حضور السنوار با سه محافظ در خیابان های غزه برای اسرائیل گران تمام شد

کد خبر: 1068653

یک تحلیلگر مسایل منطقه‌ای نسبت به وحشت رژیم صهیونیستی از الگوپذیری حماس از حزب الله لبنان و شخص سید حسن نصرالله واکنش نشان داد.

حضور السنوار با سه محافظ در خیابان های غزه برای اسرائیل گران تمام شد

 خبرگزاری تسنیم: عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای در روزنامه الکترونیکی رای الیوم نوشت که اسرائیلی‌ها با تمامی تلاش خود به دنبال سرپوش گذاشتن بر شکست سه ضلعی خود در غزه هستند.

عطوان ادامه داد: آنها با تمامی پتانسیل خود به دنبال رسیدن به ابزاری برای پیروز نشان دادن خود از طریق حملات جدید و قدرت‌نمایی در مسجد الاقصی و زورگویی ضد اهالی بی‌‌پناه منطقه شیخ جراح در قدس اشغالی هستند که طی دو روز گذشته به شکل گسترده‌ای ادامه داشته است.

وی گفت: این یک بازی واقعی با آتش است که نشان دهنده تزلزل و وحشت اسرائیلی‌ها است و در عین حال می تواند نتایج معکوس و کشنده‌ای داشته باشد که مهمترین نمود آن را می‌توان در خیزش انقلابی کرانه باختری و تشدید تنش‌های ضد صهیونیستی در میان اهالی مناطق اشغالی سال 1948 دانست. علاوه بر این که این اقدامات می‌تواند شعله‌های انتفاضه موشکی در نوار غزه را نیز بار دیگر فعال سازد.

عطوان تصریح کرد که آن چیزی که اسرائیلی‌ها و فرماندهان موسسات نظامی این رژیم در سایه تزلزل و شکستی که در آن به سر می برند مشاهده نمی‌کنند، تغییرات گسترده ای است که در قواعد درگیری‌ها ایجاد شده و جنگ اخیر آن را را فاش کرد. علاوه بر اینکه مقاومت فلسطین به تسلیحات جدیدی دست پیدا کرده است و فارغ از تمام اینها به مدیریت هوشمند و پیشرفته فضای درگیری‌ها در ابعاد نظامی و سیاسی و نحوه بسیج افکار عمومی دنیا و قرار دادن آنها در حمایت از آرمان فلسطین دست پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی پیش از این سه بار وارد جنگ در نوار غزه شده بود، جنگ سال 2008 جنگی یک طرفه و بدون پرتاب موشک و بدون موشک‌های کورنت و بدون آمادگی گروه‌های مقاومت بود. جنگ دوم در سال 2012 رخ داد و موشک‌های با تأثیرگذاری محدود در آن شلیک شدند. جنگ سوم که در سال 2014 انجام شد، 55 روز طول کشید و در جریان آن افسانه تانک مرکاوا شکسته شد و موشک‌های مقاومت به شهرک‌های اطراف نوار غزه رسید. جنگ چهارم اما کاملاً متفاوت و ویرانگر بود و رژیم اشغالگر را به صورت کامل فلج کرد. موشک های مقاومت در این جنگ طی یازده روز (4360 موشک) به 75 درصد از اراضی فلسطین اشغالی شلیک شد.

اقدام مقامات دولت مصر با تحریک آمریکا و اسرائیل برای بستن تونل‌های نوار غزه بزرگترین هدیه برای گروه‌های مقاومت و حماس و جهاد اسلامی بود، چرا که باعث شد آنها به توانمندی‌های داخلی خود تکیه کرده و از منابع محلی از جمله لوله و بقایای موشک‌های اسرائیلی برای تولید موشک استفاده کنند. آنها همچنین مواد منفجره را از کشتی‌های انگلیسی غرق شده در دریا از جنگ جهانی اول استخراج کردند تا بتوانند برد موشک‌های خود را به بیش از 250 کیلومتر(موشک عیاش) با کلاهک های انفجاری بالغ بر 200 کیلوگرم ارتقا دهند.

بیشترین چیزی که در این مدت باعث نگرانی اسرائیل و حامیان غربی آن شده، این است که بازسازی‌های احتمالی در صورت تحقق وعده‌ها و ورود سیمان و آهن آلات فرصتی را به جنبش حماس بدهد تا بتواند برخی تونل‌ها که در جریان این جنگ تخریب شده‌اند را ترمیم کرده و آنها را گسترش دهند، لذا به دنبال متحدان عرب خود هستند تا نظارت شدیدی بر این روند داشته باشند. این همان چیزی است که سکوت مقامات حماس در نوار غزه نسبت به طرح جدید اسرائیلی عربی آمریکایی را باعث شده است.

این در حالی است که اعلام آتش‌بس نیز برای حفظ جان اهالی نوار غزه نبود، بلکه برای نجات اسرائیلی‌هایی بود که دیگر تحمل ورود به جنگ‌های طولانی مدت را ندارند.

عطوان در ادامه تاکید کرد: نظریه های جدیدی که به ویژه بعد از اعلام آتش‌بس مطرح شده، این است که جنبش حماس به نمونه کوچکی از حزب الله در جنوب لبنان تبدیل می شود و مقامات این جنبش در نوار غزه درست مانند سید حسن‌ نصرالله رفتار می کنند. منظور من سه شخصیت اصلی یعنی الضیف، السنوار و عیسی هستند. ما اذعان می‌کنیم که این مقایسه درست است و حزب الله به آکادمی و یک قدرت جهادی الگو تبدیل شده که اسرائیل را دو بار شکست داده و جنوب لبنان را آزاد کرده است. البته در این رابطه تفاوت‌های اساسی نیز وجود دارد که مهمترین آن عدم وجود شکاف های دینی و فرقه ای در نوار غزه است.

نکته دوم اینکه حماس حاکمیت نوار غزه را به صورت کامل در دست دارد و سومین نکته اینکه این جنبش وارد ائتلاف‌های حزبی سیاسی یا نظامی با دیگران شده و با بحران ارزی مواجه نیست.

این مقاله تاکید می کند که حماس حاکمیت اساسی نوار غزه است که از نظر ایدئولوژیک به سرعت تغییر می‌کند. مهمترین نمودهای این تغییر در سخنرانی سیاسی پیچیده و باز و دور از گفتمان فرقه گرایانه آن مشاهده می‌شود. در همین راستا اسماعیل هنیه هیچ تردیدی در تشکر از ایران و اعتراف به نقش این کشور در حمایت از مقاومت در ارائه موشک‌ها و اسرار نظامی نداشت و یحیی السنوار فرمانده نظامی این نیروها نیز از قدس به عنوان مقصد نهایی مقاومت یاد کرد.

عطوان نوشت: گفتمان جدید جنبش حماس یک گفتمان فرقه‌ای و دینی نیست، بلکه گفتمانی ملی‌گرایانه و عربی است، به همین علت ما غافلگیر نمی شویم وقتی می بینیم که جنبش حماس از طریق اسامه حمدان از رهبران خود در لبنان نسبت به پیام تبریک بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه واکنش نشان می‌دهد و از نقش سوریه در حمایت از مقاومت تشکر و قدردانی می‌کند. این بدان معنا است که بازگشت حماس به دمشق قریب‌الوقوع است و این جنبش انتقادات مطرح شده از سوی گروه‌های اسلام‌گرای تندرو و سلفی را نادیده می گیرد.

عطوان در ادامه مقاله خود تاکید می کند که با بسیاری از دیدگاه ها که نسبت به شکننده بودن آتش‌بس کنونی هشدار می‌دهند، مخالف نیست. دیدگاه هایی که نسبت به اطمینان به وعده‌های اسرائیل و آمریکا و حساب کردن بر روی تعهدات مطرح شده در خصوص بازسازی نوار غزه و هزینه کردن چندد میلیارد دلار در این زمینه هشدار داده است. چرا که تمامی این وعده ها بعد از تجاوز سال 2014 نیز مطرح شده، اما هیچ کدام از آنها تحقق پیدا نکرد، تا جایی که 86 هزار منزل تخریب شده در غزه و فلسطین وجود دارد. علاوه بر این که مقامات رژیم صهیونیستی که با اعتراضات شهروندان خود نسبت به شکست در این جنگ مواجه شده‌اند، به دنبال دستاوردی برای پیروز نشان دادن و حفظ آبروی خود در برابر افکار عمومی خشمگین هستند. با این وجود ما به ایمان قهرمانان مقاومت و پایبندی آنها اعتقاد داریم و می دانیم که آنها مکررا مکر دشمن را به خودشان باز می گردانند. انبارهای مقاومت همچنان مملو از موشک‌ها و زیردریایی ها و نیروهای شهادت طلب و بسیاری از غافلگیری های دیگر است.

با مشاهده این صحنه که السنوار، بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به چالش می کشد و با وجود دو بار تلاش اسرائیل برای ترور وی در روزهای گذشته از جنگ که با شکست خفت‌بار مواجه شد، در خیابان های غزه تنها با سه محافظ حاضر می شود و با مردمی که جشن پیروزی گرفته‌اند همراه می‌شود، نتیجه این رویارویی کاملا مشخص می شود، درست همانطور که تفاوت میان مقامات فلسطینی و اسرائیلی مشخص می شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت