شرط اتریش برای به رسمیت شناختن طالبان

کد خبر: 1091846

وزیر امورخارجه اتریش شرایط به رسمیت شناختن طالبان را احترام گذاشتن این گروه به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، آزادی‌های مدنی و تعهدات بین‌المللی دانست و هشدار داد که دولت جدید در کابل نباید اجازه دهد افغانستان به مکانی امن برای فعالیت تروریست‌ها و گروه‌های افراطی تبدیل شود.

شرط اتریش برای به رسمیت شناختن طالبان

وزیر امورخارجه اتریش شرایط به رسمیت شناختن طالبان را احترام گذاشتن این گروه به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، آزادی‌های مدنی و تعهدات بین‌المللی دانست و هشدار داد که دولت جدید در کابل نباید اجازه دهد افغانستان به مکانی امن برای فعالیت تروریست‌ها و گروه‌های افراطی تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، «الکساندر شالنبرگ» روز سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با «فواد حسین» همتای عراقی خود در وین افزود، اتریش اوضاع افغانستان را با بی اعتمادی و نگرانی زیر نظر دارد.

وی شرایط افغانستان را تلفیقی از بحران انسانی و مهاجرتی دانست که به طور بالقوه می‌تواند اتریش و عراق را تحت تاثیر قرار دهد.

وزیر امورخارجه اتریش همسو با سیاست‌های اتحادیه اروپا افزود که آمادگی دارد تا از طریق حمایت مالی همسایگان افغانستان به پناهجویان افغان در منطقه کمک کند.

اتحادیه اروپا در پی بحران افغانستان در تلاش است تا از ورود موج جدیدی از پناهجویان افغان و تکرار بحران مهاجرتی در این بلوک جلوگیری کند. بر همین اساس وزیران کشور ۲۷ عضو اتحادیه اروپا امروز درباره وضعیت پناهجویان افغان در بروکسل نشست ویژه تشکیل داد تا اوضاع را بررسی کنند.

پیش از برگزاری اجلاس، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا تاکید کرد که باید پیش از رسیدن مهاجران به مرزهای اروپا وارد عمل شد. «یلوا یوهانسون» به خبرنگاران در بروکسل گفت: ما در شرایطی قرار داریم که نیازمند رویکرد یکپارچه در قبال افغانستان هستیم. باید از بحران انسانی، مهاجرتی و امنیتی در این کشور جلوگیری کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت رویکرد یکپارچه اتحادیه اروپا در این زمینه تصریح کرد: باید به سرعت وارد عمل شویم و منتظر نباشیم که موجی از پناهجویان به مرزهای ما برسند و گروه‌های تروریستی فرصت تقویت داشته باشند

اروپایی‌ها که طی ۲۰ سال گذشته در ماجرای افغانستان دنباله‌رو کاخ سفید بوده و چندان امیدی به چتر حمایتی آمریکا ندارد، پس از ترک افغانستان موضع نسبتا یکسانی را در قبال طالبان اتخاذ کرده‌اند. آن‌ها شرط شناسایی دیپلماتیک طالبان را به رعایت موازین بین‌المللی، حقوق بشر و خروج امن اتباع خارجی و آن‌هایی گره زنده‌اند که قصد خروج از افغانستان دارند. به تعبیر نشریه تایمز چاپ لندن این شروط، دورنمای بازگشایی سفارت طالبان در اروپا را تقویت می‌کند.

بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که بازگشت طالبان به قدرت به معنای شکست کل طرح سیاسی آمریکا و غرب در افغانستان بوده و برآیند این تحولات، مناسبات جدید جهانی را به وجود آورده که در آن آمریکا و متحدانش نقش پیشین خود را از دست داده‌اند./ایرنا

اتریش دیگر پذیرای پناهجویان جدید افغان نخواهد بود

صدراعظم اتریش طی سخنانی گفت که کشورش برای پذیرش پناهجویان بیشتر افغان آمادگی لازم را نداشته و از پذیرش پناهجویان جدید خودداری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسوشیتدپرس، «سباستین کورز» صدراعظم اتریش طی سخنانی گفت که کشورش برای پذیرش پناهجویان بیشتر افغان آمادگی لازم را نداشته و در این زمینه، به مقررات تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا مبنی بر لزوم توزیع پناهجویان در کشورهای عضو این اتحادیه نیز پایبند نخواهد بود.

بر اساس این گزارش، صدراعظم اتریش که این سخنان را در جریان نشست مشترک با «آنگلا مرکل» همتای آلمانی خود مطرح می کرد، در خصوص پیشنهاد اتحادیه اروپا برای توزیع پناهجویان میان کشورهای عضو این اتحادیه تاکید کرد که کشورش از سال ۲۰۱۵ تاکنون، بیش از سهم تخصیص داده شده به اتریش، اقدام به پذیرش پناهجویان کرده است.

وی همچنین در خصوص پناهجویان افغان گفت که اتریش چهارمین پذیرنده پناهجویان افغان در جهان بوده و ظرفیت پذیرش بیشتر اتباع افغانستان را ندارد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت