استفاده مجدد از «وسایل پزشکی» آری یا نه!؟

کد خبر: 839660

حوزه سلامت با تشدید تحریم‌ها در حوزه دارو و درمان با چالش‌هایی مواجه می‌شود، بنابراین تدابیری در نظرگرفته شده از جمله بحث استفاده دوباره از مواد یکبارمصرف (reusable) پس از استریل است که چندی قبل نیز رئیس سازمان نظام پزشکی از چنین راهکاری خبر داده بود.

خبرگزاری تسنیم: حوزه سلامت با تشدید تحریم‌ها در حوزه دارو و درمان با چالش‌هایی مواجه می‌شود، بنابراین تدابیری در نظرگرفته شده از جمله بحث استفاده دوباره از مواد یکبارمصرف (reusable) پس از استریل است که چندی قبل نیز رئیس سازمان نظام پزشکی از چنین راهکاری خبر داده بود.

با توجه به شرایط ویژه کشور برای مقابله با تحریم‌هایی که مقامات آمریکایی آن را «تحریم‌های بی‌رحمانه» عنوان کردند، صنوف و نهاد‌های مختلف کشور؛ خود را برای این تحریم‌ها آماده می‌کنند و در این زمینه با صدور بخشنامه‌هایی با محوریت صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها به‌صورتی به سمت مدیریت شرایط پیش می‌روند، کما اینکه این تدبیر‌ها به نوعی "اقتصاد ریاضتی" را معنا می‌دهد.

در این زمینه وزارت بهداشت نیز با تشدید تحریم‌ها در حوزه دارو و درمان با چالش‌هایی مواجه خواهد شد، تدابیری را در نظر گرفته است از جمله اینکه بحث استفاده دوباره از مواد یکبار مصرف پس از استریل است که با عنوان دستورالعمل «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی» ابلاغ شده است، که چندی قبل نیز دکتر فاضل - رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز از چنین تدبیری براساس پیشنهاد جراحان کشور خبر داده بود.

شرایط «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی».

ولی با این وجود برخی نگرانی‌ها در این زمینه وجود دارد که در این راستا دکتر بهزاد کلانتری - مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت درخصوص دستورالعمل فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی، اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی نظام‌های سلامت، ارتقای کیفیت عملکرد، مسئولیت پذیری و پاسخ دهی مطلوب مراکز درمانی با محوریت مدیریت منابع و مصارف است، لذا در این راستا دستورالعمل «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی» تدوین و به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.

وی افزود: در این دستورالعمل به روش ضدعفونی و فرآوری مجدد وسایل پزشکی نیمه حیاتی و تجهیزات جانبی اشاره شده و در آن بر حفظ موازین پیشگیری و کنترل عفونت تاکید جدی شده است.

تقویت استفاده از وسایل با قابلیت استفاده مجدد (reusable)

کلانتری با بیان اینکه طبق این دستورالعمل باید از استفاده بی‌رویه وسایل پزشکی یک بار مصرف اجتناب شود و رویکردی به سمت استفاده از وسایل با قابلیت استفاده مجدد (reusable) تغییر کند، عنوان کرد: بدین معنا که وسایل چندبار مصرف قابل فرآوری جایگزین وسایل یک بار مصرف گرانقیمت خواهد شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ایجاد چارچوب دقیق فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی طبق نظارت کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی مستقر در ستاد دانشگاه صورت خواهد پذیرفت، تاکید کرد: زیرکمیته «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی»، تحت کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی جهت نظارت بر حسن فرآوری مجدد و ایمن وسایل پزشکی در مراکز درمانی ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، موضوع ایمنی بیماران از نکات مهمی است که در مراکز معتبر درمانی دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد. از سال ۱۳۸۹ تاکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز درصدد اجرای طرح ایمنی بیمار برآمده است، تمام اقدامات ما در بیمارستان‌ها و همه اقدامات آموزشی و پژوهشی که در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود، با محوریت بیماران است.

کلانتری درخصوص سنجه‌های کاهش خطا‌های پزشکی نیز، گفت: یکی از مهم‌ترین گام‌های حوزه درمان در زمینه ارتقای ایمنی بیمار، اختصاص ۱۱۰ سنجه با هدف کاهش خطا‌های پزشکی، پرستاری و پاراکلینیک به ایمنی بیمار در نسل سوم اعتباربخشی ملی بیمارستان‌های کشور است و قطعا در دستورالعمل جدید نیز این مهم به عنوان یکی از شاخص‌های اساسی مد نظر بوده است.

شفاف سازی بیشتر درباره «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی»

با این وجود ضرورت دارد تا وزارت بهداشت برای این بخشنامه جدید خود اطلاع رسانی بیشتری کند و حتی لیست این لوازم را منتشر کند و مطلوب است بیماران و مردم به صورت شفاف‌تر استفاده از «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی» را آگاه شوند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت