چرا اروپا با توافق ابوظبی-تل آویو سرد برخورد کرد؟
یک رسانه عرب زبان نوشت: با گذشت ۱۰ روز از توافق عادی سازی روابط امارات و اسرائیل، همچنان اتحادیه اروپا با این توافق با سردی برخورد می کند و امارات در رایزنی با اروپاییها ناکام است.
خبرگزاری مهر: القدس العربی در مطلبی با عنوان «چرا اروپا با توافق امارات-اسرائیل سرد برخورد می کند؟»، آورده است: با گذشت ۱۰ روز از توافق عادی سازی روابط امارات و اسرائیل، همچنان اتحادیه اروپا با این توافق با سردی برخورد می کند و امارات در برگزاری نشست و رایزنی با مسئولان ارشد این اتحادیه با ناکامی روبرو شده است.
این رسانه می نویسد: از زمان اعلام توافق امارات-اسرائیل، اتحادیه اروپا از آن استقبال کرده است؛ اما بیشتر کشورهای عضو این اتحادیه بر مواضع خود در ملحق کردن اراضی فلسطینی بیشتر، متمرکز هستند و با هرگونه گزندی که به اصل راهکار دو دولتی وارد شود، به شدت مخالفت می ورزند.
القدس العربی در ادامه آورده است: امارات، رهبران اروپا به جز مقامات پاریس را در جریان توافق با اسرائیل قرار نداد امارات رهبران اروپا به جز مقامات پاریس را در جریان توافق با اسرائیل قرار نداد ه است و گویا امارات به این طریق می خواهد که اتحادیه اروپا را به سبب ممانعت از صدور تسلیحات به آن مجازات کند.
رسانه مذکور گزارش داد: بیشتر تحلیلهای کارشناسان اروپایی بر این موضوع استوار است که توافق اسرائیل و امارات به اندازه ای که سیاست قطب بندی را تشدید می کند به ثبات جدی در منطقه منجر نخواهد شد. این به نفع سیاست خاورمیانه ای دونالد ترامپ در به حاشیه راندن هرگونه نقش اتحادیه اروپاست.
القدس العربی می نویسد: در عمل این توافق می بایست ابوظبی را به کانون فعالیت دیپلماتیک بین المللی از طریق توافقات و رایزنی ها تبدیل می کرد و امارات به خاطر جرات دیپلماسی که در این پرونده به خرج داده است، مورد تکریم قرار گیرد؛ اما این چنین نشد و جز استقبال آنهم به شکل پروتکلی عملا تحول دیگری رخ نداد و رهبران اروپایی رایزنی با امارات انجام ندادند و اشتیاقی برای شنیدن دیدگاه ابوظبی از خود نشان ندادند.
این رسانه آورده است: با وجود قدرت لابی مالی امارات در اروپا؛ اما در وادار کردن سیاستمداران و روشنفکران اروپایی برای تمجید و تحسین از طرح ابوظبی، موفقیتی کسب نکرده و عکس آن رخ داده است و امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان روز یکشنبه گذشته تماس گرفت و از وی خواست که به پاریس برود تا مذاکراتی با محوریت راهکار دو دولتی انجام گیرد.
القدس العربی در پایان نوشت: از میان نمونه ها می توان به سرمقاله روزنامه فرانسوی لوموند در مورخه ۱۷ اگوست جاری اشاره کرد که از این توافق به منزله تقویت رویارویی با ترکیه و ایران و دست برداشتن رژیم های خلیج فارس از مساله فلسطین نام برد و اینکه الزامی برای اسرائیل در عدم الحاق اراضی فلسطینی یا بازگشت به مذاکرات سیاسی در راستای راهکار دو دولتی ایجاد نمی کند.
دیدگاه تان را بنویسید