راهکار درمانی مشکل مگس‌پران چیست؟

کد خبر: 899089

داخل چشم مایع غلیظی به نام زجاجیه وجود دارد که همچون سفیده تخم‌مرغ بوده و در صورتی که رقیق شود مشکل مگس پران ایجاد خواهد شد که این موضوع طبیعی بوده و ما مگس پران را بیماری نمی‌داینم، به ویژه در افرادی که گرفتار نزدیک‌بینی هستند. همچنین این مشکل درمانی ندارد و عوارضی را سبب نمی‌شود.

راهکار درمانی مشکل مگس‌پران چیست؟

خبرگزاری فارس: دکتر بهرام عین‌اللهی فوق تخصص قرنیه وسگمان قدامی چشم و تخصص چشم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رئیس قطب چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مسئول کمیته جذب دانشجویی جهاد سازندگی در شورای انقلاب فرهنگی، دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی برای پاسخگویی به سوالات مخاطبان خبرگزاری فارس میهمان برنامه مطب مجازی بود که در ادامه می‌توانید مشروح این پرسش و پاسخ را بخوانید:

فارس: علت انحراف چشم چیست و چگونه درمان می‌شود؟

عین‌اللهی: انحراف چشم یا استرابیسم در سنین مختلف به دلایل متفاوتی ایجاد شده که برخی از تومور‌ها و مشکلات اعصاب چشم از جمله علت‌های آن بشمار می‌رود و بسته به نوع علت درمان مختلف انجام می‌گیرد.

در صورتی که انحراف چشم ناشی از عیوب انکساری باشد با تجویز عینک مناسب جهت رفع آن اقدام کرده و در صورتی که این مساله ناشی از کم‌کاری چشم باشد با درمان تنبلی چشم اقدام می‌کنیم و اگر نیاز بود از روش‌های جراحی استفاده خواهد شد.

فارس: دلیل فشار چشم چیست و چه عوارضی را به همراه دارد؟

عین‌اللهی: داخل چشم قسمت‌های مختلفی همچون قرنیه، عدسی و مردمک وجود دارد که با خون تغذیه نمی‌شود بلکه مایعی به نام زلالیه وجود داشته که میزان ترشح آن اگر با خروجش از چشم برابر نباشد ایجاد فشار چشمی خواهد کرد و این موضوع به عصب اپتیکی چشم اسیب رسانده و به مرور این عصب از بین می‌رود و بیماری‌هایی همچون آب سیاه یا گلوکوم را به همراه دارد که درمان آن بسته به شدت بیماری می‌تواند جراحی برای برخی بیماران باشد.

فارس: با توجه به نوسانات ارزی و کمبود برخی از لنز‌های خارجی استفاده از لنز‌های تولید داخل مناسب است یا خیر؟

عین‌اللهی: بسته به بیماری فرد که برای آن انواع لنز پیشنهاد می‌شود می‌توان از نوع داخلی استفاده کرد، ولی باید توجه داشت که شرکت‌ها حتما لازم است مورد تایید وزارت بهداشت باشند. البته مواد اولیه این لنز‌های تولید داخل از خارج از کشور وارد می‌شود و در صورتی که از شرکت‌های معتبر استفاده شود مشکلی بیماران نخواهند داشت.

فارس: آیا استفاده از اشک مصنوعی مشکلی به همراه خواهد داشت؟

عین‌اللهی در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های تولید داخل اشک‌های مصنوعی خوبی تولید کرده که با تجویز پزشک افراد می‌توانند از آن استفاده کنند، ولی باید توجه داشت که این دارو گاهی مصرف نابجا داشته و به دلیل عدم نظارت‌ها داروخانه‌ها به راحتی این قطره‌ها را در اختیار مردم قرار می‌دهند در حالی که با یک استحمام ساده و داشتن محیط مرطوب بسیاری از مواقع نیازی به استفاده از اشک مصنوعی نیست. متاسفانه ایران یکی از کشور‌هایی بوده که در دنیا بالاترین استفاده اشک مصنوعی را داشته و در بسیاری از مواقع هیچ ضرورتی برای این مساله وجود ندارد.

فارس: استفاده از آب هویج چقدر در تامین ویتامین A. چشم موثر است؟

عین‌اللهی: علی‌رغم اینکه چشم به ویتامین A. نیاز دارد، ولی با مصرف غذای روزانه می‌توان آن را تامین کرد و ضرورتی نیست که حتما آب هویج استفاده شود. در برخی از افراد به دلیل سن بالا مصرف مکمل‌هایی همچون امگا ۳ جهت تغذیه بینایی آن‌ها بسیار مناسب بوده و در مشکلاتی همچون خشکی چشم و آب مروارید می‌تواند بهبودی را به همراه داشته باشد.

انواع سبزی و میوه‌ها نیز به دلیل دارا بودن ویتامین در ترمیم زخم‌های چشم موثر است، ولی به طور کلی، چون میزان تغذیه چشم در بدن حداقل است با مصرف روزانه مواد غذایی مشکلی در کمبود این ویتامین‌ها نخواهیم داشت، ولی برخی کشور‌ها همچون یمن و تعدادی کشور افریقایی که با سوء تغذیه و مشکلات تغذیه شدید روبرو هستند همچون یمن و برخی کشور‌های آفریقایی کمبود ویتامین A. شدید بوده و این مساله بر سلامت چشم آ‌نها تاثیر می‌گذارد.

فارس: راهکار درمانی مشکل مگس پران چیست؟

عین اللهی: داخل چشم مایع غلیظی به نام زجاجیه وجود دارد که همچون سفیده تخم‌مرغ بوده و در صورتی که رقیق شود مشکل مگس پران ایجاد خواهد شد که این موضوع طبیعی بوده و ما مگس پران را بیماری نمی‌داینم، به ویژه در افرادی که گرفتار نزدیک‌بینی هستند. همچنین این مشکل درمانی ندارد و عوارضی را سبب نمی‌شود.

فارس: استفاده از موبایل و تلویزیون چه عوارضی را برای چشم کودک و بینایی آن به همراه دارد؟

عین اللهی: این موضوع به غلط در بین عموم بیان شده است چراکه استفاده از موبایل و تلویزیون برای چشم کودک عوارضی ندارد به ویژه تلویزیون‌های کنونی که ال‌ای دی است. ولی تلویزیون‌های قدیمی لامپی بود و اشعه ماورای بنفش داشت. برای کامپیوتر‌ها نیز این چنین است، ولی امروزه استفاده از موبایل، کامپیوتر و تلویزیون ضرری برای بینایی افراد ندارد، ولی در صورتی که زیاد استفاده شود به دلیل اینکه چشم خیلی باز می‌ماند و فرد پلک نمی‌زند خشکی چشم ثانویه ایجاد می‌شود؛ که این مسئله برای پیشگیری از آن بهتر است هر نیم ساعت فرد سه دقیقه فرد چشم را ببندد به ویژه در افرادی که عمل لیزیک کرده‌ایند این مسئله بیشتر حائز اهمیت است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت