ضرورت پژوهش درباره بیماری‌های غیرواگیر

کد خبر: 913242

سرپرست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: بخش پژوهش کشور باید به فکر بیماری‌های غیر واگیر باشد و ضمن آینده پژوهی در این زمینه، نباید بگذاریم که در آینده با مشکل بیماری‌های نوظهور مواجه شویم.

ضرورت پژوهش درباره بیماری‌های غیرواگیر

خبرگزرای ایسنا: سرپرست وزارت بهداشت در بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، سورنا ستاری برگزار شد، ضمن تاکید بر ضرورت پژوهش در بخش بیماری‌های غیر واگیر و آینده پژوهی در این زمینه اهمیت مولفه‌های اجتماعی تاثیر گذار بر سلامت را یادآور شد و گفت: در این عرصه باید دانشگاه‌های غیر علوم پزشکی با ما همراه شوند.

سعید نمکی با بیان این که در ادبیات توسعه، انسان ابزار توسعه نیست بلکه غایی توسعه است، بر نقش نیروی انسانی در توسعه تاکید کرد و گفت: در سازمان برنامه و بودجه، به عنوان کهنه سرباز نظام سلامت به خود می‌بالیدم که با وجود خرده اعتبارات دستاورد‌های بزرگی در این عرصه داشته‌ایم.

وی از جمله دستاورد‌های عرصه سلامت بعد از انقلاب اسلامی را بی نیازی از رشته‌های تخصصی در دنیا دانست و یاد آور شد: در این عرصه راه‌های نرفته زیادی داریم از جمله آنکه امروز گرفتار بیماری‌های غیر واگیر همچون سرطان، مرگ بر اثر تصادفات جاده‌ای یا بهداشت روانی پریشان هستیم که مشارکت غیر بخشی عظیمی را می‌طلبد.

نمکی همچنین بر لزوم پرداختن به قشر سالمند در جامعه تاکید کرد و گفت: سالمند ما سالمند افسرده است چرا که وقتی جوان بود زیر ساخت برای اشتغال ایشان فراهم نبوده و اکنون نیز این سالمند یک سالمند پرهزینه است که باید برای این قشر یک مدل ملی تدوین شود.

وی همچنین با اشاره به این که به عنوان یک کشور در حال توسعه، از قشر مردان نیز به عنوان گروه آسیب پذیر غافل مانده‌ایم خاطر نشان کرد:‌بخصوص پژوهش‌های میدانی را باید در مدرسه نهادینه کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت در پایان ضمن تاکید بر ضرورت ورود بخش خصوصی در عرصه‌سلامت اهمیت مولفه‌های اجتماعی تاثیر گذار در سلامت را یادآور شد و گفت: در این خصوص دانشگاه‌های غیر علوم پزشکی باید با ما همراه شوند و نیز باید در عرصه تحقیقات از مرز‌های کشور نیز فراتر رویم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت