هپاتیت B و C؛ عامل ۷۸ درصد سرطان‌های اولیه کبد

کد خبر: 889364

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملایر گفت: در کل دنیا ۵ درصد افراد ناقل هپاتیت B. بوده و سالانه یک تا یک و نیم میلیون نفر به علت عوارض ناشی از هپاتیت B. و C. می‌میرند و در هر سال ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر آلوده می‌شوند.

هپاتیت B و C؛ عامل ۷۸ درصد سرطان‌های اولیه کبد

خبرگزاری ایسنا: مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملایر گفت: در کل دنیا ۵ درصد افراد ناقل هپاتیت B. بوده و سالانه یک تا یک و نیم میلیون نفر به علت عوارض ناشی از هپاتیت B. و C. می‌میرند و در هر سال ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر آلوده می‌شوند.

دکتر محسن ترکاشوند با بیان اینکه بیشترین شیوع در سنین ۲۰ تا ۴۹ سال است، افزود: در کشور ۵۷ درصد موارد سیروز کبدی و ۷۸ درصد سرطان‌های اولیه کبد به واسطه ابتلای به هپاتیت B. و C. بروز می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه هپاتیت خود به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود، اظهارکرد: هپاتیت به معنای ایجاد التهاب و تورم در کبد است و به علل مختلف از قبیل: داروها، الکل، ویروس‌ها یا عوامل ایمنی ایجاد می‌شود.

ترکاشوند ادامه داد: هپاتیت حاد به مواردی اطلاق می‌شود که کمتر از ۶ ماه ادامه یافته و بیماری کبد به طور کامل بهبود می‌یابد و کار کبد به حد طبیعی بازمی‌گردد یا آن که حمله حاد ظرف مدت‌کوتاهی منجر به از بین رفتن بافت کبد و مرگ می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر عنوان کرد: هپاتیت مزمن نیز به مواردی اطلاق می‌شود که تغییرات التهابی بیشتر از ۶ ماه در کبد ادامه داشته باشد و یکی از علل مهم ایجاد هپاتیت، ویروس‌ها هستند.

وی اضافه کرد: ویروس هپاتیت C. به عنوان مهمترین علت هپاتیت ناشی از تزریق خون شناخته شده، این ویروس شایع‌ترین علت بیماری‌های مزمن کبدی منتقل شده از راه خون است.

ترکاشوند با بیان اینکه ۴۰ درصد بیماری‌های مزمن کبدی ناشی از هپاتیت C. بوده و شایع‌ترین علت پیوند کبد در بزرگسالان است، بر لزوم شناسایی راه‌های انتقال و پیشگیری، اهمیت واکسیناسیون و ... تأکید کرد و گفت: در همین راستا کارگاه آموزشی سه روزه با عنوان بیماری «هپاتیت برای کلیه بهورزان مرکز بهداشت ملایر» برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری کمیته بیماری هپاتیت در مرکز بهداشت ملایر کمیته بیماری هپاتیت در مرکز بهداشت شهرستان ملایر با حضور رئیس مرکز بهداشت، کارشناسان واحد‌های پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها و دیگر اعضا برگزار شده است، افزود: نظارت مستمر کارشناس مسئول کنترل عفونت بیمارستان‌ها بر رعایت احتیاطات استاندارد در کلیه بخش‌های بیمارستان‌ها مورد تأکید است.

ترکاشوند خاطرنشان کرد: مقرر است است نیرو‌های طرحی و جدیدالاستخدام و پرسنل شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی که تا کنون واکسن هپاتیت B. دریافت نکرده‌اند و یا سابقه واکسیناسیون آن‌ها ناقص است، به مرکز بهداشت معرفی تا نسبت به واکسیناسیون هپاتیت B. آن‌ها اقدام شود.

وی بر لزوم نظارت مستمر بر مطب‌های دندانپزشکی و به ویژه دندانسازان تجربی تأکید کرد و گفت: کلیه پزشکان و مامای شاغل در بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و مطب‌های خصوصی باید برای کلیه افراد و بیماران در معرض خطر از جمله معتادان تزریقی، زنان باردار، افراد دریافت‌کننده خون و فرآورده‌های خونی، افرادی که می‌خواهند عمل جراحی انجام دهند، آزمایش‌های تخصصی لازم را درخواست کنند تا در موارد مثبت برای پیگیری‌های بعدی به مرکز بهداشت ارجاع شوند.

ترکاشوند به برگزاری کارگاه آموزشی بیماری هپاتیت برای بهورزان ملایر اشاره و اظهار کرد: تقریبا یک سوم جمعیت جهان به میکروب سل آلوده شده و در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و هر ساله حدود ۹ میلیون نفر به سل فعال مبتلا شده و ۲ میلیون نفر در اثر این بیماری جان می‌سپارند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر بیان کرد: بیماری سل، دارای مرتبه دهم در بار جهانی بیماری‌هاست و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۰ همچنان جایگاه کنونی خود را حفظ کند و یا تا رتبه هفتم بالا رود.

وی با بیان اینکه باید در مراکز آموزشی در زمینه شاخص‌ها، راه‌های انتقال و پیشگیری و اهمیت واکسیناسیون اطلاع‌رسانی شود، گفت: بیش از ۹۰ درصد موارد بیماری و مرگ ناشی از سل در کشور‌های درحال توسعه رخ می‌دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت