چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان روده هستند؟

کد خبر: 883663

فوق تخصص جراحی دستگاه گوارش با اشاره به علائم سرطان روده بزرگ را‌ه‌های پیشگیری از آن را تشریح کرد.

چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان روده هستند؟

خبرگزاری فارس: فوق تخصص جراحی دستگاه گوارش با اشاره به علائم سرطان روده بزرگ را‌ه‌های پیشگیری از آن را تشریح کرد.

مهدی تهمتن، فوق تخصص جراحی دستگاه گوارش و جراحی چاقی در ارتباط با سرطان روده اظهار داشت: علائم سرطان روده بسیار مخفی و پنهان است و اغلب افراد، آن را با سایر بیماری‌های معمول اشتباه می‌گیرند به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که بیش از ۴ هفته دچار علایم شکمی نظیر تغییر در اجابت مزاج (اسهال یا یبوست) هستند به متخصص گوارش مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: تغییر در عادات روده از جمله اسهال یا یبوست، خونریزی مستقیم یا خون در مدفوع، ناراحتی مکرر شکم، مانند گرفتگی، نفخ یا درد، احساس خالی نشدن کامل روده، ضعف یا خستگی، کاهش وزن نامعلوم از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود و اگر افراد پس از مراحل درمان بهبود نیافتند باید جهت پیگیری درمان و انجام کولونوسکوپی احتمالی به پزشک مراجعه کنند.

این پزشک جراح ادامه داد: توجه به غربالگری سرطان روده در افراد، به‌خصوص کسانی که بالای ۵۰ سال سن دارند باید به یک فرهنگ پیشگیری در جامعه مبدل شود، موضوعی که در کشور توسعه یافته به آن توجه ویژه‌ای می‌شود.

وی رژیم غذایی را یکی از مهمترین عوامل سرطان روده دانست و افزود: افرادی که به طور پیوسته از غذا‌های غربی استفاده می‌کنند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان روده هستند چرا که در این رژیم غذایی، چربی زیاد و میزان فیبر بسیار کم است و چربی به طور مستقیم اثر سمی بر مخاط روده دارد و باعث القاء تغییرات بدخیمی می‌شود.

فوق تخصص جراحی دستگاه گوارش ابراز کرد: افراد چاق بیشتر از سایر افراد در معرض سرطان روده بزرگ هستند و توصیه می‌شود افراد با سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ از ۴۰ سالگی یا ۱۰ سال زودتر از جوانترین فرد مبتلا در خانواده، اقدام به کولونوسکوپی کرده و سپس با مشورت پزشک خود کولونوسکوپی را در سال‌های بعد تکرار کنند، ضمن اینکه نباید از نقش ورزش در کاهش احتمال بیماری‌های معده و روده به سادگی گذشت.

وی اضافه کرد: در صورت تشخیص بیماری در مراحل اولیه شانس موفقیت درمان بقای بین ۷۰ تا ۹۰ درصد است در حالی که در تشخیص دیرهنگام این میزان به کمتر از ۱۶ درصد می‌رسد، همچنین باید توجه داشت که سیگار، الکل و بیماری‌های التهابی روده امکان ابتلا به سرطان روده را زیاد می‌کند و عواملی نظیر ویتامین‌های A؛ و C؛ و مصرف سبزیجات و میوه‌ها به‌خصوص کلم بروکلی باعث کاهش سرطان می‌شود.

تهمتن خاطر نشان کرد: خوشبختانه اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان روده در ایران همتراز با کشور‌های پیشرفته دنیا است به طوری که توانایی و امکانات درمان سرطان‌هایی مانند دستگاه گوارش از جمله معده و روده با کیفیت بالایی در کشور وجود دارد که این امر مبین پیشرفت ایران در حوزه پزشکی به‌خصوص جراحی سرطان است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد