مورد خاص کرونایی رامشیر
طی چند روز اخیر آمار افراد مبتلا به کرونا در رامشیر به یکباره افزایش یافت که علت آن حضور یک فرد از شهر کوت عبدالله در مراسم عزاداری رامشیر اعلام شد.
خبرگزاری مهر: از ابتدای شیوع ویروس کرونا کسی به اپیدمی شدن آن توجه نداشت، ولی رفتهرفته ویروس جهانی و همهگیر شد؛ با نواخته شدن ناقوس شیوع بیسابقه کرونا و همچنین مرگ تعدادی از مبتلایان، آموزشهای لازم در خصوص نکات بهداشتی برای مردم ارائه شد.
همچنین خود قرنطینگی یکی از بهترین راههای مقابله با ویروس کرونا اعلام شد تا مردم با کاهش ترددهای خود به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک کنند.
هرچند که مسئولان با توصیه، تذکر، اخطار و هشدار به مردم برای در خانه ماندن سعی در شکست این ویروس داشتند، ولی در مقابل برخی از مردم آن طور که باید رعایت نکردند؛ حتی وضع جریمههای نقدی برای رانندگان نیز نتوانست از سفرهای غیرضروری مردم جلوگیری کند.
سوغاتی از جنس مرگ
هر آنچه مسئولان در راستای رعایت نکات بهداشتی رشته کرده بودند، با گوش نکردن و بیتوجهی بخشی از مردم پنبه شد. متأسفانه یک نفر از شهر کوت عبدالله شال و کلاه کرده و با سفر به رامشیر باعث ابتلای بیش از چند ده نفر از اهالی دو روستا به کرونا میشود.
آمار صعودی مبتلایان در شهرستان رامشیر به گونهای است که از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا ۲۹ فروردین امسال، ۸۲ مورد مثبت در شهرستان رامشیر گزارش شده است که حتی از شهرهای آبادان و ماهشهر که جمعیت بسیار بیشتری از رامشیر دارند بیشتر است.
تا همین تاریخ در شهرهای استان خوزستان، اهواز با ۵۵۱ مورد، خرمشهر با ۱۰۷ مورد، دزفول با ۹۹ مورد، رامشیر با ۸۲ مورد و آبادان با ۷۸ مورد به ترتیب در ردههای اول تا پنجم قرار دارند و این نشان از طغیان بسیار بالای این بیماری در رامشیر دارد که قاعدتاً از شهرهای کم جمعیت استان به شمار میرود، ولی آمار مبتلایان در آن بسیار بالا است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در خوزستان تا روز ۲۸ فروردینماه، شهرهای رامشیر، خرمشهر و هفتکل، به ترتیب دارای بیشترین موارد ابتلاء به کرونا نسبت جمعیت هستند. رامشیر: ۹۸.۳ نفر در صدهزار نفر، خرمشهر: ۶۰.۸ نفر در صدهزار نفر و هفتکل: ۴۹.۹ نفر در صدهزار نفر اعلام شدهاند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص طغیان شیوع کرونا در رامشیر میگوید: بعد از افزایش آمار افراد مبتلا به کرونا در رامشیر همراه با رئیس دانشگاه از این شهر بازدید و مشخص شد که این آمار ناگهانی مربوط به دو روستای «رمیله» و «مطبگ» است.
حسین کاملی ادامه میدهد: مراسم عزاداری در روستای «مطبگ» برگزار شد و هر دو روستا به این ویروس آلوده شدند؛ هرچند که «رمیله» به نسبت «مطبگ» کمتر آلوده شده است، ولی هر دو قرنطینه شدند.
وی با اشاره به ورود فرماندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای انجام اقدامات لازم در این زمینه بیان میکند: بستههای غذایی هم به اهالی روستا تعلق گرفته است تا آنها در قرنطینه بمانند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به ابتلای بیش از ۳۰ نفر از اهالی این دو روستا طی دو روز گذشته یادآور میشود: بیشتر جمعیت ساکن در رامشیر با شهرهای مجاور مثل ماهشهر، اهواز و رامهرمز در ارتباط هستند و اگر قرنطینه شکسته شود بر افزایش آمار در این شهرها تأثیر میگذارد.
کاملی خبر میدهد: آن کسی که اهالی این روستاها را گرفتار کرده، فردی بود که از شهر کوت عبدالله در شهرستان کارون برای شرکت در مراسم عزاداری حاضر شده و منطقه را با مشکل مواجه کرد.
وی در پایان میگوید: بافت جمعیتی رامشیر ارتباطات فامیلی دارند و افراد غیر ساکن هم به این شهر تردد میکنند.
تعطیلی ادارات
فرماندار رامشیر در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: شیوع ویروس کرونا در دو روستای «رمیله» و «مطبگ» طی چند روز اخیر افزایش بیسابقهای داشت که هر دو قرنطینه شدند.
سید مجید حسینی نژاد ادامه میدهد: کنترل شدید عبور و مرور در این دو روستا انجام و مواد غذایی هم تأمین شده و در اختیار خانوادههای نیازمند قرار دادهایم.
وی با اشاره به اینکه تا حد امکان محدودیت اعمال شده است، تصریح میکند: به مردم توصیه میکنیم که به هیچ وجه برای دیدار به این روستاها مراجعه نکنند و از پذیرش اقوامی که در این دو روستا ساکن هستند، نیز خودداری کنند.
فرماندار رامشیر خبر میدهد: یک سری کارها در شهر را انجام میدهیم که از آن جمله میتوان به تعطیلی ادارات، بانکها و محدودیت فعالیت برای اصناف اشاره کرد.
حسینی نژاد در پایان با اشاره به اینکه روستای رمیله ۱۰ کیلومتری رامشیر و مطبگ نیز بیش از ۱۵ کیلومتر از رامشیر فاصله دارد، میگوید: جمعیت رمیله یک هزار و ۵۰۰ نفر و جمعیت مطبگ نیز ۳۰۰ نفر است.
«ویروس مرده» جان مردم را تهدید میکند
سخنگوی ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونا در خوزستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: از هفته گذشته بر اساس مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا برخی از مشاغل (اصناف کمخطر تعیین شده در بخشنامههای کشوری) فعالیت خود را آغاز کردند، ولی این موضوع دلیلی مبنی بر عادی شدن شرایط عادی نیست.
رضا نجاتی با اشاره به اینکه کرونا ویروس همچنان در کنار ماست و با ما زندگی میکند، ادامه میدهد: این ویروس هرچند بیجان است، ولی خطر آن جان مردم را تهدید میکند.
سخنگوی ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونا در خوزستان بیان میکند: هرچند که دانشگاهها، نیروهای مسلح، دستگاههای اجرایی، فرمانداران و شهرداران برای مدیریت این وضعیت در حال تلاش هستند و تاکنون کارها خوب بوده است، ولی بخش تأثیرگذار در این زمینه مردم هستند که باید به توصیههای بهداشتی توجه کنند.
وی اضافه میکند: خود مردم به خصوص افراد مسن و کسانی که بیماریهای زمینهای دارند باید فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند؛ همچنین وقتی خروج آنها از خانه خیلی ضرورت ندارد پس در خانه بمانند تا بتوانیم با کمک هم به ریشهکن شدن این ویروس دست پیدا کنیم.
نجاتی یادآور میشود: مقابله با این ویروس یک همت و عزم همگانی میطلبد که الحمدلله تاکنون هم خوب بوده است و اغلب مردم طی یک ماه اخیر، تعطیلات و به خصوص روز ۱۳ فروردین خوب همکاری کردند، ولی اگر ۹۹ درصد رعایت کنند و یک درصد بیتوجه باشند، همچنان ویروس مردم را آلوده میکند و زحمات مابقی افرادی که رعایت کردند نیز بر باد میرود.
سخنگوی ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونا میگوید: شاید در خانه ماندن سخت است، ولی به خطر افتادن زندگی و سلامت مردم سختتر از آن است؛ به طور قطع تحمل بیماری یا از دست دادن عزیزان و هموطنان سختتر از خود قرنطینگی است.
تصور غلط پایان ویروس با گرما
وی عنوان میکند: اینکه مردم فکر میکنند با گرم شدن هوا دیگر ویروس تمام و شرایط عادی شده و باید به پارک، بازار و یا محافل عمومی روند، تصور غلطی است و باید همچنان به توصیههای بهداشتی توجه کرده و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند؛ در صورت توجه به توصیهها بیماری از بین میرود و اگر این کار را انجام ندهیم، این ویروس با ما میماند.
نجاتی با اشاره به اینکه «رعایت نکات بهداشتی» شاه کلید نتیجهگیری زودتر در زمینه غلبه بر این ویروس است، میگوید: بر اساس بخشنامههای ابلاغی برگزاری هرگونه مراسم عزا و عروسی ممنوع است و با برگزارکنندگان در شهر و روستا طبق قانون برخورد میشود.
سخنگوی ستاد مدیریت مبارزه با بیماری کرونا اضافه میکند: اگر شهروندی در این مراسم یا هر تجمع دیگری شرکت کند، سلامتی خود و دیگران را به خطر میاندازد؛ با حضور یک فرد در مراسم یکی از روستاهای رامشیر شاهد آلوده شدن دو روستا و مثبت شدن تست برخی از اهالی بودیم.
وی با اشاره به قرنطینه شدن هر دو روستا خبر میدهد: متأسفانه در ایذه هم به همین شکل در یکی از روستاها رفت و آمد و دید و بازدیدهایی صورت گرفته است؛ در هفتکل هم همین طور برخی افراد در مراسم عزاداری حاضر و با بیتوجهی به توصیههای بهداشتی خود را به این ویروس مبتلا کردند.
نجاتی در پایان تأکید میکند: به همه مردم توصیه میکنم که اگر سلامتی خود، همسایه، همشهری و جامعه برایشان حائز اهمیت است، باید نکات بهداشتی را رعایت کنند و برای انجام کارهای غیرضروری به بیرون نروند.
افزایش آمار نمونهگیری در رامشیر
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: بلافاصله پس از افزایش آمار در رامشیر ستاد کرونای شهرستانی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و همچنین اعضای شورای تأمین شهرستان برگزار شد؛ قرنطینه دو روستا با هدف تحت نظر بودن اهالی و اعزام کادر بهداشت و درمان به عنوان اولین اقدام در دستور کار قرار گرفت.
علی احسان پور با اشاره به افزایش نمونهگیریها در سطح هر دو روستا ادامه میدهد: مراکز جامع سلامت آزمایشها را انجام و برای آزمایشگاههای رفرانس ارسال میکنند و به تبع نتیجهها نیز اعلام میشود.
وی خبر میدهد: ۲۷ فروردین ۱۷ نفر و همچنین ۲۶ فروردین ۲۳ نفر در رامشیر به این ویروس مبتلا شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان با رد شایعه فوت افراد مبتلا شده در رامشیر میگوید: از ۱۹ اسفندماه پارسال تا شب ۲۷ فروردینماه امسال هیچکدام از مبتلایان به کرونا در رامشیر جان خود را از دست ندادهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، هرچند از ابتدای شیوع ویروس کرونا خود قرنطینگی بهترین راه حل مبارزه با ویروس کرونا اعلام شد، ولی متولیان امر، مردم را به شدت از حضور در هرگونه تجمع فرهنگی، ورزشی، مذهبی، سیاسی و همچنین مراسم عزا و عروسی منع کرده بودند، زیرا کلونی جمعیت منجر به برو فاجعه جبرانناپذیر میشود.
وقتی یک فرد ناقل در تجمعها شرکت کند ابتدا افراد حاضر مبتلا و در ادامه خانواده آنها و تمام افرادی که با ناقلان ارتباط داشته باشند، مستعد دریافت ویروس هستند؛ بنابراین از مردم انتظار میرود تا بیشتر از هر زمان دیگری به شرکت نکردن در تجمعها و مراسم مبادرت داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید