موضع جدید رئیس جمهور عراق درباره تهران

کد خبر: 1057112

رئیس جمهور عراق با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی کشورش با ایران گفت که این دو کشور روابط ویژه‌ای باهم دارند.

موضع جدید رئیس جمهور عراق درباره تهران

ایسنا: برهم صالح رئیس جمهور عراق در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز گفت: ایران به عنوان همسایه عراق پیوندهای تاریخی و فرهنگی و منافع مشترک امنیتی با ما دارد.

وی تاکید کرد که تهران روابط ویژه‌ای با عراق دارد.

رئیس جمهور عراق گفت: عراق می خواهد که روابط با ایران روابطی دوستانه و بر اساس تعامل و همکاری باشد؛ هم ما و هم ایران به چنین روابطی نیاز داریم.

برهم صالح  تأکید کرد که منافع ایران ایجاب می‌کند که عراق حکومتی مقتدر و دارای حاکمیت داشته باشد و  امکان ندارد که عراق تابع ایران یا هیچ کشور دیگری باشد. روابط عراق و ایران باید روابط میان دو حکومت دارای حاکمیت و استقلال باشد.

رئیس جمهور عراق گفت همچنین با بیان اینکه رابطه بغداد با آمریکا رابطه ای مهم و مبتنی بر منافع مشترک است، گفت: ما اکنون گفت‌وگوی راهبردی با امریکا داریم که شامل مسائل مهمی ازجمله حضور نیروهای نظامی امریکایی می‌شود.

بغداد: تصمیمی برای پایان حضور نیروهای آمریکایی اتخاذ شده است

رئیس جمهور عراق امروز خبر داد که برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای نظامی خارجی در این کشور تصمیمی اتخاذ شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «برهم صالح» رئیس جمهور عراق امروز (پنج‌شنبه) گفت که روابط بین عراق و آمریکا مهم و اساسی و مبتنی بر منافع مشترک است.

طبق گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، صالح افزود که در گفت‌وگوی استراتژیک بین بغداد و واشنگتن به مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی پرداخته می‌شود.

او در عین حال تأکید کرد که تصمیم برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای خارجی نظامی در عراق اتخاذ شده است و هم اکنون تعداد این نیروها بیشتر از ۲۵۰۰ نفر نیست.

آمریکا دی ماه سال پیش در اقدامی تروریستی سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس، جانشین رئیس الحشد الشعبی را به همراه نیروهای همراه آن دو در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار داد و به شهادت رساند. پارلمان عراق در واکنش به این اقدام، طرح اخراج نظامیان آمریکا از این کشور را به تصویب رساند.

صالح همچنین گفت که خلأ در روابط بین بغداد و اربیل به وجود آمده است و ضرورت دارد که این روابط در مسیر صحیح خود قرار گیرد و از طریق یک گفت‌وگوی ملی هر طرفی حقوق و وظایف خود را بشناسد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت