احتمال تعطیلی سفارت ترکیه در کابل

کد خبر: 1087589

یک دیپلمات ترکیه از احتمال تعطیلی سفارت این کشور در کابل به دنبال تسلط این کشور از سوی نیروهای طالبان خبر داد.

احتمال تعطیلی سفارت ترکیه در کابل

به دنبال تسخیر بخش‌هایی زیادی از افغانستان سوی نیروهای طالبان ترکیه نیز همانند برخی کشورهای دیگر درصدد بستن سفارت خود در کابل، پایتخت افغانستان است.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» «رجب سویلو» مسئول بخش خاورمیانه وزارت خارجه ترکیه، روز یکشنبه گفت که آنکارا قصد دارد سفارت خود را در کابل تخلیه کند، اما هنوز تصمیمی برای این کار نگرفته است.

وی در توییتی نوشت: «آنکارا هنوز در حال ارزیابی وضعیت است و بر اساس تحولات میدانی تصمیم می گیرد که آیا منطقه را ترک می‌کند یا خیر.»

شبه نظامیان طالبان روز یکشنبه وارد حومه پایتخت افغانستان شدند، در حالی که کارگران وحشت زده از دفاتر دولتی فرار کردند و بالگردها در سفارت ایالات متحده فرود آمدند و کارکنان این سفارت را به خارج ساختند. در یک حمله سراسری که فقط یک هفته به طول انجامیده است، طالبان ارتش افغانستان را شکست داده است.

دفتر سیاسی طالبان اعلام کرده است که جنبش طالبان امنیت سفارت مسکو  و کشورهای دیگر در کابل را تامین خواهد کرد. 

«سهیل شاهین» یک سخنگوی اداره سیاسی طالبان به خبرگزاری تاس گفت ، ما با روسیه روابط خوبی داریم و سیاست عمومی ما در مجموع تامین امنیت فعالیتهای سفارت مسکو و دیگر سفارتخانه‌های خارجی است.

وزارت خارجه روسیه ساعاتی پیش اعلام کرد که شرایط سفارت این کشور در کابل عادی است و آنها قصد ندارند سفارت خود را تعطیل و کارکنان آن را از کابل خارج کنند.

 «ضمیر کابلوف» نماینده ریاست‌جمهوری روسیه در امور افغانستان و مدیر بخش دوم آسیای وزارت خارجه این کشور به خبرگزاری «ریانووستی» گفته، روسیه آماده تخلیه سفارت خود در کابل نمی‌شود و این مرکز دیپلماتیک با آرامش در حال فعالیت است. 

درحالیکه آمریکا با استفاده از تجهیزات نظامی از جمله بالگرد در حال تخلیه کارکنان دیپلماتیک خود از کابل است، خبرها از مذاکره میان رهبران طالبان با رهبران دولت افغانستان برای انتقال مسالمت آمیز قدرت حمایت دارد.   «عبدالستار میرزکوال»، سرپرست وزارت کشور افغانستان گفته که به شهر کابل حمله نخواهد شد و انتقال به شکل مسالمت آمیز صورت خواهد گرفت. 

طالبان روزیک شنبه طی بیانیه ای اعلام کردند که با کمک مردم افغانستان موفق شدند همه ولایتهای این کشور را به کنترل خود دربیاورند. بر اساس گزارش‌ها، طالبان که به کابل رسیده‌، در بیانیه‌ای اعلام کرد به نیروهای این گروه اعلام شده که ورود خود را به داخل کابل متوقف کنند و در حومه بمانند./فارس

ترکیه خواستار خروج فوری شهروندان خود از افغانستان شد

مقارن با تشدید تنش‌ها در کابل، وزارت امور خارجه ترکیه امروز در بیانیه ای خواستار خروج فوری شهروندان خود از افغانستان شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه ترکیه امروز یکشنبه با صدور بیانیه ای از شهروندان این کشور خواست تا فورا از افغانستان خارج شوند.

وزارت امور خارجه ترکیه از تمامی شهروندان کشورش که خواستار تَرک افغانستان هستند نیز دخواست کرد تا خود را فورا به سفارت آنکارا در کابل معرفی کنند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، دلیل بیانیه صادره از سوی وزارت خارجه ترکیه تشدید درگیری ها میان دولت افغانستان با طالبان به ویژه در اطراف کابل اعلام شده است.

این در حالیست که وزارت کشور افغانستان ساعاتی پیش اعلام کرد که نیروهای طالبان از تمامی جهات در حال ورود به شهر کابل هستند. منابع مردمی نیز در عین حال از ورود طالبان به غرب شهر کابل خبر می‌دهند. در حال حاضر از ۳۴ ولایت افغانستان، طالبان کنترل ۲۶ مورد را در دست دارد.

 اردوغان: با موج جدید پناهجویان افغانستانی مواجه هستیم

رئیس جمهور ترکیه از مواجهه با موج تازه پناهجویان افغانستان همزمان با قدرت گرفتن نیروهای طالبان در این کشور خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس جمهور ترکیه همزمان با بحران در افغانستان و قدرت گرفتن نیروهای طالبان در این کشور نسبت به روند مهاجرت پناهجویان افغانستان به ترکیه هشدار داد.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه یکشنبه بعد از ظهر در این زمینه گفت: «ما با موج جدیدی از هجوم پناهندگان از افغانستان از طریق ایران روبرو هستیم. ما تمام تلاش خود را برای اطمینان از ثبات در افغانستان انجام خواهیم داد. پاکستان هم وظایف حیاتی برای صلح و ثبات در افغانستان که درگیری‌ها در روزهای اخیر در آنجا شدت گرفته است، بر عهده دارد.»

 رئیس‌جمهور ترکیه در روزهای گذشته نیز  از افزایش درگیری‌ها و بی‌ثباتی در افغانستان در پی پیشروی طالبان ابراز نگرانی کرده بود

اردوغان در گفت‌وگویی تلویزیونی گفت: «ما در حال مذاکره با جنبش طالبان هستیم. شاید بتوانم با رهبر گروه طالبان در تلاشی برای پایان دادن به جنگ در افغانستان ملاقات کنم.»

 وی در این‌باره گفت: «من عصر امروز با طرف قطری درباره توقف پیشروی طالبان و راه‌های دستیابی به آشتی گفت‌وگو کردم. اوضاع افغانستان به مرحله خطرناکی رسیده است و باید تحت کنترل درآید.»

رئیس‌جمهور ترکیه درباره وضعیت مهاجران غیرقانونی در کشورش نیز توضیح داد: «موج نامنظم پناهندگی در مرزهای ما وجود ندارد، برخی افراد در رسانه‌های اجتماعی مبالغه می‌کنند. نهادهای ذیربط ما بخش اعظمی از مهاجران غیرقانونی افغانستانی را به کشور خود برمی‌گردانند.»

تصمیم خودسرانه آمریکا برای قراردادن نام ترکیه در لیست کشورهایی که واشنگتن قصد دارد مهاجران افغانستانی خود را در آنها اسکان بدهد، با واکنش تند حزب حاکم آنکارا مواجه شد.

«عمر چلیک» سخنگوی حزب عدالت و توسعه اخیرا گفت هیچ کشوری نباید ترکیه را به عنوان اردوگاه پناهجویان خود بداند زیرا این کشور بیش از این ظرفیت نگهداری از مهاجران غیرقانونی را ندارد.

 چلیک طی نشست خبری توضیح داد: «ادارات دولتی در حال گفت‌وگو با تمام طرف‌های مرتبط هستند. تفکیک مسئولیت بین نهادهای دولتی انجام شده است. ترکیه مردمانی را که از مرگ فرار می‌کنند، در آغوش می‌کشد. اما اجازه نمی‌دهیم که از ما سوءاستفاده شود».

وی با انتقاد از «لحن فاشیستی» و نژادپرستانه برخی کشورها درباره مهاجران، اظهار داشت: «ترکیه اردوگاه مهاجران هیچک کشوری نیست. هیچ کسی نباید چنین تفکری نسبت به منطقه داشته باشد. ترکیه دیگر ظرفیت پذیرش موج‌های بیشتر مهاجران را ندارد.»

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت