تحولات افغانستان/عفو عمومی فراگیر طالبان

کد خبر: 1098558

سرپرست وزارت دفاع دولت موقت طالبان، گفت: ”هرگونه تهدید و قتل افراد، مخالف اهداف تحریک طالبان است و در صورتی ‌که کسی با فرد دیگر منازعه شخصی داشته باشد، منازعه خود را باید از طریق محاکم حل و فصل کنند.»

تحولات افغانستان/عفو عمومی فراگیر طالبان

«ملا محمد یعقوب»، سرپرست وزارت دفاع دولت موقت طالبان، در یک پیام صوتی گفت که پس از عفو عمومی کسی حق تهدید یا کشتن مخالفین را ندارد.

ملا یعقوب در این پیام تاکید کرد که هر کسی از چهره‌های مخالف طالبان ناراضی است و یا شکایتی دارد به دادگاه‌ها مراجعه کند تا در آنجا تصمیم گرفته شود.

ملا یعقوب فرزند ملا عمر است که تاکنون کمتر در انظار عمومی ظاهر شده؛ این اولین سخنرانی او به عنوان سرپرست وزارت دفاع طالبان است که از سوی ذبیح الله مجاهد منتشر شده است.

یعقوب در این پیام صوتی افزود: ”هرگونه تهدید و قتل افراد، مخالف اهداف تحریک طالبان است و در صورتی ‌که کسی با فرد دیگر منازعه شخصی داشته باشد، منازعه خود را باید از طریق محاکم حل و فصل کنند.»

این درحالی است که قبل از این ویدیوهایی در صفحات اجتماعی نشر شده بود که نشان می‌داد نیروهای طالبان در پنجشیر و اندراب به دادگاه صحرایی دست زده‌اند.

از سوی دیگر، ملا نور الدین ترابی، سرپرست زندان‌های طالبان گفت که مجازات‌ها در دولت گذشته طالبان از سرگرفته می‌شوند.

اما به تازگی عبدالسلام حنفی، معاون دوم نخست وزیر طالبان گفت که کمیسیون ویژه‌ای به ریاست ملا عبدالغنی برادر برای تامین امنیت شهر کابل ایجاد شده است.

گفته می‌شود که این کمیسیون برای جلوگیری از تهدیدات در کابل، به خصوص حملات مسلحانه، حملات راکتی و تروریستی ایجاد شده است.

با این همه سرپرست وزارت دفاع طالبان از نیروهای این گروه خواسته است تا در انظار عمومی تصویری از یک مجاهد مسلمان را به نمایش بگذارنند تا مردم از آنان فاصله نگیرند.

به گفته‌ ملا یعقوب دیگر زمان جنگ با کفار گذشته و باید وضعیت نیروها نیز تغییر کند.

 طالبان: شناسنامه‌ها و گذرنامه‌های توزیع شده معتبر است

سخنگو و معاون اطلاعات و فرهنگ طالبان اعلام کرد که شناسنامه‌ها و گذرنامه‌های توزیع شده در دولت قبلی هنوز معتبر است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگو و معاون اطلاعات و فرهنگ طالبان اظهارداشت که شناسنامه‌ها و گذرنامه‌های توزیع شده در دولت قبلی هنوز معتبر است اما احتمالا در آینده تغییراتی اعمال خواهد شد.

این اظهارات در حالی است که چندین میلیوت نفر از اتباع افغانستان در خارج از این کشور نگران مدارک هویتی خودشان هستند همچنین در داخل این کشور نیز مردم با مشکلاتی درباره شناسنامه و به ویژه گذرنامه روبرو شده‌اند.

سخنگوی طالبان گفت که به احتمال بسیار در آینده نام «امارت اسلامی» بر مدارک هویتی اتباع افغانستان درج خواهد شد.

گفتنی است که روند توزیع شناسنامه و گذرنامه در افغانستان همزمان با تسلط طالبان بر کابل متوقف شده بود.

هرچند که مقامات طالبان گفته‌اند روند توزیع مدارک و به ویژه گذرنامه به زودی آغاز می‌شود اما هنوز این اقدام به دلایل مختلف عملی نشده است.

برخی از مقامات طالبان گفته‌اند که سرپرست ریاست گذرنامه به تازگی منصوب شده و تلاش برای بازگشایی و آغاز به کار این اداره در حال انجام است.

فارن پالسی: اعضای جنبش مقاومت افغانستان تشکیل دولت در تبعید را بررسی می کنند

بر اساس گزارش فارن پالسی، رهبران جنبش مقاومت مسلحانه مخالف طالبان در افغانستان خاک این کشور را ترک کرده و در حال جمع شدن کنار چهره‌های ارشد سابق دولت سرنگون شده اشرف غنی با هدف تشکیل دولتی در تبعید هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از فارن پالسی، بنا به گفته چند مقام سابق ساکن خارج از افغانستان، سیاستمدارانی شامل وزرا و نمایندگان پارلمان در زمان دولت سرنگون شده افغانستان و همینطور چهره‌های ارشد ارتش در کشور تاجیکستان، همسایه افغانستان حضور داشته و به دنبال جلب حمایت مالی و نظامی با هدف تقویت گروه رسمی مخالفان افراطگرانی که در تاریخ ۱۵ اوت افغانستان را در کنترل گرفتند هستند. در هفته‌های اخیر احمد مسعود، پسر رهبر فقید جنبش مقاومت افغانستان یعنی احمد شاه مسعود و همینطور امرالله صالح، معاون رئیس جمهور سابق که هر دو برای مدت کوتاهی یک نبرد مقاومت را در دره پنجشیر در شمال شرق کابل رهبری کردند در هفته‌های اخیر بعد از در هم شکسته شدن تلاشهایشان برای حفظ مقاومت علیه طالبان از مرز افغانستان به خارج فرار کردند.

یک مقام امنیتی ارشد سابق افغان که نامش را فاش نکرد گفت، مقاومت شامل سه دسته کلی است: حامیان جبهه مقاومت ملی متعلق به امرالله صالح و احمد مسعود، افسران و ژنرالهای سابق نیروهای امنیت و دفاع ملی افغانستان و همینطور مقامهای ارشد وزارتخانه‌های کشور و دفاع دولت سابق و سوم وزیران سابق و معاونان وزرای سابق، مذاکرات در مراحل اولیه قرار داشته و این گروه‌ها هنوز از اتحاد ایدئولوژیک برخوردار نیستند.

به گفته منابع نزدیک به جنبش، آنها نماینده گروه‌ها و دسته‌های قومی و مذهبی مختلف افغانستان اعم از سنی‌ها، شیعیان، پشتونها، تاجیک‌ها، ازبک‌ها و هزاره‌ها هستند. برخی بازیگران مهم از جمله جنگسالاران و واسطه‌های قدرت قومیتها از خارج از تاجیکستان با این فرآیند همکاری می‌کنند و انتظار می رود برخی از آنها به زودی به این کشور جابجا شوند. اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان هم که خروج ناگهانی‌اش در ۱۵ اوت از افغانستان راه را برای ورود طالبان به کابل و اعلام پیروزی هموار کرد ظاهرا جزو این مذاکرات مربوط به تشکیل دولت در تبعید نیست. او هم اکنون به همراه تعدادی از حامیانش از جمله حمدالله محب، مشاور امنیت ملی سابق در امارات متحده عربی است.

دورنمای تشکیل یک دولت در تبعید برای افغانستان نگرانی‌ها در خصوص درگیر شدن مجدد این کشور در جنگ داخلی را افزایش میدهد. با این حال عدم وجود یک حامی دولتی یا ثروتمند از یک شورش مسلحانه، کار را برای اینکه این مخالفان در صورت توافق کردن به سراغ پشتیبانی نظامی از آرمانهایشان بروند را دست کم تا آینده نزدیک بعید می کند. در آمریکا لیندسی گراهم سناتور جمهوریخواه و مایکل والتز تا کنون تنها حمایت کننده ها از تیم مسعود-صالح بوده‌اند و هنوز نشانی از وجود یک حامی مالی برای این جنبش مقاومت نظیر چارلی ویلسون، نماینده اسبق کنگره و حامی مشهور گروه مجاهدین افغان در دوره بعد از حمله شوروی در سال ۱۹۷۹ به افغانستان وجود ندارد.

 کاهش تحریم‌های آمریکا علیه افغانستان در پی درخواست‌های بین‌المللی

درحالیکه سازمان ملل و برخی کشورها بر آزادی دارایی‌های افغانستان تاکید کرده‌اند و نسبت به بروز فاجعه انسانی در این کشور هشدار داده بودند، آمریکا تحریم‌های مانع از ارسال کمک‌ها به افغانستان را کاهش داد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پس از درخواست‌های سازمان ملل و شماری از کشورهای جهان برای آزادسازی دارایی‌های منجمد شده افغانستان توسط آمریکا و جلوگیری از بروز یک فاجعه بشری در افغانستان، واشنگتن تحریم‌های مانع از کمک به افغانستان را کاهش داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که دو مورد از تحریم‌هایش را برای تسهیل روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را بر طرف کرده است.

بیانیه می‌افزاید که براساس این اقدام، دولت آمریکا، گروه‌های امدادرسان، و سازمان‌های بین‌المللی اجازه می‌یابند تا در روند ارائه کمک‌های بشری به افغانستان و دیگر فعالیت‌هایی که از نیازمندی‌های بشری در این کشور حمایت می‌کنند، دخیل شوند.

«اندریا گاسکی» رئیس اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا که این وزارت با نهاد‌های مالی، سازمان‌های جهانی و سازمان‌های غیردولتی کار می‌کند تا جریان انتقال منابع مهم به مردم نیازمند افغانستان، مانند محصولات کشاورزی، دارو و دیگر مواد اساسی تسهیل شود.

وی همچنین تاکید کرد که واشنگتن به حفظ و اجرایی کردن تحریم‌ها علیه طالبان، شبکه حقانی و دیگر سازمان‌های تحریم شده ادامه خواهد داد.

به گزارش «رویترز» یکی از این مجوزها به دولت آمریکا، نهادهای غیردولتی و سازمان‌های بین‌المللی، مانند سازمان ملل اجازه می‌دهد در تراکنش‌های مالی با طالبان یا شبکه حقانی، که هر دو مورد تحریم آمریکا هستند، دخالت داشته باشند.

براساس این گزارش، مجوز دوم امکان تراکنش‌های مالی خاص مرتبط به صادرات غذا، دارو و وسایل پزشکی به افغانستان را فراهم می‌کند.

این اقدامات درحالی صورت گرفته که برخی کشورهای جهان از جمله روسیه، چین و پاکستان خواستار آزادسازی دارایی‌ها افغانستان هستند و سازمان‌های بین‌المللی نیز از وقوع یک فاجعه انسانی هشدار می‌دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد