خبر وزیر بهداشت درباره بیمه بیماران کرونا /زمان تولید دارو و واکسن کرونا

کد خبر: 987307

وزیر بهداشت از بیمه شدن مبتلایان به کرونا که فاقد دفترچه بیمه هستند روی تخت بیمارستان خبر داد.

خبر وزیر بهداشت درباره بیمه بیماران کرونا /زمان تولید دارو و واکسن کرونا

خبرگزاری فارس: سعید نمکی، وزیر بهداشت در اجلاس سراسری مدیران بیمه سلامت اظهار داشت: سال گذشته سال بسیار سختی بود و از آغاز سال ۹۸ با سیلاب‌های سنگینی روبرو بودیم و بعد از آن نیز پوشش زائران اربعین حسینی را داشتیم و ۳.۵ میلیون نفر را پوشش دادیم.

وی ادامه داد: آنفولوآنزا را با همت شما گذراندیم و امسال نیز با بیماری کرونا روبرو شدیم و متأسفانه همه ما را گرفتار کرده است و همکاران بنده در بیمه سلامت تلاش‌های زیادی در این خصوص کرده‌اند.

وزیر بهداشت افزود: ما در جنگ اقتصادی و حصر کامل اقتصادی و با تحریم ظالمانه که تجربه کرده‌ایم، با همت همه همکاران از بهورزان تا پزشکان، پرستاران و فوق تخصصان، همراهی مردم، نیرو‌های نظامی، سازمان‌های مردم نهاد و هنرمندان توانستیم در جهان جایگاه بسیار ستودنی در ذهن مردم جهان پیدا کنیم.

نمکی با اشاره به تلاش‌های بیمه سلامت در بیمه کردن بیماران، گفت: توانستیم معوقات در بیمارستان‌های دولتی و مراکز طرف قرارداد تا پایان آذر ۹۸ پرداخت کنیم و در سال ۹۷ نیز به صفر برسانیم و بقیه معوقات را به حداقل رسانده و حتی به صفر برسانیم

وی با بیان اینکه علی رغم محدود شدن منابع دولت در سال ۹۸ کسری قابل توجهی پیدا نکردیم، متذکر شد: با لطف سازمان برنامه و بودجه با تخصیص‌های جدیدی که انجام شد به سطح مطلوبتری از گردش مالی رسیدیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بیمه کردن بیماران مبتلا به کرونا در تخت بیمارستان صورت می‌گیرد تا پرداخت بیماران مبتلا به کرونا را به حداقل برسانیم و اسناد بیماران مبتلا در قرنطینه نیز تحت پوشش قرار می‌دهیم.

زمان تولید دارو و واکسن کرونا مشخص نیست/"تله مدیسین" تقویت شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه فعلا هیچکس توان پیشبینی خاصی ندارد و نمی‌دانیم کرونا با ما و با جهان چه خواهد کرد در عین حال گفت: امیدواریم پس از اردیبهشت و خرداد نفس راحت تری از شر این طوفان بکشیم. من خودم را برای روز‌های بسیار سخت تری آماده کرده‌ام؛ روز‌هایی که ممکن است همزمان با کرونا قرار باشد آنفولآنزای فصلی را نیز تجربه کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران در نشستی با موضوع بررسی اقدامات دستاورد‌ها و چالش‌های سال ۹۸ و ارائه و تبیین برنامه‌های سال ۹۹، گفت: ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: سال گذشته بسیار سخت گذشت چراکه این سال را با سیلاب‌های سنگین آغاز کردیم، به یاد دارم در آن روز‌های سخت همکاران ما در بیمه سلامت کنار مردمی بودند که دفترچه‌های آنهارا آب برده بود و ممکن بود از دریافت خدمت جا بمانند. بعد از آن پوشش مراسم اربعین حسینی را داشتیم که خدمات لازم در این مراسم به ۳.۵ میلیون نفر از سوی شما عزیزان ارائه شد پس از آن کشور درگیر بیماری آنفلوانزا شد که در آن زمینه هم بیمه سلامت کنار ما ماند.

وی گفت: با شروع کرونا و مشکلات بیماری کووید ۱۹، توانستیم بخش مهم معوقات بیمارستان‌های دولتی و مراکز طرف حساب را تا پایان آذر ۹۸ پرداخت کنیم. بسیاری از مطالبات پرداخت شده است و بقیه را هم پرداخت می‌کنیم و به زودی معوقات را به صفر خواهیم رساند.

به گفته وزیر بهداشت، با مدیریت منابعی که صورت گرفت، خوشبختانه در سال ۹۹ مانند سال‌های گذشته کسری جدید نداریم. خاطرم هست زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بودم یکی از مشکلات جدی سازمان بیمه سلامت، حفره کسری بودجه آن بود که مدام افزایش پیدا می‌کرد که امروز با مدیریت منابع و تلاش سازمان بیمه سلامت و کمک‌هایی که در آخر سال گذشته انجام شد و به سطح مطلوب تری از نظر گردش مالی و مطالبات با بخش دولتی و خصوصی رسیده‌ایم.

وی در ادامه افزود: بیمه کردن بیماران کووید ۱۹ در تخت بیمارستان برای کاهش هزینه‌های آن‌ها نیز انجام شد و در ستاد ملی کرونا مصوب کردیم که بیمارانی که در قرنطینه خانگی هستند نیز تحت حمایت یک بیمارستان قرار گیرند و هزینه‌های آن‌ها تحت پوشش بیمه محاسبه شود.

نمکی با ابراز امیدواری نسبت به پیشبرد بیشتر اهداف پرونده الکترونیک سلامت، خاطرنشان کرد: امیدوارم در سال ۹۹ در کنار هم بتوانیم نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک را به عنوان یکی از برنامه‌های مهم به سرانجام برسانیم. به دلیل ریل گذاری‌هایی که در زمینه پرونده الکترونیک سلامت صورت گرفت توانستیم اهداف بزرگی همچون بسیج ملی مبارزه با کرونا را به خوبی هدایت کنیم به شکلی که امروز یک افتخار عظیم برای ما باشد. راهنما‌های بالینی را که به شدت هزینه‌های بیهوده را کنترل می‌کند را نیز اجرایی‌تر خواهیم کرد و امیدوارم بتوانیم سیستم پزشک خانواده را امسال اجرا کنیم.

وی افزود: در این راستا۱۴۰ گاید لاین درمانی را ابلاغ کردیم و بقیه را نیز به زودی ابلاغ می‌کنیم. نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک را هم در سال ۹۹ اجرایی خواهیم کرد و امیدواریم به زودی خبر مهار اپیدمی کرونا را هم به مردم هدیه کنیم، اما نباید به شکل مفرط خوشبین بود بلکه باید تمام جوانب این بیماری را ملاحظه کرد.

وزیر بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه تاکنون به داد ما رسیده است مدیریت مناسب برای کنترل بیماری کرونا بوده است. اگر بسیج ملی مبارزه باکرونا به خوبی انجام نمی‌شد امروز بیمارستان‌ها زیر فشار این بیماری منحوس درهم شکسته و له می‌شدند. البته فراموش نمی‌کنیم که در راستای مدیریت بیماری نهاد‌های مختلفی به کمک ما آمدند. روز گذشته جناب رئیس جمهور از بنده پرسیدند چه پیشبینی از بیماری دارید که گفتم ما در حال شطرنج بازی کردن با بیماری هستیم و فعلا هیچکس توان پیشبینی خاصی نخواهد داشت. کرونا پیر و جوان، فقیر و غنی و... نمی‌شناسد و نمی‌دانیم کرونا با ما و با جهان چه خواهد کرد.

نمکی افزود: امیدواریم پس از اردیبهشت و خرداد نفس راحت تری از شر این طوفان بکشیم، اما پاسخ بسیاری از سوالات برایمان نامفهوم است. من خودم را برای روز‌های بسیار سخت تری آماده کرده‌ام؛ روز‌هایی که ممکن است همزمان با کرونا قرار باشد آنفولآنزای فصلی را نیز تجربه کنیم.

وی با بیان اینکه سال ۹۸ سال سختی بود، اظهار کرد:، اما من سال ۹۹ را سال سخت تری می‌بینم. همچنان مشخص نیست واکسن و داروی درمان کرونا چه زمانی تولید شود. پس نمی‌توان با خوش بینی مطلق به روند کنترل بیماری فکر کرد. فکر می‌کنم واکسن کرونا تا دو سال دیگر به ما نمی‌رسد؛ اگر کسانی تولید کنند در صورتی که خیلی هنرمند باشند برای خودشان تولید می‌کنند. در نیمه دوم امسال کرونا را همچنان خواهیم داشت، اما شاید کرونایی نجیب‌تر و آرامتر از ویروس فعلی؛ این درحالی است که احتمال تغییر ویروس هم هست؛ بنابراین باید برای سخت‌ترین شرایط آماده باشیم. از سوی دیگر همزمان با ویروس کرونا در حال مقابله با تحریم‌ها نیز هستیم. در دفاع مقدس خط مقدم دشمن مشخص بود، اما در این جنگ فعلی خطوط مشخصی نداریم و امیدواری ما این است که با کمک مردم از پس این دو دشمن برآییم.

وی افزود: گر چه تاکنون اپیدمی کرونا رابه شکل مدبرانه‌ای مدیریت کرده ایم و به اقدامات انجام شده افتخار می‌کنیم، اما تعداد تخت‌های بیمارستانی کشور در خوشبینانه‌ترین حالت ۱.۶ به هزار نفر است و از همه کشور‌های اروپایی مثل فرانسه با ۶.۶ تخت به ازای هزار نفر جمعیت کمتر است؛ بنابراین آنچه در این بحران به داد ما رسید فقط تخت بیمارستانی و طرح تحول سلامت نبود، بلکه کمک بخش بهداشت و غربالگری بیماران بود.

وی با بیان اینکه کرونا با تمام سختی‌هایی که داشت توانسته منشا برخی موارد خوب نیز باشد، تصریح کرد: اینکه این موضوع سبب تقویت سیستم الکترونیک و مجازی در کشور شد یک نکته مثبت و قابل توجه است. همچنین باعث شد برخی موارد بهداشتی بیش از گذشته در اذهان عمومی نهادینه شود.

نمکی در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم مدیریت منابع با توجه به بحران کرونا، اظهار کرد: امروز از بیمه سلامت می‌خواهم طرح پیشنهادی خود را برای مقابله با کرونا به ما ارائه کنند تا به شیوه‌های نوینی از مدیریت منابع برسیم، هرچند تا کنون در سال جاری هزینه‌های اعمال الکتیو برای بیمه کاهش یافته است؛ اما به دنبال تصمیم ما برای عدم تعویق در اعمال و خدمات الکتیو یا غیر اورژانسی، هزینه‌های بیمه روندی افزایشی نسبت به این روز‌ها خواهد داشت. همچنین می‌خواهم گزارشی از دستاورد‌های بیمه سلامت در سال ۹۸ تهیه کرده تا با امضای شخص بنده به ریاست جمهوری ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه ساختار اقتصادی در بیمه سلامت باید بسیار مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: بیمه‌ای می‌تواند پایدار باشد که در زمان سلامتی وجه را اخذ کرده و در زمان بیماری هزینه کند. متاسفانه در گذشته عزیزان خدمت گذار در بیمه سلامت بدون ملاحظات اقتصادی خیلی از افراد را بدون بررسی‌های دقیق تحت پوشش بیمه رایگان قرار داده بودند، اما اکنون با مدل اقتصادی که تعریف شده است و انجام استحقاق سنجی این موضوع مدیریت شده است.

وزیر بهداشت همچنین بر لزوم تقویت خدمات تله مدیسین تاکید کرد و افزود: دلیلی ندارد مریض مبتلا به دیابت یا فشار خون لازم باشد برای هربار دریافت دارو مراجعه حضوری به پزشک داشته باشد. ما می‌توانیم با اتکا به پرونده الکترونیک سلامت خدمات از راه دور پزشکی را تقویت کنیم. از سوی دیگر تقویت خدمات هوم کر یا پرستاری در منزل بسیار مهم است. گاهی بیماری که کارش به بخش مراقبت‌های ویژه رسیده بیش از ۷۲ ساعت نیاز به نگهداری در این بخش ندارد، اما روز‌هایی طولانی در این بخش بستری می‌شود که هم هزینه بالایی برایش خواهد داشت و هم سبب اشغال تخت‌ها می‌شود؛ در صورتی که اگر اقدام به دریافت خدمات پرستاری در منزل کند به نفع او خواهد بود.

وی افزود: در همین راستا طرح هرخانه یک پایگاه سلامت نیز می‌توانست آموزش‌های لازم را به سفیر سلامت ما در منازل بدهد که بدانند شیوه برخورد و نگهداری بیماران به چه شکل است که متاسفانه فعلا به دلیل شیوع این ویروس منحوس، متوقف شده است.

وی با تاکید بر لزوم آموزش موارد پیشگیری کننده از بیماری، گفت: هزینه برای ترغیب مردم برای انجام پیشگیری‌های لازم از بیماری یک نوع سرمایه گذاری است که از بیماری و هزینه‌های زیاد در سالیان بعد جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال اخیرا مطالعات نشان می‌دهد برخی بیماری‌های گوارشی به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و حفره‌های دهانی بروز پیدا می‌کند. از این رو ما به دنبال آن هستیم که خدمات مراقبت و پیشگیری از آسیب دهان و دندان را تقویت کنیم.

نمکی افزود: در همین راستا می‌خواهم خدمات توانبخشی نیز تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرد تا فرد با آموزش‌های لازم و دریافت خدمات مقتضی با خود مراقبتی از آسیب ثانویه دور بماند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد