نوشداروی گمرکی پس از خروج چمدانی دارو
در گذشته قاچاق از خارج کشور به سمت داخل انجام میشد، اما امروز این مسیر حالت عکس پیدا کرده است که دارو نیز از این مسئله مستثنا نیست.» در پی همین موضوع بود که ۲۱ شهریور در گزارشی با عنوان «موج خروج چمدانی دارو از کشور» این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دادیم. حساسیت موضوع قاچاق دارو از مرزها به صورت چمدانی به حدی جدی شده که غلامرضا اصغری معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی کشور به این موضوع ورود و در نامهای به گمرکات کشور محدودیتهایی برای خروج دارو از کشور اعمال کرده اس
روزنامه خراسان: از مدتی پیش و همزمان با نوسانات ارزی، موج قاچاق برخی کالاهای اساسی از کشور آغاز شد که دارو یکی از این اقلام است و آن طور که دکتر «علی روح بخش» مدیر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش از این به «خراسان رضوی» اعلام کرده بود «از زمانی که تغییرات ارزی اتفاق افتاده، معضلی جدید به وجود آمده و آن هم قاچاق کالا به صورت معکوس نسبت به سالهای گذشته است. در گذشته قاچاق از خارج کشور به سمت داخل انجام میشد، اما امروز این مسیر حالت عکس پیدا کرده است که دارو نیز از این مسئله مستثنا نیست.» در پی همین موضوع بود که ۲۱ شهریور در گزارشی با عنوان «موج خروج چمدانی دارو از کشور» این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دادیم. حساسیت موضوع قاچاق دارو از مرزها به صورت چمدانی به حدی جدی شده که غلامرضا اصغری معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی کشور به این موضوع ورود و در نامهای به گمرکات کشور محدودیتهایی برای خروج دارو از کشور اعمال کرده است. طبق نامه ابلاغی از سوی رئیس سازمان غذا و داروی کشور، تنها خروج سه بسته قرص، ۱۰ آمپول، پنج شربت، پنج پماد، سه قطره و پنج اسپری مجاز است.
برای پیگیری اجرای این محدودیتها در گمرکهای استان، با امید جهانخواه ناظر گمرکات خراسان رضوی گفتگو میکنیم که وی درباره نامه ابلاغی از سوی سازمان غذا و داروی کشور میگوید: این نامه به دست ما رسیده است و ما نیز آن را بلافاصله به گمرکهای استان ابلاغ کردیم. وی میافزاید: به خاطرحساسیت موضوع خروج دارو از مرزها وهمچنین با توجه به ورود و خروج تعداد زیادی مسافر به صورت روزانه از مرزهای استان، از مدتها قبل کنترلهای لازم توسط همکاران ما انجام میشد که به تازگی نیز مبارزه با قاچاق دارو به صورت مکتوب به ما ابلاغ شده است.
ضرورت حضور کارشناس دارو در گمرکهای استان در ادامه با غلامعلی نبوی نژاد سرپرست معاونت امور گمرکی گمرک دوغارون گفتگو میکنیم. او نیز در خصوص نامه اخیر سازمان غذا و داروی کشور به گمرکات میگوید: نامه یاد شده سه روز است که به دست ما رسیده و در حال اجراست. وی درباره ضرورت حضور کارشناسان دارو در گمرکها نیز اظهار میکند: بنا به درخواست تجار فعال در گمرک دوغارون، کارشناسان بهداشت در گمرک مستقر شده اند و ما بارها از شبکه بهداشت در خواست کرده ایم که کارشناسانی را برای نظارت دقیق بر خروج دارو از مرزها دربخش مسافران گمرک نیز مستقر کنند، ولی تا امروز کارشناسان دارو در قسمت مسافری مستقر نشده اند. وی تصریح میکند: اگر چه معمولا همکاران گمرکی ما کنترلهای لازم را انجام میدهند و اگر نیاز به استعلام باشد استعلام را انجام میدهند، ولی اگر کارشناس دارو در محل حضور داشته باشد، شاهد مشکلات کمتری در این زمینه خواهیم بود.
در خروجی گمرک «ایکس ری» نداریم نبوی نژاد با بیان این که روزانه دو هزار مسافر از گمرک دوغارون خارج میشوند، درباره کمبود تجهیزات در این گمرک که میتواند باعث تشدید قاچاق دارو به صورت چمدانی شود، میگوید: یکی از معضلاتی که ما همه روزه با آن روبه رو هستیم، تعداد کم تجهیزات و کارکنان است و هم اکنون یک دستگاه ایکس ری داریم که در ورودی گمرک قرار دارد، اما درخروجی گمرک دستگاه ایکس ری نداریم و همین موضوع بسیاری از کنترلها را سخت میکند. پیگیری حضور کارشناس دارو در گمرک دکتر «علی روح بخش» مدیر دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش از این در گفتگو با «خراسان رضوی» درباره دلیل حضور نداشتن کارشناس غذا و دارو در گمرکات استان گفته بود: طرحی به مسئولان ارائه کرده ایم که چنان چه استانداری با این طرح موافقت کند، قصد داریم یک فرد متخصص در زمینه دارو را به گمرکات اعزام کنیم تا به صورت دایم تا زمان رفع معضل قاچاق دارو از کشور در گمرک حضور داشته باشد و بر این موضوع نظارت کند.» در تماس مجدد با دکتر روحبخش و پیگیری درباره حضور کارشناس دارو در گمرک و همچنین موافقت گمرک دوغارون با این اقدام، وی به «خراسان رضوی» گفت: ما همچنان با جدیت در حال پیگیری این موضوع هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید