هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

کد خبر: 1028970

اسلام هراسی سیستماتیک و هدفمند غرب این روزها حکایت از واقعیتی دارد که شکست لیبرالیسم را بیش از گذشته و این بار در حوزه فرهنگی عیان ساخته است؛ این آشفتگی باعث شده با وجود ادعای مقابله با فاشسیم، لیبرالیسم خود به رویکرد و رویه فاشیستی روی آورده است.

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

خبرگزاری تسنیم: «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه اخیرا بار دیگر بر موضع اسلام ستیزانه خود تاکید کرد. او با اعلام حمایت خود از نشریه هایی که کاریکاتورهای موهن علیه مقدسات اسلامی و پیامبر گرامی اسلام (ص) منتشر کرده اند گفت که مانع این کار آنها نخواهد شد.

ماکرون در اوایل ماه اکتبر سال جاری نیز اسلام را دین «بحران زده» در سراسر جهان معرفی کرده بود. او گفته بود که «جدایی طلبی اسلامگرا» خطری برای فرانسه است.

بر اساس برآوردها فرانسه با داشتن حدود 6 میلیون بیشترین جمعیت مسلمان را در غرب اروپا دارد. فرانسه خود را کشوری سکولار یا لائیک می داند که در آن حکومت و دولت از دین و نهادهای دینی منفک شده اند. اساس و هدف این اصل این است که پیروان ادیان و عقاید مختلف در برابر قانون برابر باشند. اما بسیاری از مسلمانان فرانسه معتقدند که سیستم سیاسی در این کشور با استفاده از سکولاریسم به دنبال محدود کردن و هدف قرار دادن آنها هستند؛ به عنوان مثال حجاب را ممنوع اعلام کنند.

رویه مقامات ارشد سیاسی از جمله رئیس جمهور در فرانسه در عمل این را نشان داده است که آنها دین اسلام را از سایر ادیان جدا کرده و دفعات متعدی علیه آن جبهه‌گیری کرده اند.

دولت فرانسه درصدد است که محدودیت های مضاعفی را علیه مسلمانان در این کشور اعمال کند که از جمله آنها تعطیلی برخی از مراکز اسلامی، محدودیت آموزش های خانگی، رصد سختگیرانه سازمان های ورزشی و انجمن ها، ممنوعیت اعزام مبلغان دینی از سایر کشورها به فرانسه، و کنترل تامین مالی مساجد در این کشور است.

دولت فرانسه از ماه ژانویه 74 مسجد و مرکز اسلامی را تعطیل کرده است. نمونه اخیر آن مسجد اعظم پانتن در حومه کم برخوردار پاریس بود که بخاطر انتقاد از معلمی که کاریکاتورهای موهن به نمایش گذاشته بود، بسته شد. مقامات فرانسوی پیشتر گفته بودند که در نظر دارند 231 نفر از اتباع کشورهای دیگر را اخراج کنند.

«عمران خان»، نخست وزیر پاکستان در واکنش به مواضع ماکرون در توییتی نوشت که «مشخصه یک رهبر این است که او به جای تفرقه انداختن بین مردم، مانند ماندلا، آنها را متحد می کند. اکنون زمانی است که رئیس جمهور ماکرون می توانست نوازش التیام بخش داشته و فضا را بر افراطی ها ببندد، نه اینکه قطب بندی بیشتری را ان جام دهد، و به حاشیه راندن به طور حتم منجر به افراط گرایی خواهد شد.»

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

توییت عمران خان در انتقاد از مواضع ماکرون، تلویحا این گزاره را بیان می کند که رئیس جمهور فرانسه، به جای متحد کردن مردم ادیان مختلف از جمله مسلمانان، به دنبال تفرقه افکنی و قطب بندی مسلمان و غیرمسلمان است. او در پایان گفته است که چنین روندی و به حاشیه راندن مسلمانان باعث تقویت افراطی گری شود؛ شاید نکته آخر و هشدار نخست وزیر پاکستان، در اصل خواسته اصلی رئیس جمهور فرانسه باشد، تا این بتواند راحت تر و بیشتر علیه مسلمانان سختگیری کرده و راحت تر بتواند پروژه «دیگرسازی» را در قبال آنها اجرا کند.

اقدامات و سیاست های اسلام هراسانه و اسلام ستیزانه غرب تازگی ندارد و از اوایل قرن بیست و یکم میلادی بار دیگر شدت گرفته است. به همین دلیل به نظر می رسد، این روند بخشی از یک فرآیند هدفمند و برنامه ریزی شده باشد.

آمریکا از جمله کشورهایی بود که در اوایل قرن بیست و یکم میلادی و در پی حادثه مشکوک 11 سپتامبر، موج جدید اسلام ستیزی را در دنیا کلید زد و نام آن را «جنگ با تروریسم» نامید. یعنی از همان ابتدا و با صراحت، جورج بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا مسلمانان را معادل تروریست به تصویر کشید. او پشت این نقاب به افغانستان و عراق حمله کرد. سلف او هم مسیر او را ادامه داد، تا اینکه در دوران ریاست جمهوری ترامپ دشمنی سیستم سیاسی این کشور با مسلمانان عیان تر شد. ترامپ پس از رسیدن به ریاست جمهوری یکی از اقداماتی که انجام داد تحت عنوان ممنوعیت ورود اتباع تعدادی از کشورهای مسلمان به آمریکا بود که Muslim Ban نام گرفت. آش به قدری شور شد که حتی صدای برخی نخبگان هم در آمریکا در آمد. دلیل آنها هم مخالفت با سیاست نبود، بلکه عیان و بدون پوشش مدنی دست زدن به انجام چنین کاری بود.

تبعیض و هجمه علیه مسلمانان در آمریکا ابعاد مختلفی دارد که در این کشور نهادینه شده است؛ از آتش زدن قرآن گرفته تا اجازه ندادن به مسلمانان برای حضور بیشتر در عرصه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی.

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس نیز ید طولایی در مواضع ضد اسلامی دارد. او در سال 2005 در مقاله‌ای که در مجله «اسپکتاتور» چاپ شد نوشت که اسلام هراسی «واکنش طبیعی» غیرمسلمانان به اسلام و قرآن است. او گفت که مسلمانان باید بپذیرند که «مشکل، اسلام است.»

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

«گاردین» حدود 9 ماه پیش در یادداشتی نوشت که «در دوران جانسون اسلام هراسی به سطح شیطانی جدیدی خواهد رسید».

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

این روزنامه در یادداشت فوق نوشت که بر اثر طرح های دولت فعلی انگلیس، مسلمانان «ناامن» خواهند بود.

یادداشت مزبور به طرح های دولت در حوزه مهاجرت، مبارزه با افراطی گری و ... می شود.

فاشیسم لیبرالیسم

جالب است کشورهای غربی از جمله فرانسه که خود را مهد دموکراسی می دانند، در پوشش مبارزه با افراط و تندروی، به سیاست های افراطی و تند علیه مسلمانان روی آورده اند. چنین روندی با شعار آنها در زمینه آزادی بیان، مبارزه با تبعیض و نژادپرستی منطبق نیست. در اصل لیبرالیسم دنیای غرب تناقض فاحشی را بین سیاست اعلامی و اعمالی خود ایجاد کرده است. آنها در کلام از فرهنگ، دموکراسی و جامعه مدنی سخن می‌گوید و نهادهای متعددی را برای توسعه آنها ایجاد کرده‌اند، اما در عمل تمام تلاش خود را بسیج کرده‌اند تا از مدنیت، دموکراسی و فرهنگ بکاهند یا آن را منحرف کنند.

گسترش اسلام و ریشه‌های خصومت لیبرالیسم با اسلام

خصومت لیبرالیسم غرب با اسلام ریشه تاریخی دارد؛ چرا که سعی می کند خود را مدل موفق و بدل تمدن اسلامی جا بزند. اما این مدل در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به در بسته خورده است. به عبارتی، دستپاچگی امروز غرب محصول نگرانی آنها از افول رو به تعمیق لیبرالیسم دارد که بحث آن، این روزها در محافل فکری آنها به گوش می رسد.

آشفتگی غرب دلیل دیگری نیز دارد و آن پیشی گرفتن دین اسلام از ادیان دیگر در سطح جهانی در آینده نزدیک دارد.

یک برآورد غربی درباره میزان تغییر جمعیت ادیان نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های 2010 تا 2050 مسلمانان با 73 درصد سریعترین رشد جمعیت را خواهند داشت. رتبه دوم متعلق به مسیحیان است که میزان رشد جمعیت آنها حدود 35 درصد و حتی کمتر از نصف رشد جمعیت مسلمانان است، به تصویر زیر دقت کنید.

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

بررسی روندهای جهانی نشان می‌دهد که جمعیت مسلمانان در سطح دنیا پس از سال 2070 بیشتر از جمعیت مسیحیان خواهد شد. نمودار زیر که بر اساس ارزیابی‌های غربی است، حکایت از این موضوع دارد.

هتاکی ماکرون و ظهور فاشیسم جدید

گسترش و رشد روزافزون اسلام و مسلمانان باعث شده است که تناقض در کلام و عمل لیبرالیسم نمایان‌تر شود. پدیده‌ای که شکست لیبرالیسم را رقم زده و چهره فاشیستی آن را به تصویر می کشد.

ترس بزدل و واکنش جهان اسلام

اهانت به مقدسات اسلامی معمولا با واکنش مردم یا برخی مسئولان کشورهای اسلامی مواجه شده است. در مورد اخیر و در واکنش به هتاکی رئیس جمهور فرانسه، جنبش ها و هشتگ هایی برای تحریم کالاهای فرانسوی شکل گرفته است؛ از کویت، اردن و عربستان گرفته تا کشورهای دیگر. فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شرکت‌های توزیع کالا در قطر نیز با اعلام اسامی تولیدات فرانسه با صدور بیانیه‌ایی از جمع آوری این محصولات از فروشگاه‌ها و عدم توزیع آن از این پس خبر دادند.

دامنه واکنش‌ها از حوزه اقتصادی ودامنه جغرافیایی کشورهای مسلمان فراتر رفته و کم کم در حال گسترش است.

در همین حال، وزارت خارجه فرانسه از کشورهای اسلامی خواست ممنوعیت فروش کالاهای فرانسوی را لغو کنند. ماکرون هم پس از آن مجبور شد توئیتی را به زبان عربی منتشر کند و بنویسد: «هیچ چیزی هرگز باعث نمی‌شود که عقب بنشینیم. ما به تمامی اختلافات با روحیه صلح احترام می‌گذاریم. هرگز سخنان تنفرآمیز را قبول نکرده و از بحث منطقی دفاع می‌کنیم. همواره در کنار کرامت انسانی و ارزش‌های جهانی خواهیم ایستاد».

آنچه از این اتفاق می توان برداشت کرد، این است که اتحاد و انسجام مسلمانان در مقابله با اسلام هراسی می تواند هزینه سنگینی را به اسلام ستیزان تحمیل کند. شاید زمان آن رسیده است که جهان غرب و لیبرالیسم رو به افول متوجه شود که توهین و هتاکی علیه مقدسات اسلامی و زورگویی آنها علیه مسلمانان، دیگر بدون هزینه نخواهد بود. چنین اتفاقی در صورت ادامه و یافتن انسجام بیشتر می تواند نقطه عطفی در جهان اسلام باشد و از مزیت گسترش خود برای احقاق حق مسلمانان و مظلومان استفاده کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت