واکنش حریری به انتشار کلیپ قطع برق اتاقهای عمل
حریرچی اظهارداشت: گله داریم که برخی از همکاران ما، قطع یک دقیقهای برق در یک اتاق عمل را به عنوان نقیصه مطرح میکنند و البته در کلیپ هم میگویند که برق، بعد از یک دقیقه وصل شد.
خبرگزاری مهر: سخنگوی وزارت بهداشت، در نشست خبری، به تشریح مهمترین رویدادهای حوزه سلامت پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری، اظهار داشت: در بیست سال منتهی به سال ۹۵، مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال، به عنوان یکی از شاخصهای مهم بهداشتی درمانی و حتی توسعهای کشور از ۴۵.۳ در هزار تولد زنده با کاهش بیش از ۶۵ درصدی به ۱۵.۵ در ۱۰۰۰ رسیده است.
وی افزود: این بدین معنی است که به دلیل پیشرفتهای بهداشتی درمانی کشور از ۱۰۰۰ نوزاد متولد شده، ۹۸۵ کودک به سن بالای ۵ سالگی میرسند، در حالی که این میزان در قبل از انقلاب در حدود ۸۰۰ در ۱۰۰۰ بوده است.
حریرچی ادامه داد: به عبارت دیگر در سالهای ۱۳۵۰ و قبل از آن، از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، ۱۸۵ تا ۲۰۰ کودک در زیر ۵ سالگی فوت میکردند. همچنین مرگ و میر کودکان زیر یک سال با کاهش ۶۳ درصدی از ۳۶.۲ در ۱۰۰۰ تولد زنده به ۱۳.۴ در ۱۰۰۰ تولد زنده رسیده است.
وی افزود: هر دو این موارد این پیشرفت بسیار مهم و چشمگیری است که با کاهش مرگ و میر در کودکان باعث شده است که رشد جمعیت به رغم عدم رشد یا کاهش میزان زاد و ولد در بعضی از سالهای گذشته حفظ شود.
حریرچی اظهارداشت: از طرف دیگر امید به زندگی در بیست سال منتهی به سال ۹۵ از ۶۸.۳ به ۷۵.۴ رسیده است.
وی گفت: این افزایش بیش از ۷ سال امید به زندگی کلی با کاهش مرگ و میر، باعث افزایش رشد جمعیت شده است و با افزایش زمان و مفید امید به زندگی سالم به همین میزان، علاوه بر بهبود قابل توجه شاخصهای سلامتی کشور، باعث افزایش دسترسی به نیروی کار و ایجاد فرصت برای افزایش بهره وری در کشور شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه نشست خبری، گفت: حجم کمک و مساعدت خیرین در حوزه سلامت و نحوه کمک به بیماران نیازمند از جمله موضوعات مهم بوده است.
وی افزود: در حال حاضر ۸۹۰ موسسه خیریه سلامت شناخته شده در کشور مشغول به فعالیت هستند که ۴۰۷ موسسه دارای مرکز درمانی شامل ۳۷ بیمارستان خیریه و ۳۷۰ درمانگاه خیریه در کشور در حال خدمت رسانی هستند. علاوه براین تعداد، ۲۴۳ گروه داوطلب با حمایت وزارت بهداشت در مناطق محروم در حال ارائه خدمت هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: در سال ۱۳۹۵ خیرین سلامت، ۱۵۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۶ خیرین سلامت، ۱۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه سلامت کمک کرده اند که رقم قابل توجهی است.
وی گفت: با توجه به تغییر الگوی بیماریها در ایران مشابه سایر کشورها به بیماریهای غیر واگیر مزمن و پرهزینه، درخواست خدمتگزاران حوزه سلامت، ادامه و گسترش این کمکها به بیماران و گسترش کارهای خیر بهداشتی و پیشگیرانه از طرق و روشهای مطمئن است. درخواست میکنم که مردم از کمک به بیماران ساختگی و افراد بیمارنمای سودجو دوری کنند.
حریرچی افزود: بهترین راه برای کار خیر و کمک به بیماران از طرق شناخته شده و رسمی است و مراکز دولتی بیش از ۹۰ درصد هزینههای بیماران را پوشش میدهند و اگر مردم عزیز به فردی به صورت موردی میخواهند کمک کنند، حتی المقدور مبلغ کمک را به مراکز ارائه خدمت نظیر بیمارستان و درمانگاه و داروخانه پرداخت کنند و از پرداخت نقدی و موردی که موجب سوءاستفاده افراد میشود، خودداری کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت، در مورد پخش کلیپی در فضای مجازی مبنی بر قطع یک دقیقهای برق برخی اتاقهای عمل، گفت: حدود ۱۰۰۰ بیمارستان در کشور وجود دارد که که هر کدام از این بیمارستان ها، از ۴ تا ۵۰ اتاق عمل دارند.
حریرچی اظهارداشت: گله داریم که برخی از همکاران ما، قطع یک دقیقهای برق در یک اتاق عمل را به عنوان نقیصه مطرح میکنند و البته در کلیپ هم میگویند که برق، بعد از یک دقیقه وصل شد.
وی افزود: تمام اتاق های عمل و بخشهای بیمارستانی، مجهز به برق اضطراری هستند و با قطعیهای برق در کشور، هیچ آسیبی به مردم وارد نشده و لایههای مختلف ذخیره برق در بیمارستانها پیش بینی شده است.
حریرچی ادامه داد: رقم ویزیت در بخش خصوصی برای پزشک عمومی، ٢٤ هزار و ٥٠٠ تومان، برای پزشک متخصص ٣٨ هزار و ٤٠٠ تومان و برای پزشک فوق تخصص نیز ٤٧ هزار و ٩٠٠ تومان است.
سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: در بخش خصوصی هر پزشکی که ویزیت را خارج از این سه رقم دریافت کند، تخلف کرده است و ارقام بالاتر مورد تایید نیستند. در اکثر شهرستان ها، ویزیت خارج از رقم مصوب دریافت نمیشود، اما در تهران تخلفات قابل توجهی وجود دارد.
وی افزود: وزارت بهداشت و دستگاههای نظارتی در این زمینه برنامههایی دارند و در قدم اول به ارائه دهنده خدمت تذکر داده میشود که تعرفه مصوب را دریافت کند و در قدم بعدی با اینگونه تخلفات به صورت قانونی برخورد میشود.
حریرچی اظهارداشت: عمده بررسیهای وزارت بهداشت در بیمارستانها بوده که در نتیجه آن، تخلف در بیمارستانهای خصوصی و عمومی و دولتی شهرستانها بسیار کم شده و در بیمارستانهای تهران نیز به ندرت دیده میشود.
وی افزود: برای نظارت در مطبها اقدامات جدیدی آغاز شده تا تخلفات تعرفهای در مطبها نیز کاهش یابد.
دیدگاه تان را بنویسید