آماده باش بیمارستان های کشور در مقابله با کرونا ویروس
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در خصوص وضعیت قرنطینه دانشجویان ایرانی که از کشور چین بازگشته اند، توضیحاتی ارائه داد.
وی در مورد دوره کمون بیماری کرونا ویروس، افزود: دوره کمون بیماری ۳.۵ تا ۵ روز است. اما این افراد به مدت ۱۴ روز در قرنطینه خواهند بود. دانشجویانی که به کشور منتقل شدند فعلاً هیچ مشکلی ندارند و احتمالاً روز شنبه آزمایش PCR هم از آنها گرفته میشود.
رئیسی در مورد شرایط قرنطینه ۱۴ روزه دانشجویان، گفت: تمام شرایط رفاهی اعم از دسترسی به اینترنت، غذای مناسب و…، فراهم است. همچنین تیم پزشکی، اورژانس و بیماریابی در محل مستقر است و این افراد به صورت روزانه معاینه میشوند.
معاون وزیر بهداشت، با تاکید بر اینکه کرونا ویروس وارد کشور نشده است، از تجهیز ۸ بیمارستان در تهران به بخش ویژه بستری بیماران مشکوک به این ویروس خبر داد و افزود: تمام بیماران نیاز به بستری در بخش ایزوله منفی بیمارستانی ندارند. در شهر تهران ۸ بیمارستان کاندید پذیرش بیماران احتمالی هستند. همچنین هر استان موظف بوده یک بیمارستان را به تناسب جمعیت استان، به عنوان کاندید معرفی کند.
رئیس گفت: تمام بیمارستانها در حالت آماده باش هستند و خوشبختانه هنوز مورد مثبتی از بیماری کرونا ویروس در کشور گزارش نشده است.
تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در ادامه این نشست خبری که به منظور تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت برگزار شد، افزود: سال ۹۵ بالغ بر ۵ هزار پروژه بهداشتی، درمانی در کشور تعریف شد که تا پایان سال ۹۷ بالغ بر ۳۴۰۰ پروژه به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: امسال ۱۵۰۰ پروژه که هزار پروژه از آن در روستاها و ۵۰۰ پروژه نیز در مناطق محروم است شامل خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکز جامع سلامت در حال ساخت و ساز هستند که تا پایان سال ۹۸ حدود ۸۰۰ پروژه تمام و افتتاح می شوند.
رئیسی اظهار داشت: وزیر بهداشت هر هفته ۵۰ پروژه را بهره برداری می کند که عمده این پروژه ها بهداشتی هستند. تا پایان شهریور سال سال ۹۹ نیز ۶۷۰ پروژه که پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی دارند، بهره برداری می شود.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۷ هزار و ۷۶۵ خانه بهداشت، ۴۳۰۰ پایگاه سلامت و ۴ هزار و ۱۲۸ مرکز جامع سلامت درکشور فعال هستند، بیان کرد: در این مراکز ۳۰ هزار بهورز، ۲۲ هزار مراقب سلامت، ۱۴۰۰ کارشناس تغذیه و ۱۵۷۰ کارشناس سلامت روان مشغول به کار هستند.
معاون وزیر بهداشت، برنامه های مهم حوزه بهداشت را اجرای طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت»، احداث خانه های بهداشت عشایری، مدارس عاری از پوسیدگی دندان و ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و استقرار مدل پزشکی خانواده در کشور اعلام کرد و گفت: طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» در چهار استان شروع شده و تا سال آینده در سراسر کشور فراگیر می شود.
وی افزود: ۱۶۰ خانه بهداشت عشایری طی تفاهمنامه ما با سازمان امور عشایر تا آبان سال ۹۹ راه اندازی می شوند و تا پایان سال ۹۹ به ۲۴۰ خانه بهداشت خواهد رسید.
رئیسی گفت: طرح مدارس عاری از پوسیدگی مربوط به دانش آموزان پایه ششم نیز در حال اجراست و تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته است. امیدواریم در چند دانشگاه علوم پزشکی تا پایان اسفند امسال جشن عاری از پوسیدگی را برگزار کنیم.
وی، اقدامات حوزه بهداشت در سیل اوایل فروردین ۹۸ را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۲۵ استان درگیر سیل بودند و در ۱۴ استان سیل آمد. خوشبختانه هیچ اپیدمی از بیماری در این مدت رخ نداد و اقدامات شبانه روزی همکاران بهداشتی مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفت.
رئیسی ادامه داد: در این سیل هیچ مادر بارداری بدون خدمت نماند. حتی یک نمونه تزریق واکسن به کودکان و افراد در معرض خطر به تعویق نیفتاد. تمام مراقبت ها در محل توسط بهورزان به خدمات گیرندگان ارائه شد.
وی یادآور شد: امسال همچنین همایش سالانه سازمان منطقه ای بهداشت در تهران برگزار شد و شرکت کنندگان میزان رضایت خود از این برگزاری را در آیتم های مختلف بالای ۹۵ درصد اعلام کردند.
رئیسی در پایان به اقدامات حوزه بهداشت در مراسم اربعین، حج، راهیان نور، تعطیلات نوروز و ارتحال امام اشاره کرد و گفت: فقط در اربعین بالغ بر چند میلیون از عاشقان اباعبداله از کشورما به عراق می روند و از کشورهای همسایه برای رفتن به عراق وارد ایران می شوند و هنگام ورود و خروج تحت حفاظت اقدامات به موقع و مناسب بهداشتی، درمانی قرار می گیرند.
کرونا هنوز وارد ایران نشده است/ معاینه روزانه دانشجویان قرنطینهشده
معاون وزیر بهداشت گفت: تاکنون مورد کرونا در کشور نداشتهایم و اگر باشد اعلام میکنیم. علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست خبری با اشاره به بیماری کرونا، اظهار داشت: تاکنون مورد کرونا در کشور نداشتیم و اگر این بیماری به کشور وارد شود اعلام میکنیم.
وی ادامه داد: دانشجویانی که از چین وارد شدند کاملا سالم هستند ،اما این دانشجویان اکنون در قرنطیه قرار دارند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: تیم پزشکی ما در محل قرنطیه دانشجویان مستقر است و روزانه همه این افراد را معاینه و تب سنجی میکنند. همچنین تیم اورژانس، مبارزه با بیماریها و بهداشت محیط ما نیز در محل قرنطیه دانشجویان حضور دارند.
رئیسی خاطرنشان کرد:اکنون ۵۷ دانشجوی ما که از چین آمدهاند در قرنطیه هستند که ۱۶ نفر آنها به صورت خانوادگی وارد کشور شدهاند، ضمن اینکه یک کودک هم در بین آنها وجود دارد.
وی تصریح کرد: ۶۵ دانشجو عراقی و ۲۴ دانشجوی سوری و یک لبنانی نیز با این پرواز آمدند و از همان فرودگاه به عراق رفتند.
دیدگاه تان را بنویسید