تخلفات مواد غذایی را به سامانه ۱۹۰ گزارش کنید
رئیس سامانه بهداشت ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رضایتمندی ۹۴ درصدی مردمی از عملکرد این سامانه در اردیبهشت ۹۷ خبر داد و به تشریح این سامانه مهم پرداخت.
خبرگزاری تسنیم: محراب آقازاده با بیان این مطلب اظهار داشت: سامانه بهداشت ۱۹۰ در راستای وظایف خود در اردیبهشت سالجاری، نسبت به اخذ اخبار و شکایات مردمی به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و ضمن پاسخگویی، مشاوره و راهنمایی به بیش از ۲۰ هزار تماس تلفنی، نسبت به ثبت ۸ هزار و ۴۷۰ خبر و شکایت اقدام کرده است که تاکنون به ۹۸ درصد این اخبار و شکایات رسیدگی شده است.
رئیس سامانه بهداشت ۱۹۰ وزارت بهداشت افزود: بیشترین شکایتها از حوزه تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و مشهد (۱۲ درصد) - ایران (۱۰ درصد) و اصفهان (۷ درصد) بوده است.
وی ادامه داد: شکایت از اماکن مسکونی دارای فعالیت غیرمجاز و غیر بهداشتی با ۱۶ درصد، نانوایی ۱۰ درصد، اغذیه فروشی و ساندویچ و پیتزا ۹ درصد، بقالی و سوپرمارکت ۸ درصد و سلف سرویس و رستوران با ۷ درصد در صدر اخبار این سامانه قرار گرفتند.
آقازاده گفت: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان نیز حساسیت نظارت بر اماکن دارای فعالیت خاص مرتبط با این ماه نیز در دستور کار بازرسان بهداشت محیط قرار گرفته که در همین راستا مردم نیز مشکلات مشاهده شده را به این سامانه اعلام کردند که در قالب ۶۲ خبر و شکایت ثبت و توسط بازرسان دانشگاههای علوم پزشکی کشور رسیدگی شد.
رئیس سامانه بهداشت ۱۹۰ وزارت بهداشت بیان داشت: عرضه مواد غذایی صنفی سنتی فاسد ۱۱ درصد، عرضه مواد غذایی بسته بندی شده فاقد تاریخ مصرف معتبر ۵ درصد و دفع غیربهداشتی فاضلاب با ۵ درصد بیشترین فراوانی انواع خبر بوده است.
به گزارش وزارت بهداشت-وی افزود: اقدامات قانونی معمول در زمینه این شکایتها منجر به صدور اخطارهای بحرانی و غیر بحرانی به میزان ۲۰ درصد، رفع نقص ۱۵ درصد از اماکن و مراکز، مکاتبه و معرفی متخلفین به مراجع قضایی به میزان ۱۴ درصد و معدوم سازی مواد غذایی آسیب رسان به میزان ۴ درصد شد.
آقازاده اظهار داشت: اخبار و شکایات مربوط به مواد غذایی فاسد، تاریخ مصرف گذشته و غیرقابل مصرف، منجر به کشف، جمع آوری و معدوم سازی بیش از ۵ هزار و ۳۹۹ کیلوگرم کالاهای آسیب رسان به مصرف کننده شد که بیشترین این معدومیها به ترتیب در حوزه تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی قم، اهواز و ایران بوده که این مواد غذایی شامل انواع شیرینی جات، سوسیس و کالباس، انواع ترشیجات، انواع نوشیدنی ها، انواع تنقلات، انواع فراوردههای گوشتی و پروتئینی و انواع لبنیات شده است.
رئیس سامانه بهداشت ۱۹۰ وزارت بهداشت گفت: جنسیت تماس گیرندگان نیز ۷۳ درصد آقایان و ۲۷ درصد خانمها بودند.
لازم به ذکر است که سامانه بهداشت ۱۹۰ به طور شبانه روزی، آماده دریافت شکایتهای مردمی در زمینه موضوعات مختلف بهداشت محیط و بهداشت حرفهای از جمله تخلفات مورد مشاهده در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مرتبط با ماه مبارک رمضان مانند آش و حلیم فروشیها، کبابیها است و هموطنان میتوانند از اقصی نقاط کشور با شماره تلفن ۱۹۰ با این سامانه تماس گرفته و شکایات بهداشتی خود را مطرح کنند تا در اسرع وقت به آنها رسیدگی شود.
دیدگاه تان را بنویسید