آلمان واکسن کرونای چینی و روسی وارد میکند
جدیدترین اخبار کرونا در اروپا از انتظارهای سالانه بیماران در انگلیس برای انجام عملهای جراحی و افزایش نرخ بیکاری در منطقه یورو پیامد بحران کرونا خبر میدهد.
انتظارهای طولانی مدت بیماران انگلیسی برای عمل جراحی
جدیدترین اخبار کرونا از اروپا حاکی از آن است که به دلیل بحران کرونا صدها هزار نفر از مردم انگلیس مجبور شدهاند بیش از یک سال برای انجام یک عمل جراحی منتظر بمانند. به گزارش بیبیسی و با استناد به اطلاعات سرویس سلامت ملی انگلیس، تعداد این افراد از آغازبحران کرونا از 1600 نفر به 192 هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
در بیمارستان های انگلیس در حال حاضر بیش از 34 هزار بیمار کرونایی بستری هستند که بیش از 3800 نفر از آن ها به دستگاه تنفسی نیاز دارند و فشارها بر بخش های مراقبت های ویژه بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی این کشور همچنان بالا است.
587 مرگ کرونایی روزانه در انگلیس
بر اساس آمارهای رسمی در 24 ساعت اخیر 21088 نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و 587 نفر هم بر اثر ابتلا به این بیماری جان دادهاند.
در فرانسه هم در 24 ساعت 19235 نفر به کرونا مبتلا شده و 195 نفر هم بر اثر آن جان دادهاند.
در ایتالیا هم در عرض 24 ساعت 11252 نفر به کرونا مبتلا شده و 237 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان دادهاند.
بالا گرفتن درخواستها در آلمان برای واردات واکسنهای چینی و روسی
"دیتمار وودکه"، نخست وزیر ایالت براندنبورگ آلمان هم درباره بررسی واکسن های دیگری از روسیه و چین برای تامین نیازهای کشورش سخن گفته و با نگاهی به این واکسن ها اظهار داشته است: من این مسئله را ضروری می دانم که همچنین این واکسن ها را مورد ارزیابی قرار دهیم و در صورت ایمن و موثر بودن آن مورد استفاده قرار دهیم. وی بر لزوم در پیش گرفتن روند تایید این واکسن ها البته تاکید کرد.
ینز اشپاهن، وزیر بهداشت آلمان هم در صورت تایید موفق واکسن های روسی و چینی در اتحادیه اروپا با انجام واکسیناسیون گسترده در آلمان با این واکسن ها موافقت کرده و در گفتگویی با روزنامه فرانکفورترآلگماینه سایتونگ اعلام کرد: وقتی یک واکسن مطمئن و موثر است فرقی نمی کند در کدام کشور تولید شده باشد و طبیعتا می تواند در غلبه بر این بیماری کمک کند. مسئله مهم تایید منظم واکسن بر اساس قواعد اروپایی است .
روسیه روز جمعه اعلام کرد که در سه ماه دوم سال جاری میلادی می تواند حدود 100 میلیون دوز واکسن را برای اروپا تامین کند. به این ترتیب 50 میلیون نفر در اروپا می توانند با واکسن های روسی واکسینه شوند. در حال حاضر درخواست تایید واکسن اسپونتیک 5 به آژانس دارویی اروپا ارسال شده است.
نهادهای بهداشتی یونان هم اولین موارد آلودگی به ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی را در کشورشان کشف کردهاند.
به گفته مقامات بهداشتی در یونان تا به حال حدود 173 مورد آلودگی به ویروس جهش یافته انگلیسی هم در این کشور کشف شده است.
بر اساس آمارهای رسمی در یونان از شروع بحران کرونا حداقل 156957 مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است.
اعتراضات گسترده ضد محدودیتها در سراسر اروپا
در اعتراضات گستردهای که روز گذشته در برخی کشورهای اروپایی علیه محدودیتهای کرونایی برگزار شد تعداد زیادی از معترضان دستگیر شدند.
به گفته پلیس در وین اتریش با وجود ممنوعیت اعتراضات حدود 5 هزار نفر به خیابان ها آمدند و علیه محدودیت های کرونایی اعمال شده از طرف دولت اعتراض کردند. درگیری هایی هم بین پلیس و معترضان شکل گرفت. برخی اپوزیسیون هم در بین معترضان وجود داشتند و محدودیت ها را به عنوان جنون کرونایی مورد انتقاد قرار دادند .
در هلند هم در یک تجمع اعتراضی علیه محدودیت ها حدود 30 نفر دستگیر شدند. به گفته پلیس تجمع حدود 600 معترض در مرکز آمستردام به دلیل نقض قواعد کرونایی منحل شد. البته این اعتراضات مشابه اعتراضات چندی قبل به خشونت و ناآرامی ها منجر نشد .
حدود یک هفته پیش بعد از اینکه دولت یک قانون منع ترددهای شبانه را به محدودیت های کرونایی در این کشور برای مهار این بحران اضافه کرد چندین شب آشوب ها و ناآرامی هایی در این کشور شکل گرفت. آشوبگران به سمت نیروهای پلیس سنگ پرتاب می کردند و مغازه ها را غارت می کردند .
در بلژیک هم معترضان در اعتراض به محدودیت های کرونایی به خیابان ها آمدند. در بروکسل حداقل 200 نفر دستگیر شدند.
انتقاد شدید آلمان از استراتژی خرید واکسن کرونای کمیسیون اروپا
معاون صدر اعظم آلمان انتقاد شدیدی به استراتژی خرید واکسن کرونای کمیسیون اروپا وارد کرده و آن را مقصر به وجود آمدن روند کند واکسیناسیون در کشورها دانسته است.
" اولاف شولتز"، معاون صدر اعظم آلمان و وزیر دارایی این کشور استراتژی اتحادیه اروپا در خرید واکسن کرونا را شدیدا مورد انتقاد قرار داده و اظهار داشته است: خوب بود اگر اروپا واکسن های بیشتری از آنچه نیاز داشت سفارش می داد. به گفته وی رویکرد خرید واکسن در اروپا به دلیل کمبودهای مالی با شکست مواجه نشده است .
وی افزود: اگر کمیسیون اروپایی از ما بودجه بیشتری می خواست ما پول بیشتری را در اختیار آن قرار می دادیم .
مناقشات بین شرکتهای واکسن سازی "فایزر" و "آسترازنکا" با بروکسل در حالی به نتیجهای نرسیده است که اروپا در حال فرو رفتن در باتلاق کروناست و تسریع روند واکسیناسیون را تنها راه نجات خود برای رهایی از این بحران میبیند .
با توجه به انتقادهای فراوانی که به روند کند واکسیناسیون در آلمان وجود دارد قرار است امروز (دوشنبه) صدر اعظم آلمان به همراه نخست وزیر ایالات و نمایندگان شرکت های واکسن سازی در این باره مشاوره کنند.
فراکسیون چپ ها در پارلمان آلمان خواستار افزایش فشارها بر شرکت های واکسن سازی برای تحویل واکسن های بیشتر شدهاند.
البته وزیر بهداشت آلمان درب اره داشتن انتظارات بالا از این نشست هشدار داده و اعلام کرده که ما نمی توانیم از یک نشست به تنهایی انتظار تولید واکسن های بیشتر را داشته باشیم.
در ایالت مکلنبورگ-فورپومرن آلمان هم اعتراضاتی علیه محدودیت های کرونایی برگزار شد.
قرنطینه یک اردوگاه پناهندگان در کلن آلمان
یک خانه پناهندگان در شهر کلن آلمان هم بعد از شیوع گسترده چند نوع ویروس جهش یافته کاملا قرنطینه شد. در 31 مورد از 41 مورد تست مثبت ساکنان این اردوگاه آلودگی به ویروس های جهش یافته برزیلی و آفریقای جنوبی مشاهده شده است.
افزایش خشونتها علیه کارکنان پلیس لتونی
رئیس پلیس لتونی هم درباره افزایش خشونت علیه کارکنان پلیس این کشور در دوران بحران کرونا ابراز نگرانی کرده است. وی درباره شمار روزافزون حملات به نیروهای پلیس در دوران بحران کرونا هشدار داده است.
کشور سوئیس هم به شدت تحت تاثیر تنگاناهای ایجاد شده در تحویل واکسن به اروپا قرار گرفته است. بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت این کشور، سوئیس در فوریه تنها نیمی از واکسن هایی را که سفارش داده بود می تواند دریافت کند. دولت وعده داده که تا ژوئن همه افرادی که خواهان دریافت واکسن هستند واکسینه شوند.
نیمی از مرگهای کرونایی در پرتغال در ژانویه اتفاق افتاده است
در کشور پرتغال هم در ماه ژانویه تقریبا نیمی از مرگ های کرونایی که از آغاز شیوع این ویروس شکل گرفته ثبت شده است. این آمارها نشان دهنده گسترش و شیوع گسترده این ویروس در این کشور است. بسیاری از بیمارستان ها به مرزهای ظرفیت پذیرش خود رسیدهاند. آمبولانس ها گاهی اوقات تا ساعت ها در برابر کلینیک ها منتظر می مانند تا تخت برای بیماران خالی شود. در ماه گذشته میلادی حدود 5576 نفر در این کشور کم جمعیت اروپایی در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند که شامل 44 درصد همه مرگ های کرونایی در این کشور می شود. ارتش آلمان به دلیل شرایط حاد کرونایی در پرتغال به این کشور با پرسنل و تجهیزات پزشکی کمک رسانی می کند.
افزایش شمار بیکاران در اتریش
قرنطینه و حذف توریسم زمستانی در اتریش پیامد بحران کرونا شمار بیکاران در این کشور را در اوایل سال جاری نیلادی افزایش داده است.
بر اساس اطلاعات وزارت کار اتریش در ژانویه حدود 534470 نفر در اتریش بیکار بودند که تعداد آن ها 114.769 نفر بیشتر از این ماه در سال گذشته بوده است. نرخ بیکاری در این کشور به 11.4 درصد رسیده که 2.8 درصد بالاتر از ژانویه سال 2020 است. آمار بیکاران در ژانویه نسبت به ماه دسامبر هم افزایش داشته است. در ماه دسامبر 520.919 نفر در اتریش بیکار بودند.
بیشترین نرخ بیکاران در این کشور با حدود 9 میلیون نفر جمعیت در بخش توریسم، تجارت، و ساخت و ساز بوده است.
افزایش شدید بیکاری در منطقه یورو
کرونا همچنین بیکاری در منطقه یورو را هم به شدت افزایش داده است.
اداره آمار اروپا (یورو استات) روز دوشنبه خبر داد که نرخ بیکاری فصلی در ماه دسامبر گذشته حدود 8.3 درصد بوده و نگاهی به این دوره زمانی در سال قبل نشان می دهد که بحران کرونا نرخ بیکاری در منطقه یورو را به شدت افزایش داده است. در ماه دسامبر سال 2019 نرخ بیکاری در این منطقه حدود 7.4 درصد بود.
بر این اساس در منطقه یورو در دسامبر سال 2020 در مجموع 13.67 میلیون نفر بیکار بودند که 55 هزار نفر بیشتر از ماه نوامبر و 1.516 میلیون نفر بیشتر از این دوره زمانی در سال قبل از آن بود.
بر اساس اطلاعات یورو استات بیشترین افزایش نرخ بیکاری در دسامبر مربوط به اسپانیا با 16.2 درصد و یونان با 16.7 درصد افزایش بوده است.
هزینه 6 میلیارد یورویی محدودیتهای فعلی برای اقتصاد فرانسه
وزیر دارایی فرانسه هم اعلام کرده که قرنطینه جدید در کشور در حال حاضر آخرین راه کار خواهد بود. وی تاکید کرد که محدودیت های فعلی حدود 6 میلیارد یورو برای اقتصاد هزینه داشته، در حالی که یک قرنطینه کامل حدود 15 میلیارد یورو در ماه هزینه به بار خواهد آورد.
یونان خود را برای وقوع موج سوم کرونا آماده میکند
دولت یونان هم خود را برای وقوع موج سوم کرونا آماده می کند. وزیر بهداشت یونان قرار ملاقت برنامه ریزی نشدهای را با تیم ملی بحران کرونا برای بحث پیرامون افزایش احتمالی آمار مبتلایان تشکیل داده است.
احتمال اعمال قرنطینه دیگری در یونان وجود دارد. کارشناسان، یونان را در نقطه حساسی می بینند. بعد از کاهش ضعیف محدودیت ها در حدود دو هفته پیش آمارها کمی رو به افزایش گذاشته است. در اواخر هفته هم چندین مورد آلودگی به ویروس های جهش یافته در این کشور دیده شده است. این نگرانی بین مقامات وجود دارد که این بحران از کنترل خارج شود.
جدیدترین آمار کرونا در کشورهای مهم اروپایی
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در انگلیس 3817146 نفر به کرونا مبتلا شده و 106158 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در فرانسه هم تا به حال 3197114 نفر به کرونا مبتلا شده و 76057 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در اسپانیا هم بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال 2830478 نفربه کرونا مبتلا شده و 58319 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در ایتالیا هم تا به حال 2553032 نفر به کرونا مبتلا شده و 88516 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در آلمان هم بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال 2225659 نفر به کرونا مبتلا شده و 57777 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان دادهاند.
مخالفت نخست وزیر انگلیس با کاهش محدودیتهای کرونایی نخست وزیر بریتانیا در اظهاراتی با هرگونه کاهش محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مخالفت کرده است.
به گزارش رویترز، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه در مصاحبه ای با خبرنگاران تاکید کرد: نرخ ابتلا به ویروس کرونا در بریتانیا رو به کاهش است ولی همچنان در سطح بالایی است که این مساله به معنای آن است که هیچ گونه کاهش و لغو زودهنگام محدودیت ها وجود نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش وی افزود: نشانه هایی از کاهش نرخ ابتلا به ویروس کرونا و تعداد بستری شدگان وجود دارد ولی فراموش نکنید که هنوز نرخ ابتلا به این ویروس بالا است.
نخست وزیر انگلیس اظهار داشت: خطر این است که اگر اجازه بدهید اوضاع از کنترل خارج شود، آنگاه شما با گسترش مجدد بیماری روبرو خواهید شد، آن هم قبل از آنکه واکسن های کافی را به مردم تزریق کرده باشیم.
اکنون بریتانیا پنجمین آمار بالای دنیا در بحران ویروس کرونا را به خود اختصاص داده است. این آمارها بیشتر از تلفات غیرنظامیان در جنگ جهانی دوم و دو برابر بیشتر از کارزار بمبگذاری بلیتز در سال های 1940 و 1941 است.
جانسون تاکنون در برابر درخواست ها برای تحقیق درباره نحوه مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا مقاومت کرده است.
تلفات ویروس کرونا در انگلیس طی 7 روز گذشته به طور متوسط هر روز بیش از 1000 نفر بوده است.
دولت جانسون از نخستین روزهای شیوع کرونا در دنیا خودش را به عنوان یکی از پنهانکارترین دولتهای دنیا معرفی کرد. این رویکرد، چه در آمارهای اعلامی لندن، چه در سیاستهای مورد بررسی برای مهار کرونا و چه در ارائه گزارشهای متقن از سیر بیماری مشخص بود.
دولت بوریس جانسون علاوه بر این به علت تغییر مکرر تصمیم هایش در دوره همه گیری شامل به تاخیر انداختن قرنطینه در نخستین موج در ماه مارس (فروردین 99) و کنار گذاشتن نظام گذران آموزش بدون برگزاری امتحانات، زیر انتقاد قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید