۵۴ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه در تیررس ایران

کد خبر: 1043755

یک کارشناس مسائل استراتژیک و تحلیلگر سیاسی لبنانی با اشاره به حمله ایران به پایگاه عین الاسد در عراق پس از ترور شهید سلیمانی به دست آمریکا گفت: آمریکا از بیم قدرت بازدارندگی محور مقاومت به ویژه ایران از واکنش به این حمله خودداری کرد.

۵۴ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه در تیررس ایران

«امین حطیط»کارشناس استراتژیک مسائل نظامی و تحلیلگر سیاسی لبنانی در مصاحبه حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد را از سه زوایه مورد ارزیابی دانست و گفت: آمریکا از بیم قدرت بازدارندگی محور مقاومت به ویژه ایران از واکنش به حمله هوایی ایران به پایگاه عین الاسد در عراق خودداری کرد.

وی در مورد این سوال که حمله به پایگاه عین الاسد چه تغییراتی در معادلات ایجاد کرد؟ پاسخ داد: بررسی حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد باید از سه زاویه راهبردی، سیاسی و کاملا نظامی بررسی‌ شود.

حمله موشکی ایران به عین الاسد هیمنه آمریکا را فرو ریخت

حطیط این حمله را باعث ایجاد تغییرات راهبردی بزرگ در منطقه دانست و تصریح کرد: از نظر راهبردی تصمیم بمباران موشکی این پایگاه از ایران و اعلام آن یک تغییر راهبردی بزرگ به شمار می‌آید زیرا به طور مستقیم به شکستن هیبت آمریکا مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: از زمان جنگ جهانی دوم موضوعی تحت عنوان " هیمنه طرف‌های پیروز" که هیچ کشوری قادر به خدشه دار کردن آن نیست، مطرح شد و این طرف‌های پیروز از جمله آمریکا به منظور حفظ این پیروزی‌ها، ائتلاف‌ها و سامانه‌های نظامی و نیمه نظامی تشکیل دادند و کشورهای مختلف در برابر عظمت و جایگاه آن تسلیم می‌شدند.

هیچ کشوری آمریکا را در این سطح هدف قرار نداده بود

این کارشناس سیاسی افزود: هنگامی که ایران پایگاه عین الاسد را بمباران کرد، این هیمنه را شکست و از آن عبور کرد و زمینه فراهم شدن دوران جدیدی از رویارویی با آمریکا را فراهم کرد. نمی‌گوییم مقاومت بود که این حمله را انجام داد بلکه خود ایران بود که این پایگاه را هدف بمباران قرار داد و همین جاست که خطر برای آمریکا نهفته است.

وی گفت: آمریکا می‌توانست بپذیرد مقاومت دست به این حمله زده است اما اینکه یک کشور چنین جراتی داشته باشد و بگوید من بمباران کردم، این دقیقا برای آمریکا ضرر و زیان است.

سیلی ایران به آمریکا در عین الاسد

حطیط به ابعاد سیاسی این حمله موشکی اشاره کرد و گفت: اما از نظر سیاسی هنگامی که ترامپ جنایتش را مرتکب شد، آمریکایی‌ها مدعی شدند که امنیت برای آمریکا بعد از ترور شهید سلیمانی افزایش خواهد یافت اما ایرانی‌ها با سیلی که در عین الاسد به آمریکا زدند ثابت کردند که قبل از ترور، نیروهای آمریکایی‌ هدف حملات مقاومت قرار می‌گرفتند و بعد از ترور در معرض حملات مستقیم مقاومت و ایران قرار دارند از همین رو خطر جدی از بین نرفته است و این حمله سیلی سیاسی به ترامپ است زیرا وی آمریکایی‌ها را فریب داد.

وی اذعان کرد: آمریکایی‌ها بر خلاف ادعای ترامپ امنیت بیشتر در خاورمیانه پیدا نکرده‌اند به این معنی که آمریکا گرفتار وضعیتی بر خلاف خواست خود شده است.

با حمله به عین الاسد ایران ثابت کرد که هر هدفی در تیررس ایران است

حطیط با اشاره به ابعاد نظامی و پیام‌های این حمله موشکی یادآور شد: از نظر نظامی نیز ایران ثابت کرد که توانمندی‌های نظامی دارد که می‌تواند هر هدفی را به دقت مورد اصابت قرار دهد هرچند آمریکا سامانه‌های پدافند هوایی در اختیار دارد زیرا موشک‌های ایرانی به داخل پایگاه عین الاسد اصابت کرد بدون اینکه آمریکا بتواند مانع آن شود و این رسوایی برای پدافند دفاعی آمریکا و ضربه سختی به آن است و زیان‌های اقتصادی را برای آمریکا به بار آورد و مشخص شد که قادر به جلوگیری از حملات موشک‌های دقیق ایران نیست.

وی در پاسخ به این سوال که چه چیزی مانع اجرایی شدن تهدیدهای ترامپ از پاسخ به حمله موشکی ایران به عین الاسد شده است؟ گفت: معتقدم حمله به عین الاسد به سایر تعاملات و رفتارهای محور مقاومت مربوط می‌شود به این معنی که مقاومت قدرت بازدارندگی راهبردی را در رویارویی با دشمن تقویت کرد.

پیش از حمله به عین الاسد مقاومت در جنوب لبنان معاهده طلایی را تحت عنوان "بازدارندگی راهبردی موثر در مقابل اسرائیل" به ثمر رساند و اما این معادله برای آمریکا دقیق و روشن نبود.

54 پایگاه نظامی آمریکا در منطقه در تیررس ایران

حطیط اظهار داشت: پس از حمله به عین الاسد معادله بازدارندگی راهبردی شامل تمام دشمنان از جمله آمریکا می‌شد زیرا اینکه ایران توان خود در حمله به یک پایگاه نظامی با این حجم و توانمندی‌های دفاعی را به اثبات رساند، نشان داد که قدرت رسیدن به 54 پایگاه نظامی آمریکا در منطقه را دارد و می‌تواند امنیت 65 هزار نظامی آمریکایی مستقر در این پایگاه ها را در معرض تهدید قرار دهد، به اضافه اینکه می‌تواند به اهداف راهبردی اقتصادی بزرگ متحدان و دست نشاندگان آمریکا در منطقه دسترسی داشته باشد. این خطرها موجب ترس آمریکا از پاسخ به ایران شد از همین رو از پاسخ به بمباران عین الاسد خودداری کرد زیرا از توانمندی‌های نظامی خود برای جلوگیری از واکنش ایران مطمئن نبود.

وی افزود: به همین دلیل گفتیم هنگامی که ترامپ در هفته‌های پایانی ریاست جمهوری خود تهدید (به حمله نظامی) می‌کند این تهدید به احتمال زیاد اجرایی نخواهد شد و دلیل آن به معادله بازدارندگی راهبردی بازمی‌گردد که محور مقاومت به ویژه ایران ایجاد کرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت