ویروس کرونا: آژانس ایالات متحده میگوید که نور خورشید، حرارت و رطوبت کوید-۱۹ را ار بین میبرد
ویروس کرونا: آژانس ایالات متحده میگوید که نور خورشید، حرارت و رطوبت کوید-19 را ار بین میبرد ثابت شده است که اشعه ماورای بنفش اثری مهلک بر ویروس کرونا داشته باشد.
بر طبق یک تحقیق جدید که توسط یک مقام ارشد ایالات متحده در روز پنجشنبه اعلام شد: «ویروس کرونای جدید به سرعت توسط نور خورشید از بین میرود»، در رابطه با کاهش شدت انتقال ویروس در تابستان امیدبخش است.
ویلیام برایان، مشاور علمی و فناوری دپارتمان امنیت ملی، در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که دانشمندان دولتی دریافته اند که اشعه ماورای بنفش اثری مهلک دارد.
وی افزود: «حیرت انگیزترین مشاهده ما تا به امروز، اثر سهمگینیست که نور خورشید ظاهراً بر کشتن ویرو دارد، هم بر سطوح و هم در هوا. اثرات مشابهی را در درجه حرارت و رطوبت نیز مشاهده کردیم، که افزایش دما و رطوبت یا هر دو با هم، در کل به مذاق ویروس خوش نمیآید.»
او سپس یک اسلاید نشان داد که نتایج آزمایش انجام گرفته توسط مرکز مقابله و تحلیل دفاع زیستی ملی را خلاصه کرده بود.
این تحقیق نشان داد که نیمه عمر ویروس -یعنی زمانی که مقدار توده ویروسی به نصف کاهش مییابد- زمانی که دما بین ۷۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت (۲۱ تا ۲۴ درجه سلسیوس) و ۲۰% رطوبت بر روی سطحی غیرقابل نفوذ، ۱۸ ساعت بود.
این شامل سطوحی مانند دستگیره درها و استیل ضدزنگ میگردد.
ولی نیمه عمر به ۶ ساعت کاهش یافت زمانی که رطوبت به ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد -و فقط ۲ دقیقه دوام آورد زمانی که نور خورشید هم به معادله افزوده شد.
زمانی که ویروس مورد هوادهی قرار گرفت -یعنی در هوا معلق شد- نیمه عمر آن یک ساعت بود زمانی که دما بین ۷۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت و رطوبت ۲۰ درصد بود.
در حضور نور خورشید، این زمان به فقط یک و نیم دقیقه کاهش یافت.
برایان نتیجه گرفت که شرایط شبه تابستانی «محیطی خواهد ساخت که انتقال در آن میتواند تضعیف شود.».
ولی او هشدار داد که کاهش قدرت انتقال به معنی حذف این بیماری به کلّی نبوده و چارچوب گذاری فاصله گذاری اجتماعی نباید به کلّی متوقف شود.
او گفت: «برای ما غیرمسئولانه خواهد بود اگ بگوییم که ما حس میکنیم تابستان به کلّی ویروس را خواهد کشت و پس از آن شرایط برای همه گل و بلبل خواهد شد و اینکه مردم میتوانند آن قوانین (فاصله گذاری اجتماعی) را ندیده بگیرند.»
یافتهها میتواند امیدی نو ایجاد کند که ویروس کرونا از رفتار سایر بیماریهای ریوی مانند آنفولانزا تقلید خواهد کرد، که معمولاً شیوع پذیری کمتری در هوای گرم دارند.
ولی ویروس کرونا نیز ثابت کرده است که در مکانهایی با هوای گرم مانند سنگاپور هم میتواند کشنده باشد، که سوالاتی گستردهتر درباره اثرات محیطی (بر دوام ویروس) ایجاد میکند.
رئیس جمهور ترامپ گفت که یافتهها باید با احتیاط تفسیر شوند، ولی همچنین از تحقیقات پیشین که مدعی عقب نشینی ویروس در تابستان بودند دفاع کرد.
او در کنفرانس خبری روزانهاش در پنجشنبه گفت: «یکبار ادعا کردم که شاید با گرما و نور از بین برود؛ و مردم آن جمله را آنقدر (که باید) دوست نداشتند.»
دیدگاه تان را بنویسید