واکنش مقامات اروپایی به توافق پسابرگزیتی انگلیس
انگلیس درست هفت روز مانده به خروج رسمی خود از یکی از بزرگترین بلوکهای تجاری جهان توانست با اتحادیه اروپا بر سر حوزههای تجاری و امنیتی به یک توافق تاریخی دست یابد.
خبرگزاری مهر: به نقل از الجزیره، سرانجام دولت انگلیس پس از کش و قوس فراوان توانست با اتحادیه اروپا بر سر حوزههای امنیتی و تجاری در دوران پسابرگزیت به یک توافق دست یابد.
در پی انتشار خبر دستیابی به این توافق تاریخی میان لندن و بروکسل، برخی مقامات سیاسی اروپا از جمله «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه، و «ترزا می» نخست وزیر پیشین انگلیس به این توافق پسابرگزیتی واکنش نشان دادند.
نخست وزیر انگلیس
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در واکنش به توافق تاریخی لندن- بروکسل برای دوران پسابرگزیت گفت: «ما امروز مسألهای را حل کردیم که دههها عامل آشفتگی و برهم ریختگی عرصه سیاسی ما بود و این برعهده همه ماست که به عنوان یک ملت نوین و به راستی مستقل عظمت این لحظه را درک کنیم و از آن بیشترین بهره را ببریم».
جانسون همچنین خطاب به اتحادیه اروپا گفت: «ما دوست شما، متحد شما، پشتیبان شما خواهیم بود و هرگز نمیگذاریم که بازار درجه یک شما به دست فراموشی سپرده شود».
صدراعظم آلمان
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان با پیش بینی اینکه آلمان میتواند در مورد حمایت یا عدم حمایت از این توافق به سرعت تصمیمگیری کند، درباره این توافق گفت: «دولت فدرال اکنون به طور دقیقی متن این توافقنامه را بررسی خواهد کرد. اما ما از صفر شروع نمیکنیم. [زیرا] در کل فرآیند مذاکرات، کمیسیون [اروپا] کشورهای عضو را از روند مذاکرات مطلع میکرد».
رئیس جمهور فرانسه
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز گفت که موضع متحد و مقتدر اروپا سودمند بود. وی در این خصوص گفت: «اتحاد و مقاومت اروپا مفید واقع شد. توافق با انگلیس برای صیانت از شهروندان ما، ماهیگیران ما، و تولیدکنندگان ما حیاتی است».
ماکرون در ادامه افزود که «اروپا رو به پیشرفت است و میتواند به شیوهای متحد و مقتدرانه نگاهی به آینده داشته باشد».
نخست وزیر پیشین انگلیس
«ترزا می» نخست وزیر پیشین انگلیس نیز روز پنج شنبه در یک پیام توئیتری به این توافق پسابرگزیتی میان لندن- بروکسل واکنش نشان داد.
وی در پیام خود نوشت: «اخبار بسیار خوشایند از موافقت انگلیس و اتحادیه اروپا در چارچوب یک توافقنامه- توافقی که به کسب و کارها اطمینان خاطر میدهد و به تداوم جریان تجارت کمک میکند. مشتاقانه منتظر مشاهده جزئیات [این توافق] در روزهای آتی هستم».
نخست وزیر اسپانیا
«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا نیز با استقبال از اصول توافقنامه حاصله میان اتحادیه اروپا و انگلیس گفت که مادرید و لندن به مذاکره دوجانبه خود برای دستیابی به یک توافق بر سر جبل الطارق، قلمروی تحت حاکمیت انگلیس در شبه جزیره ایبری، ادامه خواهند داد.
نخست وزیر بلژیک
«الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک نیز در واکنش به این توافق پسابرگزیت گفت: «درنهایت تنها یک مورد است که برای من حائز اهمیت است: تضمین بهترین حمایت ممکن از منافع اقتصادی بلژیک. ما باید از شرکتهای بلژیکی در برابر رقابت ناعادلانه انگلیس حراست کنیم».
دی کرو در ادامه افزود: «با این توافق میتوانیم بحث و گفتگوهای سخت و فشرده چهار سال گذشته را پشت سر بگذاریم. اکنون میتوانیم بر روی برقراری یک رابطه جدید و مستحکم با انگلیس که همواره یک شریک تاریخی برای کشورمان بوده است، کار کنیم. حال زمان آن رسیده که نگاهی به آینده داشته باشیم».
دیدگاه تان را بنویسید