مشکلات صنعت دارویی «خصولتی» در ایران

کد خبر: 825879

صنعت داروسازی کشور، دچار مشکلات و چالش‌هایی شده که کارشناسان حوزه سلامت معتقدند؛ اگر دولت نخواهد از این صنعت حمایت کند، قطع به یقین، آسیب‌های آن متوجه سلامت مردم می‌شود.

مشکلات صنعت دارویی «خصولتی» در ایران

خبرگزاری مهر: صنعت داروسازی کشور، دچار مشکلات و چالش‌هایی شده که کارشناسان حوزه سلامت معتقدند؛ اگر دولت نخواهد از این صنعت حمایت کند، قطع به یقین، آسیب‌های آن متوجه سلامت مردم می‌شود.

صنعت دارویی کشور همواره با مسائل و مشکلاتی مواجه بوده که باعث گردیده گرفتار کاستی‌هایی در ارائه خدمات شود. انباشت مطالبات معوقه از شرکت‌های بیمه ای، عدم تعیین قیمت واقعی دارو، و...، دست به دست هم داده اند تا صنعت دارو به سمت بحران غلط بخورد.

دکتر احمد شیبانی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان داروی انسانی گفت: صنعت دارو وضعیت خوبی ندارد و اگر از این صنعت استراتژیک حمایت نشود به مشکل خواهیم خورد.

وی با اعلام اینکه الان بعضی از خطوط تولید دارو تعطیل شده است، افزود: صنعت دارو به شدت مشکل کمبود نقدینگی دارد و زمان تسویه مطالبات ما از ۸۰ روز به ۳۰۰ تا ۴۰۰ روز رسیده است و این بدهی‌ها روز به روز انباشته‌تر می‌شود.

شیبانی ادامه داد: قیمت دارو غیر واقعی است و واقعی شدن قیمت‌ها از مطالبات صنعت داروست، زیرا این صنعت باید حاشیه سود واقعی و مناسب داشته باشد تا بتواند ادامه حیات دهد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه صنعت، ادامه داد: اگر صنعت دارو توسعه نیابد به تدریج از رمق خواهد افتاد.

از سوی دیگر دکتر اکبر برندگی مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید ۹۷ درصد داروی مورد نیاز در کشور و سهم ۳ درصدی واردات دارو گفت: قبل از انقلاب ما فقط ۲۰ درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید می‌کردیم و آن هم تحت لیسانس شرکت‌های خارجی بود.

وی درباره کیفیت دارو‌های داخلی افزود: دارو‌های تولید داخل همه آزمایش‌های کیفی را مطابق با استاندارد‌های دارویی جهان طی می‌کنند و ما در بحث نظارت و کیفیت به شدت سختگیری می‌کنیم و بدون ضابطه از این صنعت مهم و حساس حمایت نمی‌کنیم.

در همین راستا، محمدنعیم امینی فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: البته صنعت داروی ما بعد از انقلاب رشد و توسعه خیلی خوبی داشته است، اما با مشکلاتی ساختار مواجه هستیم و ارزش مالی همان ۳ درصد داروی وارداتی ۳۵ تا ۴۰ درصد ارزش ریالی بازار داروست.

وی افزود: ما در دو قسمت مشکل داریم، یکی ساختار نامناسب کارخانجات و شرکت‌های دارویی ما که اغلب «خصولتی» هستند و به بازار اهمیت نمی‌دهند و دیگر کمبود نقدینگی، البته مجلس در تامین منابع پایدار برای بخش سلامت اقدامات خوبی انجام داده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد