خودتحریمی کمر داروسازی را شکسته
مدیر کل دارویی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه خودتحریمی کمر داروسازی را شکسته است، گفت: این صنعت تشنه نقدینگی است.
خبرگزاری مهر: دکتر محمدعبده زاده در افتتاحیه مراسم روز ملی داروسازی که امروز در هتل المپیک برگزار شد اظهار داشت: رنج آور است که همزمان با تبریک روز داروساز و آرزوی بالندگی این دانش در کشورمان، باید نگاهمان را بر دردها و مشکلات بدوزیم و از کم لطفیها و معضلات سخن بگویم.
وی افزود: امروز باید به صراحت بگویم که صنعت دارو، نیازمند همت مسولین برای رفع مشکل نقدینگی است و گرفتاری این صنعت با توزیع اوراق قرضه و برگههای وعده دار برطرف نمیشود وضعیت به گونهای شده که دوره وصول مطالبات حوزه دارو به بیش از ۴۰۰ روز رسیده است و این به معنای عطش شدید صنعت به تزریق نقدینگی است.
به گفته وی، علاوه بر کمبود نقدینگی، نکته بسیار مهم این است که باید قیمتها و قیمتگذاریهای دارو اصلاح شود و طبیعی است که انجام این مهم، تبعاتی دارد و باید برای کنترل تبعات آن، پیش بینیهای لازم صورت گیرد.
مدیر کل دارویی سازمان غذا و دارو گفت: برای تامین دارو و رفع معضلات پیش روی تولید و توزیع دارو، نیاز به مشارکت گروهی انجمنها و سندیکاها داریم و در این مسیر از تجربیات شکل گرفته نزد داروسازان بهره برداری میکنیم.
وی افزود: توجه داشته باشید مشکلات ناشی از تحریمها نیست، بلکه ریشه در روندی دارد که تاکنون طی کرده ایم. ضمن اینکه خود تحریمیها کمتر صنعت را شکسته است. میزان کاهش سود شرکتهای داروسازی سرسام است و معنای آن، این است که انگیزه اقتصادی برای فعالیت و سرمایه گذاری در شرکتهای داروسازی باقی نمانده است.
عبده زاده اظهار داشت: مرور وضعیت صنعت به روشنی نشان میدهد که شرکتهای داروسازی برای حیات و بقای خود، گرفتار شده اند و باید هر چه زودتر آنها را به ریل اصلی باز گردانیم. نیاز به واقع نگری در حوزه سیاستگذاری صنعت دارو داریم و این موضوع آمار ناپذیر است و طبیعتا واقع گرایی ممکن است برای برخی افراد و گروهها ناخوشایند باشد.
مدیر کل دارویی سازمان غذا و دارو گفت:اگر به داد صنعت داروسازی نرسیم و صنعت فروپاشیده شود، نمیتونیم تعادل چرخه دارویی کشور را حفظ کنیم و این واقعیت را باید بگویم که در شرایطی که صنعت از هم گسیخته شد، حتی با واردات هم، نیاز بازار دارویی کشور قابل تامین نیست.
وی گفت: فروش شرکتهای دارویی در سه ماهه گذشته افزایش یافته، اما در عین حال کمبودها بیشتر شده است. این به معنای آن است که تقاضا برای دپوی دارو زیاد شده و این موضوع، زنجیره تامین دارو را با اختلال مواجه میکند و به این دلیل از فعالان حوزه پخش و توزیع خواسته ایم که بر اساس متوسط مصرف سالیانه، برنامه ریزی کنند.
به گفته وی، تغییراتی در ضوابط داروخانهها ایجاد شده که امیدواریم با یک رویکرد مشترک با انجمن داروسازان ایران، به نقطه اعتدال برسیم.
عبده زاده افزود: ما انجمن داروسازان ایران را به عنوان نماینده جامعه داروسازی کشور میشناسیم و امیدواریم داروساران اعم از شاغلین در داروخانه، صنعت، دانشگاه و سایر بخشها با هم افزایی و مشارکت گروهی بتوانند مسیر رشد و توسعه کشور و بالندگی داروسازی را هموار سازند.
دیدگاه تان را بنویسید