چند ایرانی «بیمه» نیستند؟

کد خبر: 831953

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره چگونگی بیمه شدن افراد فاقد بیمه در هنگام نیاز به دریافت خدمات درمانی بستری در بیمارستان، توضیحاتی ارائه داد.

چند ایرانی «بیمه» نیستند؟

خبرگزاری ایسنا: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره چگونگی بیمه شدن افراد فاقد بیمه در هنگام نیاز به دریافت خدمات درمانی بستری در بیمارستان، توضیحاتی ارائه داد.

مهندس طاهر موهبتی درباره چگونگی ارائه خدمت به افراد فاقد بیمه در بیمارستان‌ها، گفت: در حال حاضر اگر فرد فاقد بیمه در هر زمانی به بیمارستان مراجعه کند، می‌تواند تحت پوشش بیمه قرار گیرد. البته به نظر من این اتفاق یکی از اشکالات بیمه‌ای در کشور است و معتقد نیستم که هر فرد فاقد بیمه، هر زمان که به بیمارستان مراجعه کرد، بیمه شود. همانطور که در بیمه‌های تجاری، فرد نمی‌تواند به محض تصادف، ماشین را تحت پوشش بیمه قرار دهد، بلکه باید از قبل برای این موضوع اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه البته مقوله سلامت با سایر بخش‌ها متفاوت است، افزود: به هر حال اینکه فردی ۲۰ روز در بیمارستان باشد، خدمات را دریافت کند و سپس دفترچه بیمه بگیرد و ما از روز اول بستری بیمه‌اش را محاسبه کنیم، کار منطقی نیست، اما در حال حاضر روال به این صورت است که هر زمان فرد فاقد بیمه‌ای برای دریافت خدمات به بیمارستان مراجعه کند، می‌تواند تحت پوشش بیمه قرار گیرد و خدمات هم از همان زمان به صورت بیمه‌ای برایش جاری می‌شوند.

۱۴ میلیون نفر تحت پوشش رایگان بیمه سلامت

موهبتی ادامه داد: البته صدور اولیه دفترچه برای پوشش بیمه‌ای در صندوق بیمه سلامت رایگان، باید از طریق کمیته امداد انجام شود، اما در تمدید دفترچه نیازی به دخالت کمیته امداد نیست؛ چراکه یکبار از طریق ارزیابی وسع، وضعیت افراد احصاء و احراز شده است. در حال حاضر صندوق بیمه سلامت رایگان بیش از ۱۴ میلیون نفر عضو دارد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران همچنین گفت: درباره سایر صندوق‌های بیمه سلامت مانند صندوق بیمه روستاییان یا صندوق بیمه ایرانیان، خود افراد به صورت مستقیم می‌توانند برای دریافت پوشش بیمه‌ای مراجعه کنند. در صندوق بیمه ایرانیان هم افراد با پرداخت ۵۰ درصد سرانه حق بیمه می‌توانند به راحتی از خدمات بیمه بهره‌مند شوند.

چند ایرانی بیمه نیستند؟

موهبتی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به آمار ایرانیان فاقد پوشش بیمه‌ای پایه در کشور، گفت: طبق آمار مرکز آمار ایران، در حال حاضر ۱۰.۵ درصد جمعیت کل کشور فاقد پوشش بیمه‌ای پایه هستند. البته به نظر می‌رسد که احتمالا این آمار مقداری خطا هم داشته باشد. به هر حال پیش‌بینی می‌کنیم که بین ۵.۵ تا ۶ میلیون نفر ایرانی فاقد هرگونه پوشش بیمه‌ای درمانی داریم. قانونی که "اعتبار" ندارد

وی تاکید کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه این افراد باید تحت پوشش بیمه قرار می‌گرفتند، اما هیچگونه اعتبار و منبعی برای بیمه شدن آن‌ها در اختیار ما قرار نگرفت. در زمان تصویب بودجه هم صراحتا اعلام کردیم که اگر اعتبارات لازم تامین نشود، احکام قانون بودجه بلا اقدام خواهد بود. از طرفی حکمی در برنامه ششم داریم که باید پول و اعتبار تمام احکام مطرح شده، دیده شود؛ بنابراین اگر قرار باشد افراد فاقد بیمه را تحت پوشش بیمه قرار دهیم، ما به عنوان سازوکار اداری سیستماتیک، آمادگی این اقدام را داریم. فقط بار مالی آن را قاعدتا باید دولت تامین کند تا بتوانیم این اقدام را انجام دهیم.

برای مرزبندی نیامده‌ایم

موهبتی ادامه داد: در عین حال ما برای مرزبندی نیامده‌ایم. بر همین اساس از این گروه ۱۰ درصدی فاقد بیمه، هر فردی را که به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کند، بیمه می‌کنیم، اما به هر حال این موضوع یک حدی دارد. یعنی پول‌مان که تمام شود، این اقدام هم متوقف خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد