تاکید وزیر بهداشت بر اجرای «پرونده الکترونیک سلامت»

کد خبر: 931377

وزیر بهداشت گفت: معتقدم استقرار پرونده الکترونیک سلامت، اصلی‌ترین ریل برای عبور سیستم ارجاع و پزشکی خانواده است.

تاکید وزیر بهداشت بر اجرای «پرونده الکترونیک سلامت»

خبرگزاری ایسنا: دکتر سعید نمکی در نشست با اصحاب رسانه درباره وضعیت دارو در سال آینده اظهار کرد: سال ۹۸، سال نسبتا پرتلاطمی خواهد بود و با توجه به فشار تحریم‌های ظالمانه ممکن است شرایط ویژه‌ای را تجربه کنیم، اما در زمینه تهیه دارو و تجهیزات پزشکی اساسی، با تمهیداتی که اندیشیده شده است، نگرانی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: وضعیت ارزی که قرار است به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اساسی، اختصاص یابد را همواره دنبال می‌کنیم؛ بر این اساس، ارز مورد نیاز برای دارو و تجهیزات پزشکی اساسی را تا پایان بهار آینده تامین می‌کنیم؛ در حال حاضر، نگرانی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی نداریم و مکانیزم‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها اندیشیده‌ایم؛ بنابراین نگرانی عمده‌ای در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی به ویژه در حوزه دارو‌های اساسی مانند دارو‌های بیماران خاص و صعب العلاج نداریم.

دکتر نمکی درخصوص قیمت دارو خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ارز دارو باید برمبنای ۴۲۰۰ تومان محاسبه می‌شود، افزایش قیمت دارو هم به جز همان افزایش سنواتی که در سال‌های گذشته، بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده، نخواهیم داشت که آن هم با توجه به پوشش بیمه‌ای در کشور، فشاری به بیماران تحمیل نخواهد کرد.

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره پرونده سهام وزارت بهداشت در پالایشگاه پتروشیمی گفت: قبل از حضور بنده، این پرونده مفتوح بود و در سازمان برنامه و بودجه هم درگیر این موضوع بودیم؛ در عین حال، این پرونده را وارد رسیدگی مجدد کرده‌ایم. برای ما مبنا، قانون است و اینگونه نیست که بخواهیم چیزی را که حق‌مان نیست به دست آوریم یا چیزی را که حق‌مان است از دست دهیم. در این زمینه یک تیم کارشناسی در حال کار است و کار را نعل به نعل قانون پیگیری می‌کنیم.

دکتر نمکی درباره استقرار پرونده الکترونیک سلامت در کشور بیان کرد: پرونده الکترونیک سلامت، پزشکی خانواده، نظام ارجاع و راهنما‌های بالینی از تکالیف قانونی برنامه‌های پنجم و ششم توسعه هستند؛ متاسفانه علیرغم اینکه همکاران ما در وزارت بهداشت، اقداماتی را انجام داده اند، اما تا کنون این مورد به نتیجه قابل بروز و ظهوری نرسیده است.

استقرار پرونده الکترونیک سلامت، اصلی‌ترین ریل برای عبور سیستم ارجاع و پزشکی خانواده

وزیر بهداشت افزود: معتقدم، استقرار پرونده الکترونیک سلامت، اصلی‌ترین ریل برای عبور سیستم ارجاع و پزشکی خانواده است؛ حال، اگر پزشکی خانواده و سیستم ارجاع را اجرا کنیم، اما زیرساخت اتوبان ورود و خروج را ایجاد نکنیم، موفق نخواهیم بود بنابراین باید در ابتدا بر استقرار پرونده الکترونیک سلامت تمرکز کنیم که البته در گذشته به صورت جسته و گریخته اقداماتی انجام شده بود؛ نخستین گام برای به نتیجه رساندن این هدف مهم، تعیین یک مدیر توانمند بود و ایشان همزمان با پیش بردن زیرساخت‌های IT، این پروژه ملی را نیز پیش خواهند برد.

تا پایان بهار آینده، سیستم پرونده الکترونیک سلامت را مستقر خواهیم کرد

دکتر نمکی متذکر شد: در عین حال، اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک هم از سوی بیمه سلامت در شهر‌ها آغاز شده است، اما اگر بتوانیم پایلوت‌های موفقی را در این حوزه اجرا و نارسایی‌ها را رفع کنیم، برای پیشبرد پروژه در سطح ملی، زمان کمتری صرف خواهیم کرد؛ طبق وعده‌ای که دادیم، تا پایان بهار آینده، سیستم پرونده الکترونیک سلامت را مستقر خواهیم کرد؛ به هر حال، این راه پیمودنی است و فقط به همت، دانش و همبستگی نیاز دارد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه همزمان با استقرار پرونده الکترونیک سلامت، روی سیستم ارجاع و پزشکی خانواده نیز کار می‌کنیم، خاطرنشان کرد: با این اقدامات، علاوه بر ریل‌گذاری ساختاری، تقاضا‌های القایی کاهش یافته است و نسخه‌نویسی‌ها بهبود می‌یابد؛ در عین حال، هزینه‌هایی که بی جهت بر دوش نظام سلامت است، از بین می‌رود و همپوشانی بیمه‌ای نیز مدیریت می‌شود.

دکتر نمکی درباره وضعیت بدهی‌های تامین اجتماعی به وزارت بهداشت تصریح کرد: مقداری از بدهی‌های وزارت بهداشت، به بستانکاری‌های‌مان باز می‌گردد؛ در حال حاضر، رقمی حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلب داریم البته مبلغی را از تامین اجتماعی دریافت کرده‌ایم و قرار است این هفته هم پرداختی داشته باشند. با این پرداخت از سوی تامین اجتماعی، نخستین اولویت، به روز کردن پرداخت‌ها در رابطه با کارانه‌های پرستاران است و بعد هم پرداخت معوقات بازنشستگان را آغاز می‌کنیم همچنین قرار است بلافاصله بعد از پرداخت حقوق، معوقات بازنشستگان هم پرداخت شود و معوقاتشان را تا پایان سال بپردازیم.

اصلاح وضعیت معیشت دستیاران و پزشکان طرحی

وزیر بهداشت درخصوص ارتقای وضعیت معیشت دستیاران و پزشکان طرحی گفت: به دنبال این هستم که معیشت دستیاران و پزشکان طرحی را اصلاح کنیم.

دکتر نمکی درخصوص اقدامات انجام شده توسط وزرای پیشین در وزارت بهداشت گفت: شیوه بسیار نابخردانه‌ای است که وقتی کسی وزارتخانه‌ای را تحویل می‌گیرد، بگوید ویرانه‌ای تحویل گرفته است که قرار است آن را آباد کند؛ مبنای بنده هیچگاه این چنین نبوده است؛ دوستان ما در وزارت بهداشت، گام‌های بسیار بزرگی برداشته‌اند. آقای دکتر هاشمی یکی از پر‌تلاش‌ترین وزرای بهداشت مملکت در همه عرصه‌ها بودند البته اینکه کسی بگوید هیچ خطایی نداشته است هم بحثی غیر‌منطقی است؛ در مجموع باید مبنا را بر رعایت انصاف، مروت و جوانمردی گذاشت.

وزیر بهداشت در ادامه این نشست درخصوص سلامت روان در کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت روان در مملکت بسیار پریشان است و ما یکی از افسرده‌ترین جوامع جهان هستیم؛ چرا که به بهداشت روان توجه نمی‌کنیم؛ متاسفانه در کشور ما برنامه‌های فرح زا به مراتب کمتر از برنامه‌های ماتم‌زا است؛ این چه شیوه‌ای است که سریالی پخش می‌شود و در تیتراژ پایانی، از پزشکی قانونی، بهشت زهرا و مواردی از این قبیل، تشکر می‌شود؛ این تفکر، تفکری ماتم‌زا است، بنابراین طبق تاکید رهبر معظم انقلاب، باید به سمت نشاط‌آفرینی حرکت شود؛ در زمان تدوین بودجه نیز بار‌ها از مسئولان سازمان صداوسیما خواستم که فضا را شادمان‌تر کنند.

دکتر نمکی ادامه داد: ۲۸ سال پیش و زمانی که در وزارت بهداشت به عنوان معاون بهداشتی حضور داشتم، به بهداشت روان در وزارتخانه توجه کردم و حتی به بهورز‌ها آموزش دادیم که با مشاهده نخستین نشانه از کج خلقی و بد رفتاری روانی، فرد را ارجاع دهند؛ در این حوزه دو مبحث پیشگیرانه را به شدت پیگیر هستیم؛ ابتدا اینکه نشاط آفرینی را احیا کنیم و بعد از آن هم رسیدگی به بیماران روانی است. در مجموع به دنبال آن هستیم که دو مبحث را توسعه دهیم، یکی از آن‌ها مربوط به توسعه خدمات و افزایش تخت‌های سوختگی و دیگری ارتقای بخش‌های روانپزشکی و رسیدگی به بیماران اعصاب و روان است.

وزیر بهداشت افزود: امروز در دنیا ایزوله کردن بیمار روانی را جایز نمی‌دانند. باید به نحوی عمل کنیم که بیماران روان احساس وخامت حال نکنند. از طرف دیگر، باید با توسعه بخش‌های روانپزشکی ویژه بتوانیم امکان بازتوانی در بیماران روان را مهیا کنیم. این مباحث را به عنوان اولویت در وزارت بهداشت پیگیری می‌کنیم.

جزییات تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت

دکتر نمکی در پاسخ به سؤالی درباره جزییات طرح تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت و چگونگی پرداخت هزینه‌ها از جیب مردم در قالب اجرای این طرح و همچنین وضعیت پرداختی از جیب مردم به دنبال احتمال افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌های سلامت در سال ۹۸، عنوان کرد: در قالب طرح تحول سلامت قرار است که از نیازمندان دستگیری شود؛ حمایت از ساکنان نقاط محروم و فرودستان به عنوان نخستین اولویت طرح تحول سلامت مطرح بوده و هست. کاهش آسیب‌پذیری مردم به ویژه در تحولات سال آتی، مد‌نظر است. بر همین اساس در قالب طرح تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت، ساماندهی در ارائه خدمات، کاهش هزینه‌های القایی و کاهش پرداخت از جیب بیماران را پیگیریم، اما اینکه کاهش پرداخت از جیب بیماران را چگونه مدیریت خواهیم کرد باید بگویم تردید نکنید که تمام انرژی ما به سمت کاهش هزینه‌های مردم خواهد بود. بر همین اساس سه پکیج اصلی را در این زمینه مد‌نظر داریم؛ کاهش پرداخت از جیب بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و ماندگاری طبیب در نقاط کمتر برخوردار که البته مدل جدیدی را به این منظور خواهیم داشت، این سه بسته به شدت حمایت می‌شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: درباره هزینه کرد منابع نظام سلامت به دنبال کیفی‌تر شدن هزینه کرد‌ها هستیم. با اجرای سه بسته مذکور که به مردم به شدت می‌توانند از آن‌ها متاثر شوند، تمام تلاشمان آن است که کمترین فشار را در پرداخت هزینه‌ها برای مردم داشته باشیم و بتوانیم از طریق دولت و با اجرای طرح تحول این پرداخت‌ها را به حداقل برسانیم و حتی از سال ۹۷ هم کمتر کنیم.

دکتر نمکی افزود: در بسته حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج که آن را تقویت می‌کنیم، در نظر داریم سیستمی را طراحی کنیم که بتوانیم دارو را به درب منزل بیماران برسانیم.

افزایش تعرفه‌های پزشکی از جیب دولت و بیمه‌ها خواهد بود

وزیر بهداشت همچنین درباره افزایش احتمالی تعرفه‌های سال آینده و تاثیری که در سهم بیماران در پرداخت هزینه‌های سلامت خواهد داشت، گفت: افزایش تعرفه در سال آتی از جیب بیمه‌ها و دولت خواهد بود و فشاری به مردم نخواهیم آورد.

دکتر نمکی در ادامه سخنان خود درخصوص کیفیت دارو‌های تولید داخل و همچنین چگونگی نظارت بر این داروها، بیان کرد‌: از گذشته، بهترین شیوه‌های نظارت بر استاندارد‌های دارو را در منطقه داشته‌ایم. از رییس سازمان غذا و دارو نیز خواسته‌ام که این استاندارد‌ها را قوی‌تر کرده و سعی کنند به صنعت داخل اجازه دهند تا دارو‌های وارداتی ساخته شود تا به این ترتیب بتوانیم در آینده تعداد زیادی از دارو‌های وارداتی را در کشور تولید کنیم.

کیفیت دارو‌های تولید داخل بالا است

وزیر بهداشت گفت: بنده برای خانواده خود هیچ داروی خارجی تاکنون استفاده نکرده ام؛ به عنوان وزیر بهداشت بیان می‌کنم که داروی تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردار است؛ در مجموع نظارت بر داروی تولید داخل نظارتی کاملا دقیق است از طرف دیگر برای دارو‌هایی که تولید داخل دارند به هیچ وجه اجازه ورود نخواهند داد مگر این که کیفیت یک دارو مناسب نباشد.

اجتماعی شدن جزو لاینفک تمام فعالیت‌های وزارت بهداشت

دکتر نمکی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ سوالی درباره معاونت اجتماعی وزارت بهداشت گفت‌: معتقد هستم که اجتماعی شدن جزو لاینفک تمام فعالیت‌های وزارت بهداشت است. بر این اساس، تمام بخش‌های وزارت بهداشت از جمله آموزش، بهداشت، درمان و حتی معاونت توسعه منابع باید با نگاه جامعه محور حرکت کنند. به همین دلیل برنامه من ادغام با نگاه توسعه یافته جامعه محور در تمام معاونت‌ها است که اولی‌ترین آن آموزش است. در این راستا بنا دارم که قسمت خیّرین تحت نظر مستقیم وزیر قرار گیرد و سایر بخش‌ها به معاونت‌های مربوطه برود.

وزیر بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص سرانجام چگونگی تخصیص ۵۰۰ میلیون یوروی صندوق توسعه ملی، تصریح کرد: طبق گزارشی که داده شد، این پول به دانشگاه‌ها پرداخت شده است. دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز مکلف بودند که این پول را برای دارو و تجهیزات پزشکی هزینه کنند. اینکه برخی شرکت‌های پخش بگویند ریالی از این محل به آن‌ها داده نشده است، کمی بی انصافی است. از طرفی هم با رییس دانشگاهی که این پول را در جایگاه خود هزینه نکرده باشد، قطعا برخورد می‌کنم و اگر جابه جایی در هزینه کرد این پول اتفاق افتاده باشد، این جابه جایی به سمت هدف اصلی هدایت خواهد شد. چگونگی هزینه کرد این پول را تا آخرین مرحله پیگیری خواهم کرد و مطمئن باشید که این مبلغ در درست‌ترین جایگاه خود هزینه خواهد شد.

تلاش وزارت بهداشت برای پایدار کردن منابع سلامت

دکتر نمکی همچنین، درخصوص پایدار شدن منابع نظام سلامت نیز اظهار کرد: هر چه که بتوانیم منابع نظام سلامت را از منابع عمومی دچار نوسان به منابع پایداری مانند یک درصد مالیات بر ارزش افزوده گره بزنیم، قطعا پایداری منابع را در حوزه سلامت تضمین کرده ایم. پیگیر هستیم که وابستگی منابع سلامت را از منابع لرزان و وابسته به نفت را کم کنیم و این موضوع به نفع ما است و آن را دنبال می‌کنیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در بحث مدیریت منابع دو مبحث کیفی و کمی مورد نظر است. هر چه به مدیریت کیفی بپردازیم، قطعا بهره وری را بالا خواهیم برد. از طرفی هم هر چه بتوانیم درمان سرپایی را به جای بستری توسعه دهیم قطعا موفق خواهیم بود؛ بنابراین اگر بتوانیم در مراحل اولیه و با توسعه درمان سرپایی، به تشخیص برسیم، هزینه‌های سلامت را کاهش خواهیم داد.

دکتر نمکی در ادامه درخصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای نوروز ۹۸ گفت: امیدوارم مردم ما سال را با خوشی، تندرستی و بهروزی آغاز کنند و سالی پر از خیر و برکت و کامیابی برای مردم پیش رو باشد. اولین تقاضا در سفر‌های نوروزی آن است که مردم رعایت موارد ایمنی به خصوص در جاده‌ها را فراموش نکنند. آسیب‌های ناشی از حوادث جاده‌ای هر ساله یکی از مشکلات نظام سلامت محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت ۳۰۰۰ اکیپ بهداشتی برای نظارت بر مواد غذایی و اماکن طبخ و توزیع غذا، ادامه داد: بیش از ۶۰۰ اکیپ مستقر و سیار اورژانس نیز در ایام عید خدمات لازم را به مردم ارائه خواهند کرد. همچنین براساس ابلاغیه‌ای که به مراکز درمانی ارسال شده، مراکز درمانی باید تمام تخصص‌ها و اساتید مربوطه را در طول تعطیلات عید در اختیار داشته باشند.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص صرفه جویی در هزینه‌های نظام سلامت گفت: در این دوره قسمتی از توجه ما به سمت کیفی کردن خدمات می‌رود که خود به خود نوعی صرفه‌جویی در هزینه‌های نظام سلامت محسوب می‌شود. در حوزه کمی هم با استقرار سطح‌بندی و فیلتر‌هایی مانند پرونده الکترونیک سلامت و حذف دفترچه بیمه می‌توانیم در سال ۹۸ بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از هزینه‌های نظام سلامت بکاهیم.

دکتر نمکی در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر تصویب "FATF" در حوزه سلامت گفت: FATF بر حوزه سلامت قطعا تاثیرگذار است و امیدواریم خردمندانه با این پدیده برخورد شود. باید بدانیم که اگر قفل‌های جدیدی بر روابط بین‌المللی ما زده شود، این قفل‌ها راحت باز نمی‌شوند؛ ما نیز در شرایط سخت نمی‌نشینیم و نگاه کنیم. ما دوران سخت جنگ و تحریم را سپری کرده‌ایم و مسیر‌ها و راهکار‌های جدیدی را ایجاد می‌کنیم البته امیدوارم به بن بست جدیدی نرسیم، اما باید تلاش کنیم که در راستای مصالح ملی گره‌های جدیدی را در حوزه بین‌المللی ایجاد نکنیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در حوزه بیماری‌های غیر واگیر دو برنامه مهم داریم؛ باید توجه کرد که در حوزه بیماری‌های غیر واگیر آگاهی بخشی عمومی نقش مهمی ایفا می‌کند. بر همین اساس در بهار آینده در حوزه فشار خون، کمپینی را با مشارکت نظام پزشکی، انجمن‌های علمی و رسانه‌ها ایجاد می‌کنیم. معتقدیم آموزش همگانی در این حوزه بسیار موثر است. در عین حال، مشارکت بین بخشی نیز در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر بسیار ضروری است و بدون مشارکت بین بخشی توفیقی در کاهش بیماری‌ها پیدا نمی‌کنیم. البته جامعه محور کردن فعالیت‌ها نیز در این حوزه اهمیت دارد.

دکتر نمکی ادامه داد: در حوزه بهداشت روان، نخستین اقدام این است که سیاستگذاران را قانع کنیم که روان مردم آشفته است و نباید فضای روانی جامعه را از آنچه که هست، تلخ‌تر کنیم. در این زمینه مطبوعات نقش موثری دارند. امروز روز ناامید کردن نیست، بلکه زمان امیدآفرینی است؛ اگر سال آینده را که سال نسبتا سختی از نظر اقتصادی است، با چاشنی یاس همراه کنیم، مردم را به سختی می‌اندازیم. رسانه باید به مردم امید و نشاط دهد؛ بنابراین خواهشم این است که ابتدا امید را در دل مردم قوی‌تر کرده و تخم ناامیدی نپاشیم و در تلطیف فضا‌ها و روح‌نوازی رنگ‌ها نقش ایفا کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه عمده‌ترین مشکل مردم در پریشان‌خاطری، اقتصاد نیست، افزود: در حال حاضر، افراد غنی نیز پریشانند و این یکی از غصه‌های عمومی است که گریبان ما را گرفته است. باید همه کمک کنیم که جو روانی جامعه تلطیف شود و این کار یک مشارکت عظیم بین بخشی را می‌طلبد که ما برایش برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

ایجاد ستاد بازنگری طرح تحول

دکتر نمکی در پاسخ به سوالی درباره نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال‌های آتی گفت: من هرگز نگفته‌ام که طرح تحول قرار است متوقف شود و حتی اعلام کردم ما قطار تحول را در هیچ ایستگاهی متوقف نمی‌کنیم بلکه آن را در طول حرکت تعمیر خواهیم کرد. در این زمینه بسته‌های کاهش پرداخت از جیب، حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج و ماندگاری پزشکان در نقاط محروم را تقویت کرده و بسته‌هایی مانند مقیمی را که ضرورتی ندارند در راستای اقتصادی‌تر شدن تحول، تصحیح می‌کنیم. در عین حال، ستادی را با عنوان ستاد بازنگری طرح تحول سلامت ایجاد کردیم تا اگر بخواهیم از نقاط کمتر توسعه یافته و افراد کم بضاعت حمایت ویژه کنیم، در آنجا برنامه‌هایش را مشخص می‌کنیم.

برنامه‌ای برای اضافه کردن ۲ واکسن جدید به برنامه واکسیناسیون ملی

وزیر بهداشت درباره اولویت‌های پیشگیری وزارت بهداشت نیز گفت: در حوزه بیماری‌های واگیردار، اولویت مان بیماری‌های شایع و نوظهوری مانند عفونت‌های ناشی از اچ آی وی و مواردی مانند سالک است که در برخی مناطق کشور دیده می‌شوند؛ در این زمینه اقدامات آموزشی، درمانی و پیشگیرانه را در کنار هم انجام می‌دهیم همچنین در حوزه واکسیناسیون دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک را در برنامه داریم. در حوزه بیماری‌های غیر واگیر نیز که اولویت اول ما است اقداماتی را انجام می‌دهیم و در حوزه بهداشت روان اهدافی داریم که باید روی آن‌ها کار کنیم.

دکتر نمکی درباره هزینه‌های درمان بیماران روانپزشکی گفت: متاسفانه بیمه‌های ما بحث توانبخشی و پیشگیری را جزو پکیج‌هایشان قرار نداده‌اند و این یکی از اشتباهات نظام بیمه‌ای کشور است. ما پیگیریم تا این مسایل را به عنوان سرمایه‌گذاری در نظام بیمه ببینیم.

وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با اشاره بر لزوم عدم مصرف کالا‌های آسیب رسان به سلامت، گفت: در این زمینه ما در حال تدوین بسته‌هایی هستیم تا در قالب بسیج‌های همگانی در سال آینده و در هر فصل سه تا چهار برنامه ملی را در قالب کمپین‌هایی برای پیشگیری از مصرف این کالا‌ها ترتیب دهیم.

دکتر نمکی درباره بحث‌های مرتبط با امنیت غذایی گفت: امنیت غذایی شامل دو مقوله است؛ یکی بحث سلامت مواد غذایی و دیگری بحث تامین حداقل‌های غذایی در سبد خانوار است. باید توجه کرد که هر چه تنگنا‌های اقتصادی بیشتر شود، تامین مواد غذایی در سبد خانوار دشوارتر شده و مواد غذایی تقلبی بروز بیشتری در بازار پیدا می‌کنند.

وزیر بهداشت افزود: هفت استانی که از نظر حاشیه امین تامین مواد غذایی بیشترین چالش را دارند، شناسایی شدند و درصدد هستیم تا در دولت اقدامی انجام شود و مواد غذایی را به شکل یارانه‌ای برای حمایت از خانوار‌های بی‌بضاعت تامین کنیم؛ امیدوارم این کار به شکلی منضبط و مستمر انجام شود. در سازمان غذا و دارو هم به دنبال طرح‌هایی هستند که بتوانند نظارت مستمری بر سلامت مواد غذایی داشته باشند.

۳ اولویت وزارت بهداشت برای جبران کمبود تخت‌های بیمارستانی

دکتر نمکی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره کمبود تخت‌های بیمارستانی گفت: در حوزه تخت‌های بیمارستانی یکی از مشکلات ما این است که توزیع این تخت‌ها در کشور عادلانه نیست و با ساخت بیمارستان‌های جدید در سال ۹۸ در برخی استان‌ها به متوسط کشوری ۱.۶ تخت می‌رسیم. در عین حال، بخشی از مشکل کمبود تخت به دلیل عدم مدیریت در نظام ارجاع و ارجاعات بی‌جهت است؛ به طوری که ممکن است در تخت‌های سی سی یو و آی سی یو هم مشکل داشته باشیم. زیرا بیمارانی که می‌توانند در منزل مورد نگهداری قرار گیرند، در بخش‌های ویژه بستری می‌شوند. در این زمینه در حال طرح تعرفه‌های پرستاری در منزل به دولت هستیم. این طرح می‌تواند بار تخت‌های سی سی یو و آی سی یو را کم کند.

وزیر بهداشت ادامه داد: در عین حال، اولویت ما در حوزه تخت‌های بیمارستانی ابتدا تجهیز تخت‌ها در مناطق کمتر برخوردار در سال آتی است. همچنین توزیع، اعزام و ارسال مناسب‌تر بیمار را از نقاطی به نقاط دیگر مد نظر قرار خواهیم داد. همچنین با توسعه پرستاری در منزل، بار ماندگاری بی‌مبنا و بی‌جهت بیماران در بیمارستان را کاهش می‌دهیم.

اعلام نکرده ایم که محصولات تراریخته بی خطرند یا ضرر دارند

دکتر نمکی در پاسخ به سوالی درباره سلامت محصولات تراریخته گفت: هنوز دنیا هم به پاسخ منطقی در این خصوص نرسیده است بنابراین نمی‌توان پدیده تراریخته را رد یا تایید کرد. در عین حال، وزیر بهداشت باید به فکر سلامت مردم باشد و نباید نفع دیگری از تصمیمات ببرد، جز نفعی که به‌عنوان یک شهروند از سلامت یا عدم سلامت یک پدیده می‌برد؛ ما قول می‌دهیم که بحث تراریخته را به صورت علمی و در قالب یک پروژه تحقیقاتی پیش بریم؛ ما اعلام نکرده ایم که محصولات تراریخته بی خطرند یا ضرر دارند بنابراین اجازه دهید در این زمینه یک کار علمی انجام شود و به جواب قانع‌کننده‌ای برسیم.

وزیر بهداشت ضمن گرامیداشت یاد شهدای اورژانس گفت: ما بعد از دو مورد اخیری که چند نیروی اورژانس در حین خدمت جان باختند، مذاکراتی انجام دادیم تا این دوستان به عنوان شهید خدمت شناخته شوند.

دکتر نمکی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بهداشت دهان و دندان و برنامه‌های وزارت بهداشت در این زمینه گفت: حوزه دندانپزشکی مقوله‌ای مغفول مانده در کشور است و شاخص پوسیدگی دندان در کشور مناسب نیست. بنده اولین دفتر بهداشت دهان و دندان را در کشور ایجاد کردم و همکاران در این حوزه اقداماتی انجام دادند. بهترین روش حفظ بهداشت دهان و دندان آغاز پیشگیری از مدرسه است. ما باید نحوه حفظ بهداشت دهان و دندان و درست مسواک زدن را آموزش دهیم. در این زمینه در اردیبهشت ماه اولین جشن مدرسه بدون پوسیدگی را در شهر نمین اردبیل برگزار می‌کنیم. اقدام دیگرمان در این حوزه این است که یونیت‌های دندانپزشکی دولتی را در بعدازظهر‌ها در اختیار پزشکان دولتی قرار دهیم تا با تعرفه مناسب خدمات لازم را به مردم اراده دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت