مسکو: بازگشت آمریکا به برجام باید بدون پیش‌شرط باشد

کد خبر: 1041119

وزارت خارجه روسیه با اشاره به شکست خوردن تمام تلاش‌هایی که برای تغییر توافق هسته‌ای ایران انجام شد، بر لزوم بازگشت بدون پیش‌شرط آمریکا به برجام تاکید کرد.

مسکو: بازگشت آمریکا به برجام باید بدون پیش‌شرط باشد

خبرگزاری فارس:«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه بار دیگر گفت بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران باید بدون هیچگونه پیش‌شرط یا درخواست اضافی باشد.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، زاخارووا روز پنجشنبه طی نشست خبری هفتگی توضیح داد: «ما بر اساس این تفاهم حرکت می‌کنیم که بازگشت آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران، نباید به هیچ پیش‌شرط یا الزامات دیگری مرتبط باشد».

وی ادامه داد: «ما باور داریم پیشرفت در این زمینه حاصل خواهد شد. ما همچنین تایید مکرر سران ایران مبنی بر آمادگی برای اقدام در این جهت را مورد توجه قرار داده‌ایم».

بر اساس این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه روسیه با یادآوری جلسه غیررسمی وزرای خارجه ایران و گروه ۴+۱ در روز دوشنبه، گفت حاضران در این نشست به‌طور مشخص بر رویکرد لزوم بازگشت بدون پیش‌شرط به برجام تاکید کردند.

زاخارووا در ادامه گفت: «تلاش‌ها برای تغییر توافق هسته‌ای به شکست منتهی شد. این [توافق] زنده است و اجرای سیستماتیک آن ادامه خواهد داشت، دقیقا به همان شکلی که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل با اتفاق نظر در تاریخ بیستم جولای ۲۰۱۵ تصویب شد».

به نوشته تاس، وی همچنین اضافه کرد: «تمام کشورها از جمله ایالات متحده، ملزم هستند از این قطعنامه بدون هیچگونه استثنا و ملاحظه‌ای تبعیت کنند».

پیش از این، ۱۵۰ قانون‌گذار دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا با امضای نامه‌ای از بازگشت «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب این کشور به توافق هسته‌ای ایران، آنهم بدون هیچ شرط جدیدی، حمایت کردند.

وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۴ به همراه مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان نشست روز دوشنبه خود در بیانیه‌ای ضمن تأکید بر تعهدشان برای حفظ برجام، اعلام کردند قطعنامه ٢٢٣١ هم‌چنان کاملا لازم‌الاجرا است.

زاخارووا: آمریکا با چالش‌های جدی داخلی مواجه است/تلاش ترامپ برای ممانعت از همکاری بایدن با روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: آمریکا در سال ۲۰۲۰ بیشتر از سایر کشورها با چالش‌های جدی مواجه بود، از جمله ناتوانی در مبارزه با ویروس کرونا و شکاف سیاسی عمیق در جامعه که ناشی از مشکل "نژادپرستی" در ایالات متحده است.

"ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری «تاس»، این واقعیت را مورد توجه قرار داد که ایالات متحده در سال 2020 با جدی‌ترین چالش‌های داخلی در مقایسه با سایر کشورها روبرو بود.

وی گفت: «آنطور که ایالات متحده در سال در حال اتمام به لرزه درآمد، هیچ کشور دیگری نلرزید. این مسئله، در وهله نخست شامل ناتوانی در مقاومت در برابر شیوع ویروس کرونا همه گیری و تمام مسائل مربوط به آن است. ما شاهد بودیم که در کل جهان و در ایالات متحده آمریکا چه اتفاقاتی افتاد. می خواهم تأکید کنم که این ارزیابی شخصی من نیست، این ارزیابی خود کارشناسان آمریکایی است که انتظار نداشتند کشورشان نتواند در برابر چنین چالشی مقاومت کند.»

دیپلمات ادامه داد: «چالش دیگر آمریکا شکاف داخلی در جامعه آن است، یک شکاف سیاسی. بله، این شکاف سیاسی به طور مصنوعی به جامعه تزریق می‌شد. ضمن اینکه این شکاف مظهر همان مشکلات حل نشده دستورکار داخلی است که به نظر من کسی انتظار نداشت آنقدر علنی شود و آن مشکل نژادپرستی در ایالات متحده است.»

زاخارووا در میان دیگر کشورهایی که در سال 2020 با بزرگترین مشکلات داخلی روبرو شدند، همچنین به فرانسه اشاره کرد که "اعتراضات چندین ساله در آنجا همچنان در جریان دارد و امسال توسط افسران اجرای قانون بشدت "سرکوب" شد.

آخرین تلاش ترامپ برای ضربه زدن به روابط با روسیه و ممانعت از بهبود آتی آن

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که دولت در حال کناره گیری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با اظهارات بی اساس خود درباره دخالت روسیه در حملات هکرهای به این کشور ، فقط روابط دوجانبه را بیش از قبل تخریب کرده و از ایجاد شرایط برای همکاری دولت جوزف بایدن، رئیس جدید کاخ سفید، با مسکو جلوگیری می‌کند.

وی گفت: «بدون تردید نمی توان رد کرد که هدف واقعی از اتهامات جدید علیه ما، تلاش برای جلوگیری از امکان همکاری رئیس جمهوری منتخب، جوزف بایدن، با مسکو، از جمله در زمینه امنیت اطلاعات بین المللی است. در حالی‌که به عقیده ما این سناریو جوابگوی منافع ملی هیچیک از دو کشور روسیه و آمریکا نیست.»

این دیپلمات با اشاره به اینکه هنوز مشخص نیست که چرا دولت برکنار شده ایالات متحده همچنان در حال تلاش جدی برای تیره کردن روابط با روسیه است، بعنوان نمونه به اظهارات چند روز قبل مایکل پامپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده اشاره کرد که بدون هیچ دلیل و مدرکی، روسیه را به دست داشتن در حملات سایبری به دستگاه‌های دولتی آمریکا متهم کرد.

ماریا زاخارووا همچنین معتقد است که یک "جنگ اطلاعاتی" پیرامون واکسن‌های ویروس کرونا در حال حاضر در جریان است، که در آن قدرت روسیه در حقیقت گویی در مورد دستاوردهای داخلی نهفته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت