توصیه کرونایی رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان به ایرانیها
پروفسور گرجی از افزایش آمار مبتلایان کرونا در صورت عدم رعایت توصیههای بهداشتی خبر داد و گفت: باید در این روزهای کرونایی مردم را به رعایت در خانه ماندن ترغیب کنیم.
خبرگزاری تسنیم: پروفسور علی گرجی، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از این بیماری که چند ماهیست زندگی مردم جهان را مختل کرده است، اظهار داشت: در مناطقی که مردم با دقت بیشتری قرنطینه و فاصله اجتماعی را رعایت کردهاند، ابتلاء کمتری دیده شده، اما گروهی از مردم همچنان حاضر به رعایت اصول بهداشتی ـ ایمنی نیستند.
رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان گفت: سئوال اینجاست که چگونه با وجود تاکید دائمی نهادهای بهداشتی، خیلیها علیرغم آگاهی از دستورات بهداشتی حاضر به رعایت آنها نیستند و سلامتی خود و دیگران را به خطر میاندازند؟
پروفسور گرجی با بیان اینکه این روزها موتورسواران علیرغم آگاهی از خطرات احتمالی حاضر به استفاده از کلاه ایمنی نیستند، خاطرنشان کرد: ارزیابی شرایطی که بهطور بالقوه میتوانند سبب بروز یک واقعه ناگوار شوند به برداشت افراد از میزان خطر وابسته است و در صورت برداشت غیر صحیح ذهنی-شناختی از میزان خطر، فرد رفتاری نامتناسب با آن بروز میدهد.
رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان با ذکر اینکه یکی از مهمترین دلایلی که منجر به برداشت اشتباه ذهنی در میزان خطر ابتلاء به ویروس کرونا میشود طبیعت ناملموس آن است، ابراز کرد: عدم تجریه قبلی از این شرایط سبب میشود تا خیلی از افراد به این نتیجه برسند که اتفاق بدی رخ نخواهد داد و خطر را فرضی و دوردست احساس کنند. افراد مبتلا به ویروس کرونا، بسیار دیر نتیجه خطرپذیری غیرمعقول خود را درک کرده و این اشتباه در ارزیابی خطر، میتواند آگاهانه یا ناآگاهانه صورت بگیرد.
وی ادامه داد: گرچه برای اصلاح رفتارهای ناشی از اشتباه محاسباتی سطح خطر در جامعه، نیاز به یک برنامه جامع و طولانی مدت است اما مردم بیشتر به حرف کسانی گوش میدهند که دارای دانش بالایی در رشته خودشان باشند. استفاده از اساتید مجرب و مورد وثوق جامعه که با دلیل و مدرک علمی پیامهای بهداشتی را به اطلاع عموم برسانند بهطور قطع تأثیرگذارتر است.
پروفسور گرجی با تاکید بر اینکه باید افراد در این روزهای کرونایی نقش رهبری در مبارزه با خطر ابتلاء به ویروس را برای اطرافیانشان بازی کنند و تبدیل به سر مشقی برای نزدیکانشان بشوند؛ اذعان کرد: گروه سنی جوانان کمتر تمایل به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و قرنطینه دارند، بنابراین ترغیب والدین برای یادآوری خطرات احتمالی این رفتارها به فرزندانشان میتواند به تصحیح رفتار جوانان منجر شود و بیاحترامی یا تحقیر افرادی که توصیههای بهداشتی را رعایت نمیکنند، معمولاً نتیجه منفی در بر دارد.
رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان اضافه کرد: انتقال تجربیات سخت بیماران مبتلا به کرونا با حفظ حریم خصوصی افراد و در حدیکه منجر به اضطراب عمومی نشود، میتواند به افراد در ارزیابی صحیح خطری که در کمین آنهاست، کمک کند. بهکارگیری روشهای تصویری نظیر استفاده از تصویر ویروس در نقاطی که احتمال خطر وجود دارد، خطکشی با فاصله مناسب برای قرار گرفتن در صف، آموزش و قراردادن امکانات لازم جهت بهکارگیری روشهای تصویری به کسب و کارهای کوچک میتواند در سنجش خطر و احتمال بالای ابتلا موثر باشند.
وی با تاکید بر ضرورت تشویق افراد به رعایت اصول بهداشتی افزود: بهکارگیری این روش، بهخصوص از سوی شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی شناخته شده میتواند به سرعت رعایت اصول بهداشتی را تبدیل به یک هنجار اجتماعی کند. همچنین تدوین یک برنامه جامع اضطرابزدایی برای مدت باقیمانده از زمان مقابله با این بیماری، میتواند نقش بهسزایی در تشویق افراد به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه داشته باشد.
پروفسور گرجی در خاتمه خاطرنشان کرد: ارتقاء حس همبستگی و حمایت متقابل اجتماعی هم در کاهش اضطراب و هم در ترغیب به رعایت اصول بهداشتی نقش بهسزایی دارد و عدم ابتلا به این بیماری نتیجه رعایت دقیق اصول بهداشتی است، نه کم خطر بودن ویروس کرونا.
دیدگاه تان را بنویسید