واکنش وزارت بهداشت به گلایه صنعت داروسازی
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به شرایط فعلی کشور به تشریح دلایل کمبود دارو پرداخت
خبرگزاری مهر: غلامرضا اصغری در نشست خبری روز چهارشنبه با عنوان این مطلب که دارو هست، ولی بیمارستان و یا داروخانه نمیتواند خریداری کند، گفت:، چون شرکتهای دارویی به صورت نقدی فروش میکنند در نتیجه بیمارستانها و داروخانهها با توجه به کمبود نقدینگی در خرید دارو دچار مشکل میشوند.
وی با اشاره به قیمت بالای بعضی داروهای خاص افزود: دولت برای داروهای خاص یارانه میدهد و این باعث میشود که مردم هزینه کمتری پرداخت کنند، اما داروخانهها میبایست این قبیل داروها را با قیمت اصلی تهیه کنند که با توجه به مشکل نقدینگی امکان این امر وجود ندارد که باعث میشود مردم در مراجعه به داروخانههای سطح شهر با کمبود دارو مواجه شوند در حالی که این داروها در سطح داروخانههای دولتی وجود دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو در ارتباط با مشکل کمبود دارو اظهار داشت: به طور طبیعی همواره بین ۳۰ تا ۴۰ قلم کمبود دارو در بازار دارویی کشور وجود دارد که طبیعی است و ذخیره ۸ ماهه برای دارو، نقطه مطلوب ما محسوب میشود که اگر این ذخیره به چهار ماه برسد ما موضوع را پیگیری میکنیم.
اصغری ادامه داد: نگرانیها از کمبود دارو باعث شده مردم داروی مورد نیاز خود را بیشتر خریداری و ذخیره کنند که همین امر باعث میشود ذخیره داروی کشور کاهش یابد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه در حال حاضر کمبود اقلام دارویی به ۵۰ تا ۶۰ قلم رسیده گفت: ا. ولویت اول ما تأمین بازار دارویی است و هرگاه احساس کمبود کنیم سریعترین راه را در پیش میگیریم که واردات آن دارو است.
اصغری با اشاره به گلایههای صنعت داروسازی اظهار داشت: وظیفه اصلی ما حل مشکل شرکتهای تولیدی نیست بلکه ما باید در ابتدا دارو را برای مردم تأمین کنیم. زیرا ما متولی صنعت داروسازی نیستیم، اما اگر بتوانیم به آنها کمک میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی شاهد کمبود، گرانی، احتکار و قاچاق دارو هستیم، تصریح کرد: وظیفه ما این است که در چنین شرایطی وارد عمل شده و نسبت به رفع کمبودهای دارویی اقدام کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید