود الزهار» از اعضای مطرح جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و از رهبران برجسته این جنبش در نوار غزه به شمار میرود.
الزهار در گفتگو با «یوسف فارِس» خبرنگار تسنیم در غزه به سئوالات مختلف درباره مسئله فلسطین پاسخ داده است که محور اصلی آن نبرد اخیر شمشیر قدس و پیامدهای آن است.
وی در این مصاحبه اختصاصی از نبرد بسیار بزرگی در آینده سخن گفت که نام آن را «وعده آخرت» گذاشت. الزهار همچنین نابودی رژیم صهیونیستی را یک مسئله حتمی و قطعی بر اساس آیات و روایات دانست که نتیجه مهم آن، تبدیل امت اسلام به نیروی تاثیرگذار در جهان دانست که قادر به ایجاد تمدنی بر پایه عدالت و داد و نه اشغالگری خواهد بود.
نبرد «شمشیر قدس» پایان یافته، اما پیامدهای آن ادامه دارد. اسرائیل جنگ خاموش و بیسر و صدایی را علیه نوار غزه آغاز کرد که ابزارهای آن جنگندهها و توپها نیستند، بلکه محاصره،فشار و تحریم دو میلیون انسان است که در شرایط سختی زندگی میکنند که رژیم اشغالگر آن را تحمیل میکند و بر تمام امور معیشتی و زندگی در نوار غزه حاکم است. مقاومت فلسطین حرف خود را زد و تشدید عملیات میدانی را آغاز کرد. اقداماتی را در نزدیکی دیوار حائل آغاز کرد. مقاومت توضیحی درباره حد و مرز این فعالیتها نداده است.
مهمترین محورهای بخش نخست مصاحبه با محمود الزهار
- دشمن شماره یک، همان رژیم اسرائیل است و زوال و برچیده شدن اشغالگری اسرائیل از سرزمین فلسطین به نفع حماس و ملت فلسطین و در اصل به نفع مسئله فلسطین است.
- همه نیروهایی که دور از مرزهای فلسطین هستند؛ باید برای حمایت از مقاومت همکاری کنند تا بتوانیم، نبرد وعده آخرت را به سرانجام برسانیم.
- نبرد وعده آخرت، را خدای متعال به ما بشارت داده است. نبردی که پس از آن، رژیم اشغالگر از بین خواهد رفت.
- زوال و نابودی رژیم اشغالگر اسرائیل، امت محمد(ص) را به نیروی اثرگذاری تبدیل خواهد کرد، همانگونه که در طول تاریخ چنین بوده آنگونه که بتوانند، تمدنی را بر پایه عدالت و نه اشغالگری بنا کنند.
- به رژیم اشغالگر پیام دادیم که ضعیف بودن ما همیشگی نیست، ما توانستیم، محاصره تحمیلی شما را در هم بشکنیم.
-تکیه بر محاصره مسئلهای شکست خورده است.چون خداوند از محاصره برای ما راه نجاتی خواهد ساخت.
-فلسطین، یعنی تمام خاک فلسطین و منظور ما حیفا و یافا و تلالربیع و تلآویو است که جزو سرزمینمان است و میخواهیم، آنها را نیز آزاد کنیم.
- فلسطین، هیچگاه یهودی نبوده، حتی اگر این سرزمین یهودی هم بود، بر دین موسی(ع) بود که خود بر آیین اسلام بود.
- پیام نمادین نبرد شمشیر قدس این بود که شما ای اشغالگران بدانید. ما نه از اصول عقب نشینی میکنیم نه از حقوق انسانی خود.
-آنچه با سلاح گرفته شود، ماندگارتر است از اینکه با زبان گرفته باشد.به ویژه در برابر یهودیان.
مشروح مصاحبه با محمود الزهار از رهبران جنبش حماس
خبرگزاری تسنیم: دکتر محمود قبل از این که گفتگو را با شرایط انسانی نوار غزه شروع کنیم. شما بارها در مناسبتهای مختلف از نبرد قریبالوقوع «وعده آخرت»سخن گفتید، به نظر شما، نبرد شمشیر قدس تا چه اندازه زمینهساز این نبرد است؟
محمود الزهار: میخواهم تاکید کنم، هر آنچه میگویم را اخیرا در حدیثی از پیامبر (صلیالله علیه و آله) یافتم که میفرماید. در مرزهای دمشق و بیتالمقدس نبردهایی رخ خواهد داد. این ارزیابی مبتنی بر مصلحت(به نفع فلسطین) است علاوه بر بعد اسلامی که تمام مسلمانان را به بیرون راندن اشغالگران ملزم میکند که اول به نفع خود فلسطین است، همانطور که در ابتدا گفتید. رژیم اشغالگر اسرائیل، رژیمی نامشروع است که (با محاصره شدید)اجازه خوردن یا نوشیدن یا درمان یا یادگیری را نمیدهد.حتی از حداقل حقوق بشر به سبب وجود رژیم اشغالگر محروم هستیم.
این موضوع تنها شامل غزه نمیشود، بلکه همه فلسطین را در برمیگیرد. در همه نقاطی که فلسطینیان حضور دارند چه در سرزمینهای اشغالی 48 یا در کشورهای دیگر حضور دارند و مصلحت ملت فلسطین به عنوان ملتی که سرزمین خود را از دست داده این است که باید سرزمین و نقش تاریخی خود را که همواره وجود داشته، باز پس گیرد و اشغالگر به معنای دشمن شماره یک، همان رژیم اسرائیل است. بنابراین زوال و برچیده شدن اشغالگری اسرائیل از سرزمین فلسطین به نفع حماس و ملت فلسطین و در اصل به نفع مسئله فلسطین است.
نکته دوم، اینکه بخشی از خاک سوریه یعنی بلندیهای جولان اشغال شده و آنکه این مناطق را اشغال کرده، دشمن اسرائیلی است که به تعدی و تحریک علیه آنها دست میزند و سومین نقطهای که اسرائیل اشغال کرد، جنوب لبنان است. منطقهای که مقاومت و حزبالله را هدایت میکند. همه گروهها و جریانها و مذاهب لبنانی باید در مقاومت مشارکت داشته باشند تا اشغالگران را از (مزارع شبعا که همچنان در اشغال است) بیرون برانند.مادامی که دشمن یکی و نابودی اشغالگری به نفع همه است،. پس چرا همه این نیروها و نیروهایی که دور از مرزهای فلسطین هستند؛ با یکدیگر برای حمایت از مقاومت همکاری نکنند؟ تا بتوانیم، نبرد وعده آخرت را به سرانجام برسانیم. نبردی که خدای متعال بشارت آن را به ما داده است . نبردی که پس از آن، این رژیم از بین برود
و در اینجا حدیثی که «ثوبان» از پیامبر(ص) روایت کرده را نقل میکنم که میفرماید:«خدا زمین را به خاطر من آفرید، من شرق و غرب آن را دیدهام و حاکمیت امت من تا آنجا میرسد که از این زمین به من داده شده است» این بدین معناست که زوال و نابودی رژیم اشغالگر اسرائیل، امت محمد(ص) را به نیروی اثرگذاری تبدیل خواهد کرد، همانگونه که در طول تاریخ چنین بوده آنگونه که بتوانند، تمدنی را بر پایه عدالت و نه اشغالگری بنا کنند.
تسنیم: به این معنا که ارکان و پایههای این نبرد، یکپارچه شدن جبهههاست.
محمود الزهار: اتحاد تمام متضررین از اسرائیل شامل فلسطین(به رهبری حماس)،سوریه و لبنان و همچنین اتحاد بر پایه اعتقاد اسلامی چون آنچه ما را به بقیه جهان اسلام پیوند میزند. دستورات صریحی است که خدای متعال داده است میفرماید: با کسانی که با شما میجنگند، در راه خدا بجنگید(بقره آیه190) و تعدی نکنید،همچنین خدای متعال میفرماید: «آنها را هرجا یافتید، بکُشید».یعنی آنها را نه در نقاط مشخص، بلکه هرجا هستند، بیرون برانید از هرجا که شما را بیرون کردند، شما هم آنها را بیرون کنید.
هیچ تفاوتی میان فلسطینیان ساکن مناطق مختلف وجود ندارد. بلکه معیار اصلی، فلسطینی بودن ما است، از آنجایی که ما را بیرون راندند. ما را از فلسطین و از سرزمین سوریه و خاک لبنان بیرون راندند. به این ترتیب، دلایل و ضرورتهای مصلحتی و عقیدتی وجود دارددر نتیجه، چرا نباید متحد شویم؟
تسنیم: تا چه اندازه، وقوع چنین نبردی با استناد به واقعیتهای نبرد شمشیر قدس، منطقی و واقعی به نظر میرسد؟
محمود الزهار: به شما اطمینان خاطر میدهم که این روزها بحث و صحبتهای جدی درباره نحوه پاسخگویی عملی به پرسش شما صورت میگیرد . به این معنی که باید گامهایی برداشته شود. این گامها، به معنای وحدت دیدگاه و موضع است . زمانی که وحدت موضع بر پایه وحدت نگرش و بینش بنا شود. به نظر من، در آن زمان یافتن سازوکارها بهتر و آسانتر از زمانی است که مسئله فلسطین به حاشیه رانده شده باشد.نکته عجیب درباره این مسئله این است که حدیث صحیحی یافتم که از گروهی در امت محمد(ص) سخن میگوید که حوالی قدس با دشمن میجنگند و گروهی دیگر، نزدیک مسجدالاقصی با دشمن اسرائیلی آن هم با استفاده از تخصص و مهارت یهود میجنگند.لذا شما دلایل قرآنی و مصلحتی(سود و نفع) را در اختیار دارید و بر اساس آن، به نظر من، گامهای آینده باید بر این اساس برداشته شود.
تسنیم: دکتر محمود! به نبرد شمشیر قدس باز میگردیم .در یک شب فراموش نشدنی که رژیم اشغالگر آن را فراموش نمیکند و تاریخ آن را ثبت خواهد کرد. مقاومت، شهر «تل آویو» را با بیش از صد و پنجاه موشک هدف قرار داد.مقاومت درصدد رساندن چه پیامی به رژیم اشغالگر بود؟
محمود الزهار: در واقع این پیام چندجانبه بود که تنها رژیم اشغالگر مخاطب آن نبود. به رژیم اشغالگر پیام دادیم که ضعیف بودن ما همیشگی نیست. آیا گمان میکنید، ضعف ما ناشی از مشکلات مالی و در نتیجه محاصره و تجاوزات مکرر است و اینکه این ضعف ما را از نظر نظامی تضعیف میکند؟پاسخ این است: خیر اینگونه نیست. همچنین، اگر فکر میکنید، محاصره میتواند، مانع نبرد وعده آخرت شود،در اشتباه هستید، چرا؟ زیرا توانستیم، محاصره تحمیلی شما را در هم بشکنیم.
تسنیم: چگونه این امر ممکن شد؟
محمود الزهار: لولههایی که آب را در شهرکهای(صهیونیستنشین) نوار غزه انتقال میداد؛ در ساخت موشکها مورد استفاده قرار گرفت. البته هیچ ممنوعیتی برای ورود لولهای به غزه وجود ندارد. همین لولههایی که شما صهیونیستها برای تثبیت شهرکهایتان استفاده کردید،ما آنها را مناسب یافتیم.همانطور که خداوند به ما یک کشتی متعلق به جنگ جهانی اول یا دوم بخشید که در سواحل فلسطین غرق شده و حاوی مواد منفجره بود. بدون اینکه این مواد منفجره خاصیت و کارایی خود را از دست داده باشد، بنابراین موشکها از همان لولههای انتقال آب ساخته و مواد منفجره فراهم شد و اینگونه، عقل و هوش بشر توانست این موضوع را به سرانجام برساند.
این تجسم عینی و عملی این آیه(سوره طلاق آیه 2 و 3)است که میفرماید و هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم میکندو او را از جایی که گمان ندارد روزی میدهد.حتی یک نفر از ما هم چنین ایده و طرحی نداشت،این موضوع حتی به ذهن یهودیان نیز خطور نمیکرد.این همان رزق و روزی است،تکیه بر محاصره مسئلهای شکست خورده است.چون خداوند از محاصره برای ما راه نجاتی خواهد ساخت. این نکته اول است.
نکته دوم،مرزهای 67 است که بخش خیلی کوچکی از فلسطینیان آن را قبول دارند.واقعیت این را به ما میگوید که وقتی گفتیم،فلسطین، یعنی تمام خاک فلسطین و منظور ما حیفا و یافا و تلالربیع و تلآویو است که جزو سرزمینمان است و با ابزارهای در دسترس به آن میرسیم و میخواهیم، آنها را نیز آزاد کنیم.
تسنیم : این بُعد نمادین مسئله است؟
محمود الزهار: دارای نمادها و نمودهایی است که فقط به جنگ محدود نمیشود. جنگ بخشی از آن است، تل آویو و تلالربیع پرجمعیتترین منطقه یهود است، بنابراین، آنها(اشغالگران)این شهر را پایتخت تصمیمات سیاسی یا پایتخت سیاسی و اقتصادی خود میدانند، درباره شهرهای دیگر هم اینگونه است. در نتیجه میخواهم بگویم جملهای به زبان انگلیسی است و ترجمهاش این است که «جایی در اراضی اشغالی 48 امنیت یا مصونیت ندارد».
تسنیم: شاید یکی از نکات بسیار مهم در خصوص بُعد نمادین همبستگی ساکنان اراضی اشغالی 48 [با آرمانهای فلسطین] است که طی سالهای گذشته خارج از تمام محاسبات بودند.
محمود الزهار: این یکی از مواردی است که میخواهم درباره آن صحبت کنم. ما از واقعیتهای میدانی صحبت میکنیم.نکته بعدی این است که معیار برای ما،انسان است. میان ساکنان غزه، کرانه باختری و آوارگان فلسطینی مقیم مصر یا هر جای دیگر تفاوتی وجود ندارد،اما اولویت ما فلسطینیان ساکن اردوگاههاست که در سرزمین و میان ملت خود زندگی کرده و به کسب و کار میپردازند. حتما باید در خاطر داشته باشیم که فلسطینیان محدود به غزه،کرانه باختری و آوارگان نیستند؛ بلکه بخشی از ملت ما در مناطق اشغالی 48 ساکن هستند،در حقیقت این نبرد(شمشیرقدس) از ماجرای ممانعت از اقامه نماز توسط ملت ما در سرزمینهای اشغالی در مسجد الاقصی آغاز شد.
یهودیان میخواستند وارد مسجد الاقصی شوند و آن را نجس کنند، بنابراین هر گاه از انسان و سرزمین حرف میزنیم. در واقع داریم از «عقیده» حرف میزنیم. عقیده از نظر ما یعنی اسلام و این سرزمین، سرزمینمان است. این سرزمین را با خون اجداد و پدرانمان آزاد کردیماین سرزمین هیچگاه یهودی نبوده، حتی اگر این سرزمین یهودی هم بود، بر دین موسی(ع) بود که خود بر آیین اسلام بود. دین در نزد خدا، اسلام (و تسلیم بودن در برابر حق) است(آل عمران آیه 19) پروردگار ما شهادت میدهد: ابراهیم نه یهودى بود و نه نصرانى، بلکه موحد خالص و مسلمان بود(آیه 67 سوره آل عمران) او(ابراهیم) مشرک نبود، اما اینها(اشغالگران) مشرک هستند،بنابراین،سرزمین، انسان و عقیده مقدس میماند.عنوان عملیات ما «شمشیر قدس» بود و ما کلمه «قدس» را در آن قرار دادیم.
تسنیم: چرا این عملیات را با شروط معیشتی گره نزدید؟ این نبرد به پایان رسید،اما مقاومت از این فرصت برای بهبود اوضاع مردم یا تغییر در محاصره بهره نگرفت، آیا این موضوع برنامهریزی شده بود؟
محمود الزهار: پیامهای نمادین بهتر از پیامهای صریح است . پیام نمادین عملیات این بود که شما ای اشغالگران بدانید. ما نه از اصول عقب نشینی میکنیم نه از حقوق انسانی خود به این معنا که محاصره دریایی و خشکی باعث کوتاه آمدن و تسلیم ما نمیشود،بلکه این حقی است که ما باید آن را به دست آوریم.پس اگر شما ندهید، با اتکا به قدرت خود میتوانیم آن را به دست آوریم.مسئله اول این است: با تکیه بر قدرت به دست میآید نه با تقاضا از دیگران آنچه با دست(قدرت) گرفته شود بهتر است از چیزی است که با زبان گرفته شود.
آنچه با سلاح گرفته شود، ماندگارتر است از اینکه با زبان گرفته باشد.به ویژه در برابر یهودیان،اگر آنها به انسانیت یا اخلاق پایبند بودند. ما به این وضعیت دچار نمیشدیم که دارو، غذا، تردد، برق و نماز ممنوع شود، اما در برابر ملتهای دیگر که حقوق انسانی را درک میکنند،گفتگو بهتر است. ما متناسب با فرهنگ و شرایط طرف مقابل، روش خود را انتخاب میکنیم./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید