آمریکا: میخواهیم به ایران فشار بیاوریم
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفته که کشورش خواستار اعمال فشار حداکثری علیه ایران است و مهم نیست ۱۳ عضو شورای امنیت چه نظری در این خصوص دارند.
خبرگزاری فارس: «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه مخالفت ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصمیم واشنگتن علیه ایران را مسئلهای کماهمیت دانسته است.
کرافت در مصاحبهای با روزنامه جروزالمپست درباره مخالفت ۱۳ عضو شورای امنیت با تفسیر آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران گفت: «ما کاملاً آمادهایم وقتی داریم کار صحیح انجام میدهیم، تنها بمانیم.»
وی اضافه کرد: «در اینجا ما با مسابقه محبوبیت طرف نیستیم. من نیازی به اینکه یک گروه با هیاهو به من بگوید دارم کار درست را انجام میدهم ندارم، چون چیزی که به آن نیاز داریم یک دستور صریح از سوی رئیسجمهور ترامپ است. ما فشار حداکثری علیه ایران اعمال خواهیم کرد. واقعاً اهمیتی ندارد ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت چه میگویند.»
کلی کرافت گفت: «ما فرصتهای زیادی در اختیار سه کشور اروپایی قرار دادیم؛ به همین دلیل بود که در ابتدا کارمان را با روند تلاش برای تمدید محدودیتهای تسلیحاتی آغاز کردیم.»
دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بامداد ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) مدعی شد قطعنامههای تحریمی شورای امنیت که به موجب برجام علیه ایران متوقف شده بودند، مجدداً اجرایی شدهاند.
آمریکا قبلتر از آن با تحویل دادن اطلاعیهای در تاریخ ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) به شورای امنیت، ضمن متهم کردن ایران به نقض برجام، خواستار بازگرداندن این قطعنامهها شده بود.
بسیاری از اعضای شورای امنیت، تفسیر ایالات متحده درباره قانونی بودن اطلاعیه این کشور برای آغاز روند بازگشت تحریمها علیه ایران را زیر سئوال بردند. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامههایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران اعلام کردهاند.
رئیس شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز گفتهاند با توجه به مخالفت اعضای شورای امنیت اقدام آمریکا را بلااثر دانستهاند.
با وجود این، دولت آمریکا بر اینکه قطعنامههای تحریمی علیه ایران بازگشتهاند اصرار میورزد. واشنگتن روز ۳۱ شهریورماه با صدور یک فرمان اجرایی، طرفهایی که از نظر این کشور تحریمهای مذکور را نقض کنند را به تحریم تهدید کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید