جزئیات کاربرد شماره ۱۶۶۶
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: یکی از نقدهای جدی به سازمانهای ایران این است که کمتر از مردم اطلاع دارند و کمتر با آنها صحبت میکنند برهمیناساس در خلأ تصمیم گیری کرده و در محیط، تصمیمات را اجرا میکنند و دچار مشکل میشوند.
خبرگزاری تسنیم،: طاهر موهبتی در مراسم بهره برداری از سامانه یکپارچه ۱۶۶۶ بیمه سلامت، اظهار داشت: یکی از رویکردهای جدی ما در سازمان بیمه سلامت در سال ۹۷، استقرار سامانه الکترونیک است. البته اینکه سازمانی ماموریت اصلی حفاظت و صیانت بیمه شدگان را دارد، باید دسترسیهای لازم را فراهم کند، شاید برای عدهای دور از ذهن باشد.
وی با بیان اینکه پوشش کامل بیمه، تامین منابع مالی، نظام ارجاع و سطح بندی در نگاه اول توجه همه را جلب میکند و انتظار داریم همین مسائل اولویت این سازمان باشد، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، بنابر مقتضیات زمانی، هر اقدام مهمی که در دست انجام است، باید در بستر الکترونیک برنامه ریزی شود.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، تصریح کرد: بدون ایجاد سازمان الکترونیک و زیرساخت IT، نظام ارجاع و راهنماهای بالینی محقق نمیشوند.
موهبتی اظهار داشت: برای شناسایی افرادی که بیمه داشته یا فاقد آن هستند و یا افرادی که همپوشانی بیمهای دارند، باید پایگاه جمعیتی ساماندهی شود تا در پایگاه جمعیتی اطلاعات ثبت شده و اقدامات دقیقتر صورت گیرند.
وی با بیان اینکه یکی از نیازهای اساسی مشتری مداری، رعایت حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع، استقرار سامانه الکترونیک است، گفت: با این رویکرد در ماههای اخیر اقدامات خوبی انجام دادیم که گام اول آن ایجاد معاونت آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات در سازمان بیمه سلامت بود. همچنین معاونت مطالعات این سازمان را به مرکز ملی تحقیقات سلامت تبدیل کردیم. در عین حال سند ملی الکترونیک در حوزه سلامت توسط وزارت بهداشت و بخش بیمهای آن توسط سازمان بیمه سلامت و با هماهنگی وزارت بهداشت شکل گرفت.
موهبتی با بیان اینکه ایجاد سازمان الکترونیک میتواند به رفع همپوشانی بیمهای کمک شایانی کند، افزود: در راستای رفع همپوشانی بیمه ای، تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر شناسایی و رفع همپوشانی شده اند و تا پایان سال نیز دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رفع همپوشانی خواهند شد.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه به دلیل نبود پایگاههای اطلاعاتی مرتبط، رفع همپوشانی بیمهای در مقاطع مختلف راه به جایی نمیبرد، گفت: امروزه تمدید، صدور و تعویض دفترچهها با در نظر گرفتن همپوشانی بیمهای انجام میشود و کسی که بیمه تامین اجتماعی دارد دیگر نمیتواند از بیمه همگانی سلامت سازمان بیمه سلامت استفاده کند، چراکه بیمه رایگان سلامت برای افرادی است که تمکن مالی ندارند.
حذف دفترچه بیمه در ۶۰۰ بیمارستان دولتی
موهبتی یادآور شد: حذف دفترچه در حدود ۶۰۰ بیمارستان دولتی نیز گام بسیار مهم و استراتژیکی بود که به زودی باید در بخش خصوصی و سرپایی نیز انجام شود تا بتوانیم شاهد صدور اسناد الکترونیکی و سامانه پردازش آنها باشیم. این طرح بزرگ در بیمارستانهای استان اصفهان به صورت پایلوت در حال اجرا است و بررسی اسناد پزشکی به صورت الکترونیکی انجام میشود. ما نیز تقبل کرده ایم، در مورد اسنادی که از طریق سامانه سپاس و به صورت الکترونیک ارسال میشوند، ۹۰ درصد پرداختیها به روز انجام شود، چراکه این امر مشوقی خواهد بود تا دانشگاهها و بیمارستانهای خصوصی نیز از این اقدام استقبال کنند.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه استقرار راهنماهای بالینی نیز نیازمند بستر الکترونیک است، عنوان کرد: از ابتدای سال ۹۷، پرداختیهای این سازمان شکل دیگری یافته و منظمتر شده است. امروزه خوشحال هستیم که معوقات را تا خرداد ماه پرداخت کرده ایم. این معوقات از طریق اسناد خزانه که حدود ۳ هزار میلیارد تومان است، پرداخت میشود، البته میزان معوقات ما ۷۵۰۰ میلیارد بوده و اسنادی که در اختیار ما قرار گرفته است، سه هزار میلیارد تومان است. بر این اساس از این پس از ۲۰ تا ۲۷ هر ماه به مراکز ارائه کننده خدمات، پرداختی خواهیم داشت.
به گزارش وبدا-موهبتی با بیان اینکه بحث سقف گذاری خدمات را از طریق الکترونیک از هفته آینده دنبال میکنیم، عنوان کرد: یکی از رویکردهای جدی ما در برنامه عملیاتی، مشتری مداری و تکریم ارباب رجوع در عمل است و در این خصوص فقط شعار نمیدهیم.
وی افزود: متاسفانه در کشور به خوبی شعار میدهیم و از حقوق شهروندی صحبت میکنیم، اما گاهی به بهانه محرمانه بودن، مانع دسترسی مردم به اطلاعات میشویم. سامانه ۱۶۶۶ میتواند به تغییر نگاه مان در راستای پاسخگو کردن سازمان بیمه سلامت کمک کند، اما مهمتر از سامانه، باوری است که باید در کشور ایجاد شود. ما باید در قبال تنظیم مقررات پاسخگو باشیم و بدانیم نظارت مردم بر ما جزو حداقل حقوق شان است؛ بنابراین همکاران ما در سراسر کشور باید بپذیرند که از طریق سامانه ۱۶۶۶ پاسخگوی نیازها و سوالات مردم باشند.
موهبتی ادامه داد: یکی از نقدهای جدی وارده به سازمانهای مختلف در کشور این است که کمتر از مردم اطلاع داریم و کمتر با آنها صحبت میکنیم. بر همین اساس در خلأ تصمیم گیری کرده و در محیط، تصمیمات مان را اجرا میکنیم و به همین دلیل دچار مشکل میشویم؛ بنابراین از امروز باید قویتر و با شتاب بیشتری برای پاسخگویی به مردم در صحنه حضور داشته باشیم. گرچه این اقدام قدری مشکل است، اما باید بدانیم که ما در حوزه سلامت برای مردم کار میکنیم و این یک توفیق است، بنابراین حتی اگر نمیتوانیم مشکلی را حل کنیم، حداقل باید با مردم خوش رفتار باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید