کشف خاصیت آنتی بیوتیک در عصاره سیر
محققان برای نخستین بار کشف کرده اند که عصاره برخی مواد مانند سیر دارای خواص آنتی بیوتیک است و میتوان به درمان برای بیماریها کمک شایانی کند.
خبرگزاری فارس: محققان برای نخستین بار کشف کرده اند که عصاره برخی مواد مانند سیر دارای خواص آنتی بیوتیک است و میتوان به درمان برای بیماریها کمک شایانی کند.
به گزارش نیواطلس، استخراج عصاره و اسانس برخی میوهها و گیاهان برای تهیه دارو از آنها امری متداول است. از سوی دیگر سیر نیز از جمله موادی است که از خواص درمانی متنوعی برخوردار است. اما تا به حال کسی از امکان استخراج عصاره آن برای تهیه آنتی بیوتیک مطلع نبود.
بررسیهای محققان دانشگاه جان هاپکینز نشان میدهد عصاره گیاه سیر برای مقابله با بیماری لایم مفید است. این بیماری عفونت خطرناک است که به وسیله نیش برخی انواع کنه به انسان منتقل میشود و آهو و موش در چرخه این بیماری، با اهمیت هستند. مهمترین علائم بیماری تب، سردرد، خستگی، افسردگی و خارش پوستی هستند. بیمای یادشده میتواند سیستم عصبی بدن انسان را هم درگیر کند.
باکتری عامل بیماری لایم Borrelia burgdorferi نام دارد که تا به حال برای مقابله با آن از آنتی بیوتیکهای مختلفی استفاده شده است. اما هیچ یک از آنها نمیتوانند به خوبی و با سرعت این باکتری مقاوم را پاکسازی کنند. با این حال به نظر میرسد یک آنتی بیوتیک جدید تهیه شده از ۱۰ نوع عصاره شامل سیر، برگ آویشن، دانه زیره، سنبله و پوست دارچین بتواند با این باکتری مقابله کند.
محققان میگویند موثرترین اجزای این آنتی بیوتیک جدید را سیر، نوعی صمغ، توت و زنجبیل تشکیل میدهد و البته قرار است برای ارتقای تاثیرگذاری این آنتی بیوتیک میزان استفاده از این هر یک از این مواد با دقت بیشتری مشخص شود.
دیدگاه تان را بنویسید