همه صنوف در سامانه وزارت بهداشت ثبتنام کنند
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در گام دوم فاصلهگذاری اجتماعی صنوف مختلف را بر اساس ریسکی که در انتقال عفونت دارند تقسیمبندی کردیم، گفت: همه صنوف شامل ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار صنف و کارگاه باید در سامانه ما ثبتنام کنند.
خبرگزاری تسنیم: دکتر علیرضا رئیسی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه حدود 70 میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند، اظهار کرد: بیش از 800 هزار نفر افراد دارای علائم بودند؛ بالغ بر 1200 مرکز داریم که 400 هزار ویزیت در آنها صورت گرفته است و مواردی نیز بستری و توصیه به ماندن در منزل شدهاند.
وی درباره گام دوم فاصلهگذاری اجتماعی تصریح کرد: برای تمام صنوف و مراکز کسب و کار برنامهریزی شده است؛ در گام دوم، صنوف مختلف را بر اساس ریسکی که در انتقال عفونت دارند تقسیمبندی کردیم و در اختیار ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار دادیم.
رئیسی ادامه داد: همه صنوف شامل 5 میلیون و 200 هزار صنف و کارگاه باید در سامانه ما ثبت نام کنند تا صنوف متعد به رعایت پروتکلهای بهداشتی شوند؛ برای هر صنف پروتکل مختص خودش را ارسال خواهیم کرد، این امر نظارت ما را بر اصناف راحتتر خواهد کرد زیرا 7200 بازرس و کارشناس بهداشت محیط در کشور داریم که بر این اصناف نظارت و برخورد خواهند کرد؛ از طرفی ناظرین اصلی صنوف مردم هستند که از طریق سامانه 190 میتواند اشکالات صنوف را مطرح کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه بحث انتقال ویروس در هوا در مکانهای عمومی مطرح نیست، تصریح کرد: ویروس سنگین است و از طریق قطرات تنفسی منتقل میشود و انتقال آن از طریق هوا بیشتر در مراکز درمانی مانند ICU صورت میگیرد؛ در خصوص حمل و نقل عمومی پروتکلها بارگذاری شدهاند و مردم میتوانند با مراجعه به سامانههای ما این دستورالعملها را رعایت کنند؛ استفاده از ماسک برای افرادی که دچار علائم بیماری هستند ضروری است و در مترو و اتوبوس نیز بهتر است از ماسک استفاده شود و فعلاً طرحی برای اهدای رایگان ماسک به مردم نداریم.
رئیسی با بیان اینکه درصد ابتلا در سن زیر 20 سال نسبت به سایر گروههای سنی پایینتر است، اظهار کرد: در طرح غربالگری حدود 16 میلیون نفر از افراد زیر 15 سال را غربالگری کردهایم که موارد بسیار کمی از این افراد دارای علامت بودند و به بیمارستان ارجاع شدند. سه کار ارزشمند در غربالگری انجام دادیم؛ یکی اینکه 4 میلیون افراد که پرریسک بودند را تحت غربالگری قرار دادیم؛ بالغ بر 5 میلیون نفر که افراد بالای 60 سال بودند غربالگری شدند و افراد زیر 15 سال و مادران باردار را نیز به صورت جداگانه تحت غربالگری قرار دادیم.
میانگین سن بستری و فوت بیماران مبتلا به کرونا چقدر است؟
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود 10 تا 15 درصد بیماران بستری دچار علائم شدید بودهاند، تصریح کرد: میانگین سن افراد بستری حدود 50 سال بوده است و میانگین سن فوت بر اثر کرونا در کشور ما بالای 57 سال بوده است و در کشورهای دیگر نیز تقریباً به همین صورت بوده است.
پروتکل به تنهایی مانع گسترش بیماری نمیشود
رئیسی با بیان اینکه پروتکلها بیشتر جنبه راهنمایی و استانداردسازی دریافت خدمات را دارند، تأکید کرد: پروتکل به تنهایی نمیتواند جلوی بیماری را بگیرد و آنچه اهمیت دارد عمل کردن به این پروتکلهای بهداشتی است. علیرغم عملکرد بینظیر مردم ما در زمینه کاهش ترددات در روزهای گذشته، عدهای به تعهدات اجتماعی عمل نمیکنند.
نگرانی نسبت به رفع محدودیتها
رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا رفع محدودیتها باعث نگرانی نسبت به شیوع بیماری نمیشود، تصریح کرد: این مسئله از جهاتی باعث نگرانی ما میشود و چند عامل برای نگرانی ما وجود دارد؛ افزایش میزان تماس، مدت تماس و تجمعات شانس انتقال عفونت را بالا خواهد برد اما اگر شرایطی ایجاد شود که مردم فقط برای مایحتاج ضروری خود بیرون بیایند میتواند در کنترل بیماری کمککننده باشد؛ در این زمینه دو کار انجام شده است، یکی اینکه پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شدهاند و علاوه بر آن مراکز سرپایی خود را بر اساس بسیج ملی مبارزه با کرونا فعال کردهایم که افراد مبتلا را زودتر شناسایی و آنها را ایزوله کنیم.
وی در خصوص بازگشایی ادارات تشریح کرد: در خصوص ادارات دو کار باید انجام شود؛ یکی اینکه اگر فردی بیماری خود را مخفی میکند با او برخورد شود و دیگر اینکه افراد با بیماریهای فشارخون، دیابت، بیماریهای کلیوی، سرطان، ضعف سیستم ایمنی و سن بالای 60 سال باید دورکاری کنند. افراد باید یک فرم تعهدنامه و خوداظهاری در خصوص علائم بیماری پر کنند و افراد دارای علائم در محل کار حاضر نشوند.
وضعیت سفید در برخی استانها؟
رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت سفید در برخی استانها وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: برخی استانها موارد کمی از ابتلا را دارند و مناطق کمخطرتری هستند، ولی ممکن است برخی مناطق نیز تعداد کمی بیمار داشته باشند اما این بیماران به صورت خوشهای در یک جا جمع شده باشند مثلا ممکن است در یک منطقه کلاً 50 بیمار وجود داشته باشد اما این بیماران همگی در یک مکان محدود به صورت خوشهای حضور داشته باشند، در یک منطقه دیگر نیز ممکن است 50 بیمار وجود داشته باشد اما این بیماران در سطح منطقه پراکنده باشند؛ بنابراین اگرچه هردو منطقه یک میزان ابتلا را دارند اما وضعیت این دو منطقه با یکدیگر متفاوت خواهد بود و نمیشود این دو منطقه را با یکدیگر مقایسه کرد و نباید درگیر این الفاظ شد که وضعیت استان چه رنگی دارد.
وضعیت امید به زندگی بعد از کرونا
وی در پاسخ به این سوال که امید به زندگی پس از شیوع کرونا تغییری کرده است یا خیر، خاطرنشان کرد:سطح بهداشت عمومی پس از شیوع کرونا بالارفته است و انتظار میرود که با رعایت این تدابیر بهداشتی، خطر ابتلا به سایر بیماریهای عفونی نیز کاهش یابد؛ افزایش حساسیت افراد نسبت به وضعیت سلامتی خود در امید به زندگی موثر خواهد بود اما اثرات آن را باید بعداً بررسی کرد؛ از طرف دیگر بیماری کرونا افراد مسن را بیشتر دچار مرگ و میر میکند و این مسئله بر امید به زندگی تأثیر منفی خواهد گذاشت.
عدم نگرانی از زبالههای کرونایی
وی در خصوص زبالههای عفونی خاطرنشان کرد: در بیمارستان انواع عفونتها وجود دارد و زبالههای عفونی با روشهایی بیخطر میشوند؛ با توجه به اینکه تمام بیمارستانهایی که بیماران کرونا را پذیرش میکنند قابلیت بیخطرسازی زبالهها را دارند مشکلی در زمینه این زبالهها وجود ندارد.
انتقال ویروس از فوتشدگان مبتلا به کرونا کمتر است
وی در خصوص تغسیل فوتشدگان بر اثر کرونا، عنوان کرد: فردی که با هر بیماری فوت میکند بههرحال یک انسان است و به هیچ وجه نباید به میت بیحرمتی شود و باید موارد شرعی در خصوص او رعایت شود؛ از نظر میزان انتقال عفونت بین فردی که با کرونا فوت کرده و فرد زنده مبتلا به کرونا تفاوت وجود دارد و فرد فوت کرده بر اثر کرونا قابلیت کمتری برای انتقال عفونت دارد.
رئیسی در خصوص انتقال آب تغسیل متوفیان مبتلا به کرونا به آبهای زیرزمینی، خاطرنشان کرد: اولاً باید بدانیم که اولین بار نیست که بیماران عفونی فوت میکنند و پیش از این نیز بیماران عفونی با رعایت مسائلی دفن میشدند. ثانیاً چند راهکار برای تغسیل این افراد وجود دارد، اول اینکه فرد فوت شده بر اثر کرونا حتما در یک وان حاوی محلول هیپوکلریت سدیم قرار بگیرد و به مدت 15 دقیقه جسد در آن بماند و بعد از آن فرد را خارج کنند و با این آب میتوان 10 تا 15 فرد دیگر را شستشو و گندزایی کرد و آب حاصل از شسشوی فرد پس از قرارگیری در این محلول نیز فوقالعاده کمخطرتر است و اگر غسالخانه به سیستم تصفیه وصل باشد مشکلی ندارد و اگر به سیستم تصفیه متصل نباشد نیز میتوانند یک چاه جذبی ایجاد کرده و مقدار مشخصی هیپوکلریت سدیم در آن بریزند که در این صورت نیز آن آب مشکل نخواهد داشت.
پرداخت 90 درصد هزینه درمان کرونا توسط بیمهها
رئیسی با بیان اینکه یکی از افتخارات کشور ما این است که اکثر مردم کشور بیمه هستند، یادآور شد: 90 درصد هزینههای بیمارستانی کرونا را بیمه پرداخت میکند و وزیر بهداشت دستور داده از اتباع یا مردمی که بیبضاعت هستند فشاری برای پرداخت فرانشیز به مردم وارد نشود.
دیدگاه تان را بنویسید