۶ راه مقابله با آلودگی هوا

کد خبر: 896230

آلودگی هوا تنها سبب سرفه یا تنگی نفس نمی‌شود و در دراز مدت دارای اثر‌های بسیارمخرب بر سلامت است.

۶ راه مقابله با آلودگی هوا

باشگاه خبرنگاران: آلودگی هوا می‌تواند اثر‌های باورنکردنی بر سلامت بدن انسان داشته باشد. زمانی که هوا آلوده است، ذره‌های دارای آلاینده‌های محیطی با نفس کشیدن وارد بدن انسان می‌شوند و در دراز مدت سبب ابتلای انسان به انواع بیماری‌ها می‌شوند.

زمانی که آلودگی هوا افزایش می‌یابد عارضه‌های فیزیکی مانند اشک ریزی ازچشم، بینی، تحریک شدن گلو، سرفه، خارش چشم و تنگی نفس را ایجاد می‌کند. ریه اولین قربانی ورود مواد آلاینده به بدن انسان

پژوهش‌ها نشان می‌دهند زمانی که هوای آلوده وارد بدن انسان می‌شود، اولین عضوی که آسیب می‌بیند ریه‌ها هستند، آلودگی هوا سبب تحریک راه‌های هوایی و گرفتگی عضله‌های اطراف برونش‌ها می‌شود. التهاب و تورم برونش‌ها دراثر آلودگی هوا مشابه حمله آسم و آلرژی سبب تنگی نفس و ناتوانی افراد در تنفس راحت می‌شود.

آلودگی هوا سبب تسهیل ورود عامل‌های عفونی و ویروس‌ها به ریه، کاهش جریان هوای ورودی به بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و تنفسی می‌شود. بیماری‌های قلبی نتیجه ورود مهمان‌های ناخوانده به بدن

آلودگی هوا و ورود آلاینده‌ها به بدن، راه برای ورود سموم به جریان خون را هموار می‌کند، در روز‌هایی که هوا به شدت آلوده است افراد به ویژه سالمندان دچار ضربان قلب نامنظم، افزایش غلظت و فشارخون می‌شوند؛ زمانی که ضربان قلب افراد نامنظم می‌شود پلاک‌هایی در دیوار رگ‌های خونی ایجاد می‌شوند که در نهایت سبب گرفتگی رگ و بروز حمله قلبی یا حتی سکته مغزی می‌شوند.

ورود هوای آلوده به درون بدن سبب افزایش سطح التهاب دربدن می‌شود به همین دلیل افراد مبتلا به انواع حساسیت در روز‌هایی که هوا آلوده است بیشتر دچار تشدید علامت‌های بیماری می‌شوند.

از جمله دیگر عارضه‌های آلودگی هوا بر آسیب به سلامت دستگاه قلب و عروق خونی می‌توان آریتمی قلب، حمله قلبی، التهاب سیستمیک و لخته شدن خون را نام برد. اثرات غیرمستقیم آلودگی هوا بر بدن انسان

بروز مشکل هایی چون نارسایی کلیوی، پوکی استخوان و احساس درد در مفاصل، احتمال ابتلا به اوتیسم، بروز چین و چروک درصورت ، ریزش مو و ایجاد آکنه‌های مقاوم به درمان و درنهایت کاهش نرخ باروری در بین زوج‌ها به ویژه درمردان از نتیجه‌های غیرمستقیم آلودگی هوا بر بدن انسان است.

سردرد شدید و حمله میگرن در اثر آلودگی هوا

آلودگی هوا همچنین می‌تواند سبب آسیب به مغز انسان شود. افت حافظه، کاهش سطح عملکرد و تمرکز افراد درطول روزکاری، بروز سردرد و میگرن شدید و ایجاد لخته خونی درمغز ازجمله عارضه‌های ناشی از آلودگی هوا بر سلامت مغز است.

در دراز مدت اقامت درمحیط آلوده سرشار از آلاینده‌های محیطی می‌تواند با آسیب به جریان خون ورودی به سلول‌های مغزی سبب کاهش سطح ضریب هوشی، اضطراب، بدخوابی، بی خوابی، مشکل‌های رفتاری، پرخاشگری و آسیب به عملکرد سیستم اعصاب مرکزی شود. کارشناسان آلودگی هوا را درابتلای افراد به بیماری آلزایمر اثرگذار می‌دانند. ابتلا به بیماری‌های مادرزادی هدیه تلخ آلودگی هوا

پژوهش‌ها نشان می‌دهند تنفس هوای آلوده به وسیله مادرباردار می‌تواند سبب آسیب به جنین شود، این هوای آلوده وارد جریان خون مادر و از راه جفت به جنین منتقل می‌شود.

به گفته محققان ورود مواد آلاینده از راه جفت به جنین می‌تواند سبب بروز نقص‌های مادرزادی، بروز اختلال درشکل گیری اندام‌های بدن، تکامل نیافتن کامل مغز، کندی در رشد جنین، زایمان زودهنگام، سقط جنین، خطر ابتلا به اوتیسم، بیش فعالی و سرطان خون پس از تولد و وزن کم درزمان به دنیا آمدن شود. کودکان بیش از سالمندان درمعرض خطر‌های ناشی از آلودگی هوا

به دلیل کوچک بودن ریه کودکان، آن‌ها به طور معمول سریع‌تر از بزرگسالان تنفس می‌کنند. کودکان خردسال افزون بر تنفس از راه بینی، با دهان نیز نفس می‌کشند و این سبب می‌شود میزان بالایی از آلاینده‌های محیطی وارد بدن آن‌ها شود.

ورود مواد آلوده به بدن کودکان سبب کاهش وزن، تاخیر در رشد، کاهش سطح ضریب هوشی، پرخاشگری، بی اشتهایی، برهم خوردن ساعت خواب، ابتلا به آنفلوآنزا و سرماخوردگی می‌شود. راهکارهایی برای کاستن از اثرهای آلودگی هوا بر سلامت بدن

کارشناسان برای کاستن از اثر‌های آلودگی هوا بر سلامت بدن انسان در رده‌های سنی مختلف توصیه می‌کنند افراد از قرارگرفتن در معرض هوای آلوده اجتناب کنند، مصرف موادخوراکی سالم، میوه و سبزیجات تازه، نوشیدن میزان کافی آب، استفاده از ماسک دارای فیلتر استاندارد در زمان خروج از خانه، استحمام منظم و ورزش در فضا‌های بسته دارای تهویه مناسب یا دربازه‌های زمانی که آلودگی هوا کمتر است می‌تواند سبب سلامت افراد شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت