ادعای توقیف کشتی ایرانی در کراچی و فرار رو به جلوی رسانه‌های سعودی

کد خبر: 1012507

در حالی‌که طی روزهای اخیر روابط پاکستان و عربستان در سطوح بالای سیاسی با التهابات زیادی همراه است روز گذشته رسانه‌های سعودی و به خصوص شبکه العربیه خبر توقیف یک کشتی ایرانی در بندرگاه کراچی را منتشر کردند.

ادعای توقیف کشتی ایرانی در کراچی و فرار رو به جلوی رسانه‌های سعودی

خبرگزاری تسنیم: تلاش کشورهای عربی و به خصوص عربستان برای تخریب روابط میان ایران و پاکستان عمری به درازای تاریخ پاکستان دارد و به خصوص از دهه 80 میلادی که کمک های مالی آل سعود باعث بینانگذاری گروه تروریستی سپاه صحابه و پس از آن لشکر جهنگوی شد وارد مرحله تازه ای شد.

جالب اینکه سران این دو گروه تروریستی از جمله «حق نواز جهنگوی و ملک اسحاق» بارها هدف خود از فعالیت را ممانعت از گسترش انقلاب اسلامی در پاکستان عنوان کرده بودند و این حقیقت را نیز انکار نمی کردند که از طریق عربستان تامین مالی می شوند.

گذشته از اتفاقاتی که طی سال های بعد باعث شد این دو گروه به ضعف دچار شوند این روزها التهابات سیاسی میان عربستان و پاکستان در حال افزایش است.

داستان از آنجا شروع شد که پاکستان با تکیه بر وعده پوچ سران سعودی حاضر شد علی رغم وعده ای که به دولت مالزی داده بود در کنفرانسی که به میزبانی این کشور برگزار می شد شرکت نکند.

این در حالی بود که «مهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی تحریم از سوی بازرگانان هندی را به جان خریده و حاضر شده بود در دفاع از مردم مسلمان کشمیر و مواضع پاکستان در سازمان ملل سخن بگوید.

حضور در اجلاس کوالالامپور کمترین توقعی بود که مسئولین دولت مالزی از پاکستان داشتند. نشستی که ایران و ترکیه به عنوان معترضین به سیاست های عربستان و تحمیل این سیاست ها بر تمام کشورهای اسلامی از دیگر شرکت کنندگان آن بودند.

عمران خان ولی یکی از تصمیم های اشتباه خود را اخذ کرده و ابتدا سطح شرکت را به وزیر خارجه کاهش داد و چند ساعت بعد اعلام کرد پاکستان در این نشست شرکت نخواهد کرد.

روزهای بعد مشخص کرد که پاکستان فریب عربستان را خورده است زیرا سران سعودی حاضر نشدند مبادلات اقتصادی کلان با هند را فدای مظلومیت مسلمانان کشمیری کرده و از آنها دفاع کنند.

عمران خان به صراحت اعلام کرد اگر بازهم نشستی مانند نشست مالزی برگزار شود حتما در آن شرکت خواهیم کرد. با این حال پاکستان به تحرک آل سعود در سازمان کنفرانس اسلامی که ریاست آن نیز به دست آل سعود است امیدوار بود ولی گذشت یک سال از لغو خود مختاری کشمیر و بی توجهی کامل آل سعود به این اتفاق بزرگ کاسه صبر مسئولین دولت اسلام آباد را لبریز کرد تا جایی که «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه پاکستان به صراحت اعلام کرد: اگر بی توجهی آل سعود به مساله کشمیر ادامه پیدا کند شکی نیست که پاکستان به دنبال ائتلافی خواهد رفت که از مساله کشمیر حمایت کنند.

این زنگ خطری جدی برای سعودی است که پاکستان را به عنوان متحدی قدرتمند در منطقه جنوب آسیا می بینند. مشخص است اگر اسلام آباد از ریاض فاصله بگیرد می تواند روابط بهتری با ایران و دیگر کشورهای مسلمان داشته باشد و این خطر را برای عربستان افزایش می دهد.

در این هنگامه پر آشوب انتشار خبر توقیف یک کشتی ایرانی توسط مسئولین دولتی پاکستان را تنها می توان فرار رو به جلوی رسانه های سعودی توصیف کرد که قصد دارند اعلام کنند اگر روابط پاکستان با عربستان با چالش مواجه است این روابط با ایران نیز خوب نیست.

مشخص است که این نقشه پیش از شروع شکست خورده زیرا آغاز فعالیت های تجاری بین ایران و چین باعث همدلی بیشتر پاکستان با همسایه های شمالی و غربی خود شده که نتایج آن نیز در سال های آینده مشخص خواهد شد.

خبر توقیف نفتکش ایرانی در کراچی نیز تا کنون توسط هیچ کدام از مقامات مسئول دولت اسلام آباد تائید نشده و حتی یکی از خبرگزاری های مطرح پاکستانی نیز به این خبر نپرداخته و همین موجب افزایش شک و شبهه نسبت به اصالت این خبر می شود که حتی اگر درستی آن تائید هم شود نمی تواند زخم ایجاد شده در روابط آل سعود با پاکستان را بهتر کند.

اسلام آباد این روزها حتی وام یک میلیارد دلاری عربستان را نیز پس داده و حاضر به پذیرش آن نشده است که خود نشان می دهد التهاب ها تا چه اندازه جدی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت