تحلیل کارشناسی مقام ایرانی از حمله به مقر حشد شعبی

کد خبر: 1076680

سفیر سابق ایران در بغداد حمله جنگنده‌های آمریکایی به مواضع حشد شعبی را در مسیر انحرافی دانست که کاخ سفید در عراق آن را دنبال می‌کند و معتقد است این انحراف موجب سرعت بخشیدن به خروج آمریکا از عراق و منطقه می‌شود.

تحلیل کارشناسی مقام ایرانی از حمله به مقر حشد شعبی

« حسن دانایی فر» در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل با اشاره به حمله امروز آمریکا به مواضع حشد شعبی عراق در مرز این کشور با سوریه که به شهادت 4 تن از اعضای این نیرو منجر شد، اظهار داشت: حشد شعبی یک واقعیت در داخل عراق است و نیروی دارای پشتوانه مردمی، حقوقی و شرعی است. با وجود این، آمریکایی‌ها به بهانه اینکه مورد هجوم قرار گرفته‌اند، بامداد امروز  مواضع حشد شعبی را در منطقه القائم عراق هدف حمله خود قراردادند. به نظر می‌رسد،  این حمله در مسیر انحرافی است که آمریکا در عراق دارد. بخشی از این انحراف مربوط به تحلیل  نادرست از مسائل و موضوعات داخل عراق است. بنده معتقدم،  این انحراف و اشتباهی که در اقدامات آمریکا وجود دارد، موجب می‌شود، نظامیان آمریکایی هرچه سریع‌تر عراق و منطقه غرب آسیا را ترک کنند.

سفیر سابق ایران در بغداد درباره واکنش حشد شعبی به حمله امروز آمریکا و احتمال افزایش حملات علیه نظامیان آمریکایی در عراق گفت:  شما می‌دانید حشد شعبی یک واحد نظامی رسمی عراق است. حوادث و حملاتی که توسط نیروهای ضد اشغالگری صورت می‌گیرد، اینها دو موضوع هستند. این حملات موضوعی نیست که کسی بتواند به حشد شعبی نسبت دهد. یک مقاومت مشروع علیه اشغالگری در داخل عراق وجود دارد و یک ساختار نظامی به معنای حشد شعبی.  انحراف آمریکا در این است که مقاومت مشروع علیه اشغالگری و حشد شعبی را یکی می‌داند و بر همین اساس، هرازگاهی به مواضع حشد شعبی حمله می‌کند. این حملات هزینه سنگینی برای آمریکا به همراه خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حمله اخیر آمریکا در عراق با تحولات افغانستان در ارتباط است؟ یا اینکه پیام دیگری دارد؟ » گفت: فکر نمی‌کنم تحولات این دو کشور ارتباط ساختاری و سازمانی با یکدیگر داشته باشند. در اینجا باید بگویم حمله آمریکا به مواضع حشد شعبی در مرز عراق و سوریه یک اقدام کم ارزش تاکتیکی است که برای پاسخگویی به برخی موضوعات صورت گرفته است.

این دیپلمات سابق ایران با بیان اینکه پرونده افغانستان و عراق از یکدیگر جدا هستند، اظهار داشت:  این دو پرونده از لحاظ اینکه آمریکا مشکوک عمل می‌کند، نقطه مشترک دارند. آمریکایی‌ها در افغانستان با طالبان همکاری کردند. «مایک پمپئو»  وزیر خارجه سابق آمریکا افتخاریش این بود که توانسته است با طالبان به تفاهم برسد. آمریکایی‌ها طی نشست‌هایی که با طالبان در پایتخت قطر داشتند،  این گروه را بازسازی کردند. اکنون این نگرانی وجود دارد که آمریکایی‌ها در عراق نیز همین رویکرد یعنی بازسازی داعش را درپیش گیرند. از این منظر یک نوع  ارتباط میان تحولات افغانستان و عراق وجود دارد. هرچند که معتقدم،  این روش و ترفند دیگر کارایی سابق را ندارد./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت