تشریح اولویت‌های نظام سلامت

کد خبر: 914746

سرپرست سازمان نظام پزشکی، گفت: ضروری است سرپرست وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور از نظرات و دیدگاه‌های مختلف در انجمن‌های علمی و سازمان نظام پزشکی استفاده کند.

تشریح اولویت‌های نظام سلامت

خبرگزاری مهر: محمدرضا ظفرقندی، با اشاره به نشست روز گذشته شورای عالی نظام پزشکی با سرپرست وزارت بهداشت، افزود: شورای عالی نظام پزشکی مانند مجلس یا قوه مقننه برای سازمان نظام پزشکی است و متشکل از نمایندگان تمام استان‌ها است که در انتخابات نظام پزشکی، انتخاب شده اند.

وی اظهار کرد: هدف نشست دیروز، آشنایی بیشتر اعضای شورای عالی سازمان نظام پزشکی با دیدگاه‌های دکتر نمکی سرپرست وزارت بهداشت در حوزه سلامت و دارو و راهکار‌های همکاری و تعامل سازمان نظام پزشکی با وزارت بهداشت بود.

ظفرقندی تصریح کرد: سازمان نظام پزشکی، مهمترین و قدیمی‌ترین نهاد صنفی در کشور و در حوزه پزشکی، جامع‌ترین نهاد صنفی است و مواردی که برای اصلاح وضعیت بهداشتی و درمانی کشور، نیاز به تعامل و همکاری با وزارت بهداشت وجود دارد، در این سازمان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس شورای عالی و سرپرست سازمان نظام پزشکی از دکتر نمکی به عنوان یکی از با سابقه‌ترین فعالان حوزه سلامت یاد کرد و گفت: دکتر نمکی شناخت عمیقی از ابعاد و رده‌های مختلف ساختار سلامت کشور از جمله حوزه بهداشت، پزشکی خانواده و نظام ارجاع دارد، چون در بخش‌های مختلف از جمله ریاست دانشگاه، معاون وزیر بهداشت و به ویژه در حوزه اقتصاد سلامت در سازمان برنامه و بودجه، تجربیات ارزشمندی دارد.

ظفرقندی بیان کرد: سرپرست وزارت بهداشت در نشست روز گذشته، دیدگاه‌های خود در حوزه‌های مختلف از جمله ضرورت تقویت همکاری وزارت بهداشت با سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی تخصصی مطرح و اعلام کرد که برای موارد متعددی در حوزه سلامت نیاز به همکاری بیشتر با سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی تخصصی داریم. از جمله این موارد می‌توان به تعرفه گذاری، نظام ارجاع، تدوین و اجرای گایدلاین‌ها (راهنما‌های بالینی) توسط سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی بود.

وی با اشاره به اعتقاد سرپرست وزارت بهداشت به پزشکی خانواده تاکید کرد: دکتر نمکی به پزشکی خانواده و نه پزشک خانواده اعتقاد دارد، چون یک تیم پزشکی در قاعده و خط اول نظام سلامت باید همکاری داشته باشند و این تیم پزشکی خانواده است.

رئیس شورای عالی و سرپرست سازمان نظام پزشکی افزود: سرپرست وزارت بهداشت عنوان کرد که برای پزشکان عمومی باید بر خلاف دوره‌های رزیدنتی و بلند مدت، دوره‌های آموزشی کوتاه مدت پزشکی خانواده را در نظر بگیریم تا پزشکان عمومی پس از گذراندن این دوره در جایگاه خودشان و در خط مقدم نظام ارجاع قرار گیرند.

ظفرقندی ادامه داد: وضعیت دارو با توجه به تحریم‌ها و مشکلات اخیر اقتصادی کشور ممکن است مطلوب نباشد و دکتر نمکی طرح‌های خوبی برای تولید و ساماندهی ساخت دارو در کشور دارد تا میزان واردات بی رویه دارو کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه از ماه‌های گذشته همکاری نزدیکی را با وزارت بهداشت آغاز کرده ایم، گفت: هر دو هفته یک بار با سه نفر از معاونین وزیر بهداشت شامل دکتر حریرچی، دکتر جان بابایی و دکتر حقدوست جلسات منظمی داریم تا مشکلات مشترکی مانند تعرفه گذاری، کتاب ارزش‌های نسبی و تعارض‌های بین رشته‌ای که بین سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت وجود دارد و نیازمند تبادل نظر است را برطرف کنیم و از سرپرست وزارت بهداشت تقاضا داشتیم که این جلسات استمرار داشته باشد که دکتر نمکی اعلام کرد که خودش نیز در این جلسات حضور پیدا خواهد کرد.

رئیس شورای عالی و سرپرست سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: ضروری است که سرپرست وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور از نظرات مشورتی و دیدگاه‌های نهاد‌ها و جوامع مختلف در حوزه سلامت، انجمن‌های علمی و سازمان نظام پزشکی استفاده کند، چون استفاده از این نظرات از نظر تخصصی و فنی به حوزه سلامت کمک می‌کند و منجر به جلب اعتماد متقابل و کار تیمی و تقویت سرمایه اجتماعی می‌شود و دیدگاه دکتر نمکی نیز همین است و با چنین رویکردی می‌توان بسیاری از مشکلاتی که ناشی از دوری و ندانستن نظرات متقابل است را برطرف کرد.

ظفرقندی در خصوص تقویت همکاری‌های وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در حوزه نسخه نویسی الکترونیک گفت: صدور پروانه و ثبت امضای الکترونیک برای پزشکان توسط سازمان نظام پزشکی انجام می‌شود بنابراین تقویت و توسعه نسخه نویسی الکترونیک، یک کار مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است و جلسات متعددی در این زمینه با معاونت درمان وزارت بهداشت داریم و این همکاری‌ها کمک می‌کند که اهداف وزارت بهداشت به ویژه در حوزه نظام ارجاع محقق شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت