واکنش الجزیره به کلید زدن مکانیسم ماشه

کد خبر: 1021545

شبکه الجزیره انگلیسی در گزارشی ضمن تاکید بر چرایی مخالفت متحدان اروپایی آمریکا با ادعایش درباره احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بر انزوای جهانی واشنگتن تاکید کرد.

واکنش الجزیره به کلید زدن مکانیسم ماشه

خبرگزاری فارس: در ادامه واکنش‌های بین‌المللی به ادعای آمریکا درباره احیای تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، شبکه الجزیره انگلیسی در گزارشی تاکید کرد، جهان با این ادعا مخالف و واشنگتن منزوی شده است.

به رغم هشدارهای متعدد کشورهای مختلف و شخصیت‌های بین‌المللی به آمریکا درباره کلید زدن مکانیسم ماشه، وزیر خارجه آمریکا بامداد امروز یکشنبه (به وقت تهران) ادعا کرد که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران احیا شدند.

«مایک پامپئو» با صدور بیانیه‌ای مدعی شد: «تحریم‌ها متعاقب فرایند اسنپ‌بک ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، بازگشته‌اند. این اطلاعیه، فرایند ۳۰ روزه‌ای را آغاز کرد که منجر به بازگشت تحریم‌های پیشتر لغو شده سازمان ملل شد...این یعنی که از امروز، تمام مفاد قطعنامه‌های ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵ و ۱۹۲۹ که ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی شده بودند، دوباره فعال شده‌اند (جزئیات بیشتر).

الجزیره در رد این ادعا گزارشی با این عنوان منتشر کرد: «ایالات متحده ادعا می‌کند که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران احیا شدند (اما) جهان مخالف این موضوع است».

طبق گزارش این رسانه، «با توجه به اینکه متحدان جهانی و دشمنان ایالات متحده می‌گویند اقدام یکجانبه‌اش در قبال ایران هیچ پایه قانونی ندارد، ایالات متحده منزوی شده است».

الجزیره ادامه داد: «ایالات متحده از دیگر اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل جدا شد و به طور یکجانبه بازگشت مجدد همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را اعلام کرد؛ ادعایی که ایران و جامعه بین‌المللی شامل متحدان نزدیک واشنگتن آن را رد کرده و گفته‌اند که این ادعا هیچ اساس قانونی ندارد».

این رسانه در ادامه نظر «حمیدرضا عزیزی» کارشناس میهمان در «بنیاد امور امنیتی و بین‌المللی» در برلین را درباره چرایی مخالفت جهانی با ادعای آمریکا جویا شد.

از نظر این تحلیلگر، دلایل مشخصی درباره چرایی مخالفت کشورهای اروپایی، روسیه و چین با مواضع آمریکا وجود دارد.

او به الجزیره گفت: «اول، اینکه (در نتیجه ادعای آمریکا در احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران) راه برای تفسیر خودسرانه از معاهدات بین‌المللی توسط واشنگتن باز خواهد شد و شاید یک روز اثراتش دامن خود اروپایی‌ها را هم بگیرد».

به گفته کارشناس «بنیاد امور امنیتی و بین‌المللی»، «دلیل دوم اینکه، واکنش ایران به بازگشت تحریم‌ها شاید خروج احتمالی از برجام و یا حتی (معاهده) ان‌پی‌تی باشد».

از نظر او، هدف از اقدامات اخیر آمریکا علیه ایران، سیاسی است و معیارهای قانونی و حقوقی ندارد و «(واشنگتن) خواهان آن است که ایران همچنان در معرض دید جامعه بین‌المللی باشد و به معرفی کردن جمهوری اسلامی به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی ادامه دهد».

تحلیلگر این اندیشکده آلمانی همچنین معتقد است که آمریکا همچنین می‌خواهد اروپایی‌ها در مواجهه و تعاملاتشان با ایران محتاط‌‌تر باشند.

به باور او، اختلافات بین کشورهای اروپایی و آمریکا درباره احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، «جدیدترین و عیان‌ترین نشانه در خصوص شکاف در روابط بین دو سوی آتلانتیک است».

وی افزود: «به طور خاص، اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده انتخاب شود، این موضوع مانند هیزمی برای دمیدن بیشتر بر اختلاف نظرها بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده نقش آفرینی می‌کند».

از نظر این تحلیلگر اندیشکده مستقر در برلین، احتمال استفاده روسیه و چین از وضعیت کنونی به منظور تقویت نفوذ خود در قبال مسائل مرتبط با ایران و دیگر مسائل منطقه وجود دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت