نقشه نفتالی بنت برای ایران چیست؟

کد خبر: 1092384

تایمز اسرائیل معتقد است بزرگترین نقص دیپلماسی دولت بنت، نامنسجم (incoherent) بودن آن است. به نظر می رسد اهداف مشخصی درقبال طرح های اسرائیل نفتالی بنت وجود ندارد و او احتمالا نتواند کاری در برابر قدرت کشورمان از پیش ببرد.

نقشه نفتالی بنت برای ایران چیست؟

سفر نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ایالات متحده آمریکا و دیدار با جو بایدن سر و صدای زیادی را در رسانه های مختلف به پا کرده است.

تایمز اسرائیل در گزارش اخیرش به دستاورد این سفر پرداخته و آن را واکاوی کرده است.

بر اساس گزارش تایمز، همانطور که بنت از قبل هم گفته بود، مساله ایران مهم ترین مساله در مذاکرات واشنگتن بوده است. دیدار بنت و بایدن نشان داد که نخست وزیر جدید اسرائیل سیاست جدیدی را به کار گرفته است و بنت قصد ندارد راه بنیامین نتانیاهو را ادامه دهد.

سیاست بی شکل بنت در مقابل جنون نتانیاهو

تایمز اسرائیل تاکید دارد که نفتالی بنت به بایدن قول داده است که در مساله ایران پیرو بایدن باشد و در نتیجه، او خودمحوری نتانیاهو را نخواهد داشت و در تمام زمینه ها تابع آمریکا خواهد بود.

تایمز این سیاست خارجی جدید اسرائیل را سیاستی بی شکل و غیر شفاف (amorphous) می نامد. تاکید نویسنده بر این است که سیاست دولت ائتلافی اسرائیل به شدت محافظه کارانه خواهد بود و علت این امر هم این است که قدرت و توان دولت نفتالی بنت کم است و او سخت در تلاش است که دولت ائتلافی دو ساله خود را حفظ کند. بنت می داند که هر گونه تنش، جنگ یا آتش افروزی می تواند کرسی نااستوار او را ساقط کند، از این رو در تلاش است که تا جای ممکن احتیاط را پیشه خود سازد.

سیاست صبر و احتیاط جواب می دهد؟

با این حال، خود بنت و طرفدارانش چنین فکر نمی کنند. اعضاء دولت جدید بر آنند که سیاست نخست وزیر اسرائیل به مراتب منطقی تر از سیاست دیوانه وار نتانیاهو خواهد بود. تایمز می گوید سیاست بنت در قبال ایران وسیع تر از برنامه هسته ای است و او می خواهد با برنامه به ظاهر محتاطانه خود ایران را در چند جبهه وادار به عقب نشینی کند.

بنت و دولتش معتقدند سیاست دولت جدید همانند سیاست بلوک غرب در قبال شوروی ( در سال‌های پایانی عمر آن) و سیاست  آبی انگلیس و آمریکا و کانادا در مواجهه با قدرت نمایی آلمان در اقیانوس اطلس شمالی در جنگ جهانی دوم است. در هر دو مورد، صبر و احتیاط و به کارگیری همزمان تاکتیک و سیاست باعث شد پیروزی به ارمغان برسد.

تایمز: بنت استراتژی ندارد

تایمز معتقد است حتی در خوش‌بینانه ترین حالت، نمی توان نام سیاست خارجی نفتالی بنت را "استراتژی" گذاشت. او تنها یک سری اقدامات و تلاش های تاکتیکی می کند که پشتش هیچ هدف منطقی وجود ندارد. از این رو نمی توان اقدامات و سیاست خارجی او در قبال ایران را یک کمپین نامید. تایمز معتقد است این اقدامات به هیچ جایی نخواهد رسید و بعید است باعث عقب نشینی ایران از فعالیت های هسته ای اش شود.

با این وجود، متحدان بنت معتقدند شرایط دنیا و به خصوص پاندمی کرونا که از هر سیاست و ایدئولوژی مهم تر است، دولت اسرائیل را مجبور کرده است که به اتحاد با متحدان و دوری از خودمحوری بپردازد. به هر حال، برای کنترل کرونا، دولت بنت احتیاج به کمک متحدانش دارد و اگر اسرائیل مانند زمان نتانیاهو با آمریکای بایدن با‌ رویکردی انتقادی مواجه شود، ممکن است کمک های آمریکا را برای کنترل پاندمی کرونا از دست بدهد.

تایمز معتقد است این بحث ها توجیهاتی بیش نیست و نقصان بزرگ سیاست خارجی دولت جدید اسرائیل را از بین نمی برد. نویسنده معتقد است بزرگترین نقص دیپلماسی دولت بنت، نامنسجم (incoherent) بودن آن است. به نظر می رسد اهداف مشخصی در قبال طرح های اسرائیل نفتالی بنت وجود ندارد و او احتمالا نتواند کاری از پیش ببرد چرا که احتیاط بیش از حد، قدرت عمل را از او دولتش می گیرد./خبرفوری

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد