آخرین وضعیت بهداشتی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

کد خبر: 819185

نماینده وزارت بهداشت در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه تاکید کرد: اگر روند فعلی نظارت‌های بهداشتی و جمع‌آوری فاضلاب‌ها و آب‌های رها شده در مناطق زلزله‌زده ادامه یابد، نگرانی بابت شیوع بیماری‌های واگیر در این مناطق نخواهیم داشت.

آخرین وضعیت بهداشتی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

خبرگزاری ایسنا: نماینده وزارت بهداشت در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه تاکید کرد: اگر روند فعلی نظارت‌های بهداشتی و جمع‌آوری فاضلاب‌ها و آب‌های رها شده در مناطق زلزله‌زده ادامه یابد، نگرانی بابت شیوع بیماری‌های واگیر در این مناطق نخواهیم داشت.

دکتر طیب قدیمی درباره آخرین وضعیت جمع‌آوری آب‌های سطحی و فاضلاب‌های رها شده در مناطق زلزلهزده کرمانشاه، توضیح داد و گفت: این مشکل از قبل نیز وجود داشت، اما با توجه به دستور اکید استاندار و مدیران واحد‌های آبفا، آبفار وشهرداری‌ها، در حال برطرف شدن است. تصور می‌کنیم با نظارتی که حوزه بهداشت کرمانشاه روی این موضوع انجام می‌دهد کار به موقع به اتمام برسد. انجام این کار پیشرفت خوبی در این چندماه داشته است. تاخیراتی که ایجاد شد نیز به دلیل بارندگی‌های چند هفته اخیر بودکه مانع انجام کار می‌شد. پیش‌بینی می‌کنیم با قولی که دستگاه‌های مسئول داده‌اند، نظارت‌های حوزه بهداشت و حمایت مجموعه مدیریتی استان، پیش بینی می‌کنیم به قولشان عمل کنند.

وی ادامه داد: تعداد موارد فاضلاب‌های رها شده، آب‌های سطحی و پسماند‌ها نسبت به سال ۹۷ به شدت کم شده است. در حال نگرانی درباره شیوع بیماری به واسطه این موضوع وجود ندارد. رعایت بهداشت توسط مردم، انجام نظارت‌ها از طرف نیرو‌های بهداشت محیط، مسئولان محلی، شهرداری‌ها، آبفا و آبفار تاثیر زیادی در ادامه این روند در آینده دارد. به شرط ادامه کنترل‌های بهداشتی، نگران شیوع بیماری نیستیم

نماینده وزارت بهداشت در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه درباره وضعیت تامین آب بهداشتی این مناطق نیز توضیح داد و گفت: همکاری میان تامین کنندگان آب، دانشگاه علوم پزشکی و همچنین مراکز بهداشت شهرستان‌ها و استان که وظیفه کلرسنجی را برعهده دارند، خوب پیش می‌رود. اگر مشکلی در زمینه کلرزنی و بهداشتی بودن آب ایجاد شود، به سرعت به تامین کننده آب اعلام می‌شود. تا الان نیز این موضوع کنترل شده و نظارت‌های مستمر ادامه دارد. در شرایط غیر از زلزله نیز گاهی در روستا‌ها احتمال دارد آب دچار مشکل شود که این موضوع نیاز به انجام کنترل‌های مکرر دارد. اهمیت این کار در مناطق زلزلهزده برای ناظر بهداشت آب و تامین کننده آن مشخص شده است.

وی تاکید کرد: به شرط این که این کنترل‌ها ادامه داشته باشد و تامین کننده آب نیز به تعهدات خود عمل کند، نگرانی بابت شیوع بیماری از طریق آب نداریم.

نماینده وزیر بهداشت در مناطق زلزله‌زده با اشاره به وظیفه بنیاد مسکن و شهرداری‌ها برای جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی، بیان کرد: به دلیل بارندگی‌های اخیر کمی تاخیر در روند این کار ایجاد شد و دستگاه‌ها از برنامه خود عقب ماندند. قرار شد با دستورات مسئولان محلی از ظرفیت‌های دیگر نیز استفاده شود. این کار انجام می‌شود، اما نیاز به فعالیت بیشتری وجود دارد. در کنار این فعالیت‌ها مراکز بهداشت نیز به سم پاشی ادامه می‌دهند، اما به تنهایی کفایت نمی‌کند. جابجایی نخاله‌ها باید اصولی باشد. طبق تاکید استاندار و مسئولان امیدواریم کار طبق تعهد این دستگاه‌ها پیش رود. ما نظارت‌های خود را در این مورد با قوت انجام می‌دهیم و کوتاه نمی‌آییم. اگر مشکلی وجود داشته باشد، پیگیری و نظارت خواهیم داشت.

قدیمی با بیان اینکه با شروع فصل گرما انتظار داریم جمعآوری آب‌های سطحی و پسماند‌ها و فاضلاب‌ها از طرف نهاد‌های مسئول انجام شود، اظهار کرد: جمع‌آوری آب‌های سطحی و نبود نظارت می‌تواند باعث بروز برخی بیماری‌ها مانند سالک شود، به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سم‌پاشی آب‌های راکد و نقاطی که می‌تواند محل رشد پشه ناقل بیماری سالک باشد، انجام می‌دهد. علاوه بر آن مراقبان سلامت کار اطلاع رسانی و آموزش به مردم را انجام می‌دهند. این نگرانی از سال‌های گذشته به دلیل گرمسیری بودن منطقه وجود داشته است. اما با توجه به شرایط فعلی، دقت و دغدغه بیشتری نیاز است؛ به همین دلیل برنامه‌ریزی‌های لازم برای آن انجام شده است و باید نظارت‌های بیشتری را با شدت فعلی ادامه دهیم.

قدیمی در ادامه با بیان اینکه جلوگیری از شیوع بیماری‌های دیگر نیازمند نظارت‌های مداوم واحد‌های بهداشتی و همکاری مردم و سایر نهاد‌های مسئول است، تصریح کرد: اگر این همکاری و نظارت‌ها به همین قوت باقی بماند، پیش‌بینی نمی‌کنیم مشکلی به جز آنچه در شرایط معمولی اتفاق می‌افتد، رخ دهد. در صورت رعایت نشدن بهداشت و جمع‌آوری نکردن آب‌های سطحی و فاضلاب، بروز برخی بیماری‌های واگیر قابل پیش بینی است. تامین دارو در کرمانشاه مشکلی ندارد

وی با اشاره به تامین اسکان موقت برای مادران باردار، ادامه داد: امیدواریم نهاد‌های مسئول برای تامین اسکان دائم آن‌ها بتوانند به وظیفه خوشان عمل کنند. وضعیت تامین دارو‌های خاص و غیرخاص در این استان با سایر استان‌ها و همچنین آنچه از نظر فارماکوپه کشور قابل تامین است، تفاوتی ندارد. تا الان نیز کمبودی در این زمینه نداشتهایم. از نظر تامین واکسن هم از روز‌های اول زلزله تا الان مشکلی وجود نداشته است.

قدیمی درباره مهم‌ترین اولویت‌های درمانی و بهداشتی فعلی منطقه گفت: آنچه ما برای خود در این زمینه ترسیم کرده‌ایم، بازگشت خدمات بهداشتی و درمانی به وضعیت پیش از زلزله است. این کار با در نظر گرفتن میزان اضافه نیازی که پیش آمده انجام می‌شود. برنامه اصلی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بهره‌برداری از مراکز بهداشتی و درمانی در موعد مقرر است. کار مقاوم‌سازی بیمارستان سرپل ذهاب هم در حال انجام است و زمانبندی شده است که تا سالگرد زلزله به بهرهبرداری برسد.

وی تاکید کرد: تعداد مراکز بهداشتی و درمانی نسبت به پیش از زلزله هیچ تغییری نکرده است. در مواردی که مرکزی تخریب شده و قرار است دوباره احداث شود، مرکز جایگزینی کار ارائه خدمات را انجام می‌دهد. حتی به جای بیمارستانی که آسیب دیده بود، از ۱۶ آذرماه ارائه خدمات درمانی در ساختمان بیمارستان دیگری که از نظر تعداد تخت و بخش تفاوتی با بیمارستان قبلی نداشت، انجام شد.

نماینده وزارت بهداشت در مناطق زلزلهزده کرمانشاه، دغدغه وزارت بهداشت را بازسازی و مقاوم‌سازی بیمارستان اصلی اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تعداد تخت‌های دیالیز در سرپل ذهاب بیشتر شده و متخصص ارتوپد نیز در این شهر مستقر شده است. شهر ثلاث باباجانی نیز روانپزشک نداشت که در حال حاضر این تخصص نیز در آنجا تامین شده است. علاوه بر این برخی تیم‌های داوطلب در روز‌های تعطیل با هماهنگی دانشگاه در منطقه حضور پیدا می‌کنند. سطح خدمات نسبت به قبل از زلزله نه تنها کم نشده، بلکه بیشتر هم شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت