تاییدیه‌هایی که هموفیلی‌ها را به ستوه می‌آورد

کد خبر: 819242

به دلیل گران بودن دارو‌های بیماران هموفیلی، احتمال قاچاق این دارو‌ها به خارج از کشور وجود دارد. به همین دلیل برای بیماران هموفیلی نظارت بیشتری را قائل شدیم. ضمن اینکه سایر بیماران خاص دارای پروتکل درمانی هستند و مشخص است که یک بیمار دیالیزی در ماه چقدر دارو نیاز دارد. این درحالیست که بیماران هموفیلی به این دلیل که ممکن است در طول ماه دچار خونریزی‌های مکرر شوند و سطح فاکتور‌های خونی‌شان متفاوت است، هنوز پروتکل درمانی مشخصی ندارند.

تاییدیه‌هایی که هموفیلی‌ها را به ستوه می‌آورد

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ضمن تشریح هزینه‌های سالانه بیمه سلامت برای بیماران خاص، درباره مشکل بیماران هموفیلی مبنی بر گرفتن تاییدیه‌های ماهانه برای دریافت داروهایشان توضیحاتی ارائه داد.

دکتر حنان حاج‌محمودی درباره نحوه دریافت دارو از سوی بیماران خاص، گفت: باید توجه کرد که جیره دارویی اکثر بیماران خاص مانند دیالیزی، پیوند کلیه و تالاسمی مشخص است؛ به‌طوریکه ما برای این بیماران پرونده‌ای تشکیل داده‌ایم که می‌توانند بر اساس آن داروی مورد نیازشان را از داروخانه‌هایی که دارو‌های بیماران خاص را ارائه می‌دهند، دریافت کنند؛ بنابراین این بیماران به مراجعه مکرر به ادارات کل بیمه در استان‌های مختلف برای تشکیل پرونده و تایید داروهایشان نیازی ندارند.

نگاهی به هزینه "دارو" و "درمان" بیماران خاص

وی با اشاره به هزینه‌های سازمان بیمه سلامت برای دارو و درمان بیماران خاص، افزود: به عنوان مثال سالانه برای هر بیمار ام‌اس به طور متوسط هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه می‌کنیم. به همین ترتیب برای بیماران پیوند کلیه حدود هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، برای بیماران تالاسمی پنج میلیون تومان، برای بیماران دیالیزی ۲۷ میلیون تومان و برای بیماران هموفیلی ۲۹ میلیون تومان در سال هزینه می‌شود. بر این اساس بیماران هموفیلی هر سال بیشترین سرانه هزینه، به‌ازای هر نفر را برای بیمه سلامت دارند. زیرا داروهایشان دارو‌هایی گران بوده و برخی از دارو‌ها و فاکتور‌های خونی‌شان وارداتی است. تاییدیه‌هایی که هموفیلی‌ها را به ستوه می‌آورد

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران درباره مشکل بیماران هموفیلی مبنی مراجعه ماهانه آن‌ها به ادارات کل بیمه سلامت در استان‌های مختلف جهت گرفتن تاییدیه برای دریافت داروهایشان، ادامه داد: به دلیل گران بودن دارو‌های بیماران هموفیلی، احتمال قاچاق این دارو‌ها به خارج از کشور وجود دارد. به همین دلیل برای بیماران هموفیلی نظارت بیشتری را قائل شدیم. ضمن اینکه سایر بیماران خاص دارای پروتکل درمانی هستند و مشخص است که یک بیمار دیالیزی در ماه چقدر دارو نیاز دارد. این درحالیست که بیماران هموفیلی به این دلیل که ممکن است در طول ماه دچار خونریزی‌های مکرر شوند و سطح فاکتور‌های خونی‌شان متفاوت است، هنوز پروتکل درمانی مشخصی ندارند.

حاج‌محمودی با بیان اینکه نیاز بیماران هموفیلی به فاکتور‌های انعقادی، بر اساس سطح خونی فاکتور و نوع بیماری مشخص می‌شود، گفت: باید توجه کرد که هموفیلی طیفی از اختلالات انعقادی است. بر همین اساس از وزارت بهداشت درخواست کرده‌ایم که پروتکل‌های بیماران هموفیلی مشخص و به ما ابلاغ شود تا بر اساس آن بتوانیم برای بیماران پرونده تشکیل دهیم. در این صورت هموفیلی‌ها هم مانند سایر بیماران خاص نیاز به مراجعه مکرر برای تشکیل پرونده و تایید دارو نخواهند داشت و جیره مشخصی از دارو برای بیمار تعیین می‌شود تا اگر احیانا برای بیمار مشکلی ایجاد شد یا ضربه‌ای خورد و خونریزی پیدا کرد، نیازی به تایید دارویش نداشته باشد و بتواند به صورت روتین دارویش را از داروخانه دریافت کند.

قول وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل درمانی هموفیلی‌ها

وی با بیان اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت به ما قول دادند که تا آخر خرداد ماه راهنمای بالینی بیماران هموفیلی را ابلاغ کنند، اظهار کرد: اگر این پروتکل به ما ابلاغ شود، می‌توانیم بر اساس سطح خونی بیمار، پرونده‌ای برای بیمار هموفیلی تشکیل دهیم. در این صورت دیگر نیازی به مراجعه این بیماران برای تایید داروهایشان در ادارات بیمه نیست.

حاج‌محمودی ادامه داد: از طرفی بیمه سلامت، در استان‌ها و شهرستان‌ها ادارات کل دارد و حتی در بیمارستان‌ها ناظر بیمارستانی هم داریم که در بیمارستان مستقر بوده و می‌توانند برای بیماران تشکیل پرونده دهند؛ بنابراین در اکثر بیمارستان‌های دانشگاهی ناظر دانشگاهی داریم که می‌تواند کار تایید دارو را انجام دهد و در همان بیمارستان هم دارو قابل تهیه است.

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه ما طبق دستور پزشک معالج به بیماران دارو می‌دهیم، گفت: البته ممکن است بخشی از این دارو را بیمار هموفیلی در بیمارستان دریافت کرده باشد. در گذشته دارو در بیمارستان به بیمار تزریق می‌شد، بدون اینکه ثبت شود. علاوه بر آن در بخش سرپایی هم از داروخانه دریافت می‌شد. این موضوع در حال حاضر مدیریت شده و اطلاعات بستری بیمار و تزریقات سرپایی او را در سامانه نگهداری می‌کنیم؛ بنابراین دارو‌هایی که در بیمارستان به بیمار داده شده، از دستور پزشک کم می‌شود و مابقی آن به بیمار داده می‌شود.

حاج‌محمودی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از تاییدیه‌های بیمه در داروخانه‌ها انجام می‌شود، گفت: به عنوان مثال بیمار سرطانی یکبار به اداره کل بیمه مراجعه می‌کند و پرونده‌ای برایش تشکیل می‌شود تا بتواند به مدت ۹ ماه داروهایش را دریافت کند؛ بنابراین دیگر نیازی نیست که این بیمار برای هر بار دریافت دارو به بیمه مراجعه کند، بلکه می‌تواند دارو را مستقیما از داروخانه بگیرد. اما بیماران هموفیلی، چون پروتکل ندارند، نتوانستیم برایشان پرونده‌ای تشکیل دهیم و هر بار باید داروهایشان در ادارات کل بیمه یا از سوی ناظر بیمارستانی بیمه تایید شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد