واکنش وزیر بهداشت به ۱۱ هزار شکایت از وزارت بهداشت
وزیر بهداشت، گفت: از اینکه رئیس دیوان عدالت اداری در خصوص ۱۱ هزار شکایت از وزارت بهداشت در سال گذشته سخن گفت، خجالت زده شدم.
خبرگزاری مهر: سیدحسن هاشمی در پنجمین همایش علمی کاربردی حقوقی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی با تاکید بر اینکه احترام به قانون نشانه تمدن، مدنیت و عمل به دستورات دینی بوده که برای اصلاح و صلاح کشور ضروری است، افزود: به قانون احترام بگذارید، چون مردم از تبعیض و عدم وحدت رویه قانون تحت عناوینی مانند پارتی بازی ناراحت هستند.
وی با بیان اینکه مردم، اجرای قانون به صورت کامل و دقیق را برای همه به طور یکسان میخواهند، افزود: از این بابت، ضعف داریم و مصادیق آن هم کم نیست که در این موارد، مردم احساس عدالت نمیکنند و اینکه دیگران به قانون توجه میکنند یا نه به ما مربوط نیست، اما آنچه برای ما مهم بوده این است که دچار خلاف و سوء استفاده نشویم.
هاشمی افزود: از اینکه رئیس دیوان عدالت اداری در خصوص ۱۱ هزار شکایت از وزارت بهداشت در سال گذشته سخن گفت، خجالت زده شدم.
وی با بیان اینکه در مورد آمار شکایات از وزارت بهداشت میتوانیم دو دیدگاه داشته باشیم، تصریح کرد: یکی اینکه همه اینها را ناحق و ناشی از زیاده خواهی و سوءاستفاده از قانون بدانیم و دیگر اینکه شکایت را حق مردم بدانیم، اشتباهات خودمان را بپذیریم و قبول کنیم که کارکنان و زیرمجموعه ها، ممکن است خلاف یا بی توجهی داشته باشند و با حقوق مردم، قلدر مآبانه رفتار کرده باشند که من دیدگاه دوم را میپسندم.
هاشمی افزود: مردم بیکار نیستند که دائم برای شکایت به مجموعههای مختلف مراجعه کنند و بعد از یکی دو سال که نوبت رسیدگی به پرونده شان شد به حق خود برسند.
وزر بهداشت با اشاره به اینکه بخش عمدهای از شکایات مردم از وزارت بهداشت، مربوط به حوزه نیروی انسانی و معاونت توسعه است، اظهار داشت: بنابراین باید همان اول، حق مردم را بدهیم تا کار به شکایت نرسد و بخشی از شکایات ممکن است مربوط به آیین نامهها باشد که باید اصلاح شود.
هاشمی افزود: تیم حقوقی وزارت بهداشت در خصوص بخشنامهها و آیین نامهها به من گزارش بدهد که بخشنامه معاونتها منافاتی با قانون نداشته باشد و باعث ایجاد زحمت برای مردم و افزایش شکایت نشود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه نباید هیچ تبعیضی در وزارت بهداشت وجود داشته باشد، گفت: بارها به روسای دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرده ایم که همانگونه که امام راحل میفرمود: توصیهها را به دیوار بزنید، هیچ توصیهای را قبول نکنید.
هاشمی افزود: ممکن است من تحت فشار برای روسای دانشگاهها بنویسم که مساعدت یا کمک شود که به آنها گفته ام شما مسئولید و باید برای کاری که انجام میدهید، حجت شرعی داشته باشید و اگر فکر کردید حق است، کمک کنید.
وزیر بهداشت گفت: در مواردی که حقوق مردم مطرح میشود و دستور در مورد درمانگاه، بخش بیمارستانی و یا تامین و نصب دستگاهها و تجهیزات پزشکی است، مسئولیت شرعی آن با من است.
هاشمی تاکید کرد: در چند سال گذشته به رغم وجود روابط غیر حسنه در کشور، اما ما مبنای تصمیم گیری را دانشگاه، دانشکده، بخش و گروه آموزشی قرار دادیم تا رفیق بازی و ناعدالتی از بین برود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه در اصلاح آیین نامهها باید رعایت حقوق مردم، تسهیل و برداشتن موانع پیش روی مردم، اصل باشد، افزود: اگر فردی در قبال امتیازاتی که دریافت کرده، تعهد سپرده که برای کشور، خدمت کند، در این موارد کوتاه نیایید.
هاشمی افزود: در مورد سهمیه ها، ابتدا همه خواهان این سهمیهها هستند، اما زمان انجام تعهدات، برخی افراد شروع به بهانه تراشی میکنند و این بخشی از حقوق مردم است که نمیتوان از آن گذشت.
وی با تاکید بر ضرورت مراقبت در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی به ویژه در زمان تحریم، گفت: یکی از ابزارهای بدخواهان ایران همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، فضای مجازی، ضد رسانه و کار بر روی افکار عمومی است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اصلا قبول ندارم که بخواهیم خودمان را افراد بزرگواری نشان دهیم که اگر فردی به ما سیلی زد بگوییم آن طرف صورت مان را هم بزن که نشان دهیم افراد فرهیخته و با گذشتی هستیم.
هاشمی با بیان اینکه در مورد شایعات، اخبار دروغ، ایجاد نگرانی برای مردم و التهاب آفرینی از سوی هر فرد و دستگاه که مربوط به حقوق مردم است، کوتاه نیایید، گفت: اگر خبر دروغی در مورد یک خدمت، دارو یا فرد منتشر میشود، حتما پیگیری حقوقی کنید. عدهای میخواهند بگویند که شکایت به دستگاه قضا بی فایده است، اما من این را قبول ندارم.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود قضات شجاع و سالم در کشور، گفت: وقتی میبینید که یک قاضی خارجی در دیوان لاهه به نفع ایران رای داده، انتظار دارید که قاضی مسلمانی که قسم خورده، چنین کاری نکند!
هاشمی افزود: در مورد اموال، املاک و موقوفات وزارت بهداشت و حقوق آنها بارها تاکید کرده ام و باید به نص وقف و واقف عمل شود و اگر نیت و هدف واقف را زنده نکنید، مسئول هستید.
وزیر بهداشت تاکید کرد: حضور در جلسات دفاع از حقوق دانشگاهها و کارکنان آنها در بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری را کوچک نگیرید و ناراحت نشوید، چون شکایت حق همه است.
هاشمی افزود: اگر رئیس دانشگاه هستید، ناراحت نشوید. بروید و جواب دهید، چراکه بی محلی کردن به معنی پذیرفتن جرم است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوعات در دیوان محاسبات، با گفتگو راحتتر حل میشود، افزود: دیوان عدالت اداری به ما لطف بسیاری دارند و بدون کوچکترین کوتاهی نسبت به حقوق مردم با بیان و زبان لیّن حکم صادر میکنند و اکثر احکام منطقی است.
هاشمی افزود: در مورد استخدام در شهر بروجرد به ما ایراد گرفتند، اما این شهر استعدادهای فوق العادهای دارد و هر سال بخشی از بهترینهای کنکور از این شهر هستند و وقتی برای جذب نیرو در بروجرد در کل استان لرستان، اعلام عمومی میشود، برخی افراد از سایر مناطق استان لرستان مراجعه میکنند و پس از پذیرش، با در دست داشتن نامههای مختلف، به دنبال انتقال و جابجایی هستند.
وزیر بهداشت افزود: با حکم شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد که دیوان عدالت اداری در موارد آموزشی ورود و دخالت نکند. البته رئیس قوه قضائیه و برخی از دوستان این مورد را قبول نداشتند، اما این مساله با رای شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل به قانون شد.
وی افزود: موضوعاتی مانند نمره درسی و موضوعات مابین اساتید و دانشجویان یا اشکال به سوالات امتحانی مباحث تخصصی است که هیاتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موارد رسیدگی میکنند.
وزیر بهداشت با اشاره به این که یکی از دردهای جدی ما، جهل مقدس است، افزود: رعایت قانون، حقوق مردم و احترام به دین و باورهای دینی مردم یکی از اهداف انقلاب اسلامی بود و انتظار است که در جمهوری اسلامی ایران، مردم را مورد ظلم قرار ندهیم و در جایگاه ظالم، ننشینیم.
دیدگاه تان را بنویسید