جدیدترین گزارش آژانس اتمی از ایران
یک خبرگزاری غربی به نقل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران قصد خود برای نصب دستگاههای سانتریفیوژ بیشتر در تأسیسات هستهای نطنز را به اطلاع این نهاد رسانده است.
خبرگزاری مهر: به نقل از رویترز، آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که ایران قصد خود برای نصب دستگاههای سانتریفیوژ بیشتر در تأسیسات هستهای نطنز به اطلاع این نهاد رسانده است.
رویترز در این باره اعلام کرد که در بیانیه صادره از سوی آژانس که به دست این خبرگزاری رسیده، آمده است که ایران نهاد دیدهبان هستهای سازمان ملل را از قصد خود برای نصب سانتریفیوژهای پیشرفته IR-۲m در یک تأسیسات زیرزمینی غنیسازی اورانیوم در نطنز مطلع کرده است.
رویترز درباره بیانیه آژانس ادعا کرد: ایران گفته است که قصد دارد دو آبشار ۱۷۴ تایی از سانتریفیوژهای IR-۲m در کارخانه غنیسازی سوخت نطنز (FEP) نصب کند. این اقدام، تعداد کل آبشارهای سانتریفیوژهای IR-۲m که قرار است نصب شوند یا در حال نصب و در حال فعالیت هستند را به رقم ۶ میرساند.
این در حالیست که آژانس بین المللی انرژی اتمی ساعاتی پیش با صدور بیانیه ای سفر «رافائل گروسی» مدیرکل این سازمان به تهران را مورد تأیید قرار داد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره اعلام کرد که هدف از این سفر دستیابی به راه حل هایی برای ادامه فعالیت های راستی آزمایی بازرسان آژانس در ایران است.
«بهروز کمالوندی» سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران نیز پیشتر اعلام کرد: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به منظور انجام گفتوگوهای فنی با سازمان انرژی اتمی ایران عصر روز شنبه در راس هیاتی وارد تهران میشود و روز یکشنبه با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و دیگر مسئولان سازمان دیدار میکند.
موعد تعیین شده برای کاهش همکاریهای ایران و آژانس در چارچوب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت» کمتر از چند روز دیگر (۲۱ فوریه، سوم اسفند ماه) به پایان میرسد.
مجلس شورای اسلامی ۱۱ آذر ماه با تصویب این قانون دولت را مکلف کرد که در صورت ادامه تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه آمریکا، همکاری با آژانس را محدود کرده و گامهای بیشتری را در خصوص کاهش تعهداتش ذیل برجام بردارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا ۸ ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷) به بهانههای واهی و به صورت یکجانبه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از توافق هستهای کشورهای ۱+۵ با ایران خارج شد.
واشنگتن سپس تهدید کرد که تحریمهای خود علیه تهران که بر اساس توافق مذکور در زمان دولت قبلی این کشور تعلیق شده بود را بازمی گرداند.
گفتنی است که یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران نیز بر اساس مادههای ۲۶ و ۳۶ مصرح در این توافق بینالمللی به دلیل انفعال اروپا و نقض عهدِ آمریکا؛ برخی از تعهدات برجامی خود را کاهش داد.
دیدگاه تان را بنویسید